Om plads og mangel på samme

Vi bor i et ret lille hus, med skæve vinkler og skråvægge.
Faldt for pippi Langstrømpe look, og havde ikke forudset så stor en børneflok, da vi købte det, for 14 år siden.
Der så det sådan her ud:

20141005-211228.jpg
Øverst deler mellempigerne et mellemstort værelse, ældstepigen har et lillebitte kammer for sig selv, og der er et badeværelse.
Nedenunder er der stue, der er åbent til køkken, og et mindre værelse, som vi alle seks sover i.

De sidste par år har det føltes lidt trangt – især har det været irriterende kun at have et toilet,med fire unger, der åbenbart er programmeret til at skide på præcis samme tidspunkt hver dag, med langvarige toiletdørs-skænderier til følge.

Mellempigerne er også begyndt at skændes helt vildt om værelset, hvis en af dem har gæster; vi voksne er ved at få spat af mindstebarnets syndflod af legetøj i stuen; og efter at ældstebarnet er blevet større og går senere i seng, er det problematisk at finde tid til den mere romantiske del af et forældreparforhold, når man deler soveværelse med en masse børn, og ikke bliver ladt alene i stuen før klokken er mange….

Så vi har sukket ved tanken om at kunne få lov til at låne nogle penge, og bare bygge et lillebitte værelse ekstra på huset, men det har været en utopisk drøm – ind til nu!
Det ligner at vi faktisk har fået alle tilladelser, og vi har fået lov til at låne penge nok til at bygge halvandet værelse og et ekstra toilet – og hvis alt går vel, starter det lige om lidt!

Gys…

Vi har brugt weekenden på at pakke ting i flyttekasser, for muren ind til vores fælles soveværelse skal åbnes op først, så mens byggeriet står på, skal vi sove oppe på børneværelserne.

Det bliver en hård vinter, hvor vi fjerner muligheden for at sige:”gå op og leg den larmende leg på værelset!”, for der bliver bare ingen værelser at larme på: vi kommer til at bo 6 mennesker på ca 60 kvm, de næste 2-5 måneders tid…

I nat er formentligt den allersidste nat, hvor vi sover i samme soveværelse(vi flytter sengene ovenpå i aften, og børneværelserne er så små at vi ikke kan have seks senge i et rum) – og pludselig har jeg helt kolde fødder over hele projektet:

20141005-210717.jpg
– årh, når vi får så meget ekstra plads, gider de så overhovedet hænge ud i stuen længere?
(lige nu er de altid i stuen, med larm, legetøj og sniksnak, og vi fantaserer om hvor rart det kunne være, hvis de hang bare lidt mere ud oppe på værelset.)

– Årh – kommer jeg ikke bare til at savne at falde i søvn i et rum fyldt med søde, sovende børn?
(her glemmer jeg så, hvor højt to af dem taler i søvne, at en af dem prutter i søvne og at en af dem snorker. Og at de vækker mig om natten, eller kravler over i min seng.)

Det føles lidt som om de er ved at flytte hjemmefra, og da jeg hjalp den store med at pakke hendes ting i flyttekasser – hun har gemt ALT hun nogensinde har ejet – blev jeg vildt sentimental over hvor hurtigt sådan noget barneliv går.

Ninjaman måtte lige minde mig om, at de jo ikke flytter lige foreløbigt.
Og at det bliver rart med lidt mere plads, at fordele rod ud på.
Det gør det også – jeg skal bare lige vænne mig til tanken – og overleve de næste måneder på ekstra lidt plads.

Pigerne glæder sig som vilde til at indrette nye værelser, og de ville gerne have mandagstippet om boligindretning (en af dem synes at glasborde og krom er det smukkeste i verden – hun burde have været født i 80’erne!), men det nåede vi ikke, så i må have det til gode.

Til gengæld kan jeg tippe om, at hvis nogen af jer planlægger at starte egen gangstervirksomhed op, så er Ninjaman uhørt god til at grave huller, og kan muligvis hyres, hvis i skal skaffe jer af med fjender.
Han gravede fx dette flotte hul i weekenden, og mangler nu kun at grave ud til resten af fundamentet:

20141006-093610.jpg

(Visited 141 times, 1 visits today)

31 thoughts on “Om plads og mangel på samme

 1. Jeg har tænkt at jo federe min søns værelse er, jo længere tid går der inden han flytter hjemmefra 🙂
  Fedt for jer med mere plads!

  • Det har vi også tænkt – og frygtet at de flyttede hjemmefra som 12 årige, hvis ikke vi fik mere plads;)

 2. Dejligt for jer med et større hus. Jeg har beundret jer for, at i har kunnet sove i samme rum alle 6. Når man glæder sig til mere plads, kan det sagtens gå at være på lidt plads i en kort periode…..hvis det kniber med at holde det ud, skal i minde hinanden om det gode, der venter jer

 3. Åh pyha! Da jeg startede med at læse, troede jeg at I skulle til at sælge! :-O
  Jeg synes (det jeg har set her på bloggen) at jeres lillebitte hus er så fint! Fedt at I har fået lov til at udbygge!

  • Nejnej vi kan aldrig sælge – alle fire piger er født i stuen, det kan vi ikke flytte fra, for meget sentimentalitet!

 4. Ej hvor fint, tillykke med det! Jeg er sikker på at du og din skønne familie klarer de måneder på endnu mindre plads helt til UG! 🙂

 5. Hi Hi jeg kan godt lide din mands indskydelse, så får de mere plads at rode på, for det det får i. og nej de kommer ikke til at være mindre i stuen, børn vil være hvor forældre er, i hvert fald i mens de er små/ mindre.

  Vi har et stort hus på ca 175 kvm en lækre 1. sal hvor børnen har deres værelser og et dejligt opholds rum, de kan slå koldbøtter mm spille playstation mm, men vi skal næsten tvinge dem der op, tæt laver vi grin med vi lige så godt kunne leje 1. salen ud.

  Nå det vender nok, når de bliver ældre og bare synes vi voksne er så kedelig.

  Pøj Pøj med projekte.

  • Haha det har vi også talt om, det der med at man burde leje værelser ud, fordi unger alligevel hele tiden er i stuen

 6. Hvor er det dejligt for jer at kunne udvide. Da mine forældre i sin tid købte hus til vores familie der bestod af 2 voksne, 3 børn, 1 ung pige i huset og 1 staldkarl startede vi også med at sove de 5 af familien i samme rum og de to ansatte havde hver deres værelser. Nu er hele loftet bygget om til en kæmpe stue med 3 børneværelser, et soveværelse og et badeværelse. Det gamle værelse hvor vi startede med at sove 5 i er nu et forladt kontor 🙂

 7. Øj hvor fedt! Jeg elsker billedet af jeres hus. Må man spørge hvilken by I bor i? Det blir lækkert med ekstra plads.

 8. Åhhh jeres hus er simpelthen så fint – og da vi går i købstanker om lige netop sådan et hyggeligt, lille hus håbede en del af mig, at I skulle sælge. I stedet vil jeg glæde mig dobbelt på jeres vegne over at I har fået mulighed for at udvide. Tillykke med det!

 9. Spændende! Elsker byggepladser og projekter. Skal nok lige sige at det er mit fag, så jeg tager jo bare hjem bagefter 😉 Kunne rigtig godt tænke mig at se noget mere, hvordan og hvor bliver der bygget på huset – hvis du har lyst til at skrive noget mere om det.
  åh – byggehilsener

  • Med glæde! Troede bare det måske ville kede folk, men det kommer tilsat fylde meget i vores liv de næste måneder, så der kommer nok en.del om det;)
   Hvad laver du?

 10. Sikke da skønt med sådanne udbygningplaner – er sikker på overgangsperioden bliver ganske fin. Herhjemme er vi 7 i husstanden og vi har dedikeret den øverste etage til teenagebørnene (2 stks), så vi øvrige 5 (børnene er 2, 2 og 4) er stuvet sammen i stueetagen. Halvdelen af vores stue er derfor legeværelse og i soveværelset har vi sat en skillevæg op, men deler ellers rummet. Men vi ved selvfølgelig at lige pludselig er de store flyttet hjemmefra og så kan alle få deres eget værelse, men det er egentlig ret ok at der går noget tid før det bliver en realitet 🙂

 11. Jeg glæder mig til udførlige beskrivelser af byggeprojektet. Gerne med billeder! Huset bliver man jo glad af at kigge på!

 12. Hurra! Tillykke med det, det bliver da fantastisk (altså, lige minus perioden med 6 mennesker på 60 m2 – men hey, det er da hele 10 m2 pr mand!).
  Grinede meget af bemærkningen om Ninjamans mulige fremtid på håndlanger-markedet… 😀

 13. Pingback: Om søvn og trætte ansigter | Superheltemors bekendelser

 14. Pingback: Om pladsmangel og tilflugtssteder | Superheltemors bekendelser

 15. Pingback: Om presennings-zombier og kombitoilet | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *