Om hjemmelavede gaver – et mandagstip

En læser har udbedt sig mandagstip om hvilke julegaver man selv kan lave, og det vil min 8 årige datter gerne tippe om:
“jeg tror at alle bliver glade for tegninger.
Jeg laver tegninger til alle fra min familie, og de bliver glade, fordi de kan se jeg gør mig umage.

Den gave jeg er mest stolt af at have lavet, er en nisse jeg lavede til min far, ud af ler, sidste jul.
Den sidder ned og har rødt tøj og en hue, men intet ansigt, for det kunne jeg ikke finde ud af.
Jeg lavede også sådan en hul fuglemadsbeholder formet som en fluesvamp, den gav jeg til bedstefar. Den var også af ler.

image

Denne her skål syede jeg til min mor da hun havde fødselsdag . Hun er glad for den. Jeg ville godt have haft den højere, men det var psyko-svært!

Mine søstre har lavet rigtigt meget smukt ler.
Min far og mor har alle de her lerting stående i vinduet:

image

Jeg har kun prøvet at være på lerværksted en gang, da vi kunne vælge julegaveværksteder sidste jul…

Man kan også lave malerier i gave.
Jeg lavede det her, da jeg var fem år:
Jeg glemte bare at farve ørerne, så det ligner at de har vilde øjne!
image

Det er malet med de der tykke vandfarver.

Hvis man vil lave noget billigt, så lavede jeg denne her da jeg var tre år, i børnehaven:

image

Det er kastanjer og perler, og en snor af jern.

Jeg får tit gaver af mine søstre, som de selv laver. Også uden nogen grund!
Jeg fik en tegning af min lillesøster i går!
Den var nuttet: det var en pige med brunt hår og meget store øjne!

Når man får en hjemmelavet gave, er det vigtigt at man bliver glad og passer på den.
Til min lillesøsters fødselsdag syede jeg en bamse til hende, og jeg var vildt stolt og glædede mig til at give hende den, men den ligger hele tiden på gulvet…
Jeg tror ikke hun kan lide den…
Den tog en uge at lave, og min bedste ven hjalp mig.
Det er svært at sy snabler – det skal i lige vide, hvis i vil sy en gave! Det der vat kommer hele tiden ud.
Det er denne her:

image

Vi er gode til at lave gaver herhjemme, og også i skolen.
Min mor laver også gaver til mig: hun har lavet en masse kager ud af silke-ler til mig, og et rigtigt stort maleri til min søster.
I år til jul vil jeg lave tegninger, malerier, armbånd, kopper og noget til min mor, som jeg ikke vil sige hvad er.

Jeg kan anbefale at man laver gaver selv, fordi det er hyggeligt, og fordi at dem der får den ved at man har tænkt på dem. Og så er det også godt, hvis man ikke har så mange penge – jeg har fx kun 50 kroner, og jeg skal have gaver til 17 mennesker i år, så det er godt at jeg kan lave dem selv!”

(Visited 251 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om hjemmelavede gaver – et mandagstip

 1. Det er altid noget helt særligt at modtage en hjemmelavet gave. De ting, jeg har, som andre har brugt tid på at lave til mig, betyder ekstra meget for mig!

  • Tror bare vi synes det er sjovt, allesammen, og derfor har vi en masse ting og sager liggende, man kan være kreativ med;).
   Min mor tog en håndarbejdslæreruddannelse da jeg var barn, og ninjaens mor har malet og tegnet, så vi er også vokset op med at synes det var hyggeligt at sidde og dimse med ting, og har givet det videre til ungerne – der er dobbelt så gode som vi nogensinde har været!

 2. Super gode tips – og virkelig fine ting. Skålen er overdrevet sej – og jeg forstår godt, hvis den var psyko svær at sy. Jeg er selv den lykkelige ejer af et fint keramik-kærlighedstræ, som min datter har lavet. Det gør mig glad sådan cirka hver dag.

  • Kender jeg godt – har også et smykketræ mine børn lavede, som gør mig glad hver dag! Så hyggeligt.

 3. Kan man komme på gave med dine børn, har set mig lun på skålen. Er ellers ikke den store fan af hjemmelavede gaver fordi de som oftest er grimme og lavet uden omtanke. Men har også fået mærkelige ubrugelige ting af min nevø gennem årene.

 4. Jeg forstår godt, din 8-årige går ind for hjemmelavede gaver, når hun er så god til det!
  Jeg skriver mig på dét dér maleri med elefanterne… 🙂

 5. Kan vi ikke få et mandagstip om, hvordan man for venner? Jeg er startet på min kandidai i film – og medievidenskab, og alle kender hinanden fra BA (jeg kommer fra dansk BA), og jeg er elendig til at få venner. Jeg kommer altid til at tale om korsfæstelse eller hvor meget jeg savler om natten eller et eller andet.

 6. Pingback: Om silkeler – et mandagstip | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *