Vind “Stillidsen”

I dag har jeg ikke lavet en pind andet, end at læse.
Pigerne har besøg af et søskendepar, som de mødte på vores ferie i Spanien, og de leger energisk i hele huset – de mindste børn leger med barbier i stuen, og de store ser film på børneværelset – så det eneste sted der var plads til os forældre, er i soveværelset, hvor vi ligger og læser og drikker te, mens regnen trommer på vinduet.

20140817-142506.jpg
Og så var det jo, at jeg kom til at tænke på alle jer heldige asener, der stadig har til gode at læse Donna Tartts “Stillidsen”, som jeg anbefalede varmt her.

20140817-142038.jpg
De flinke mennesker hos Lindhardt og Ringhof, har doneret et funklende nyt eksemplar af denne fantastiske roman, til en heldig læser!
Skriv en kommentar her nedenfor, så trækkes der en tilfældig vinder af Donna Tartts “Stillidsen”, d.25-8!
Du må rigtigt gerne anbefale en god bog i din kommentar, så andre bliver inspirerede – men intet krav!

Jeg elsker boganbefalinger, og holder ivrigt øje med kommentarsporet!

(Visited 82 times, 1 visits today)

138 thoughts on “Vind “Stillidsen”

 1. Hej Superheltemor. Lyder som en god læseoplevelse. Denne kan også varmt anbefales: Kvinden ved 1000° C af Hallgrímur Helgason. Mvh Eva

 2. Den vil jeg gerne have og vil anbefale hendes debutroman, Den hemmelige historie, det var den bog, der fik mine øjne op for “voksneromaner” som ung

 3. Åh, her må jeg da være med. Har luret rigeligt på den bog, det sidste stykke tid.

  En anbefaling herfra; det var en bog, som jeg stødte helt tilfældigt på – og jeg forelskede mig pladask! Astrid og Veronika af Linda Olsson. Det er simpelthen så fin en bog.

  Psst, hvis du skulle have lyst til at læse den, vil jeg med glæde sende et eksemplar til dig. Har nogle stykker af netop den bog liggende. Bare smid en mail, hvis det har interesse 🙂

 4. Den ville jeg gerne vinde!
  Hvis man er til historiske romaner, kan jeg anbefale “Signe” af Lars Johansson.

 5. Jeg vil anbefale “Det sidste brev fra din elsker”. Chick lit blandet med historie. Sad med tårerne trillende ned ad kinderne til slut..

 6. Den bog får anbefalinger alle vegne, så den er jeg næsten nødt til at læse. Jeg vil gerne anbefale “Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine” af Thorstein Thomsen. Titlen holder overhovedet ikke, men det gør bogen.

 7. Uh – den har jeg været så nysgerrig på efter du skrev om den. Kan tilgengæld foreslå den bedste fra min ferie: “Astrid og Veronica”

 8. Det gik lige pludselig op for mig at det er lang tid siden jeg har haft en virkelig god læseoplevelse… Øv. Nå men det betyder vist bare at jeg må til at læse lidt mere og derfor vil jeg virkelig gerne vinde den her:)
  Og så er det her kommentarfelt vel en fantastisk opfordring til at få lavet en lille liste over bøger jeg skal have læst!

 9. Er selv rigtig meget til krimier og igang med Elsebeth Egholm – eget ansvar. Om Dicte Svendsen.
  Mvh
  Mette

 10. Ihh, den vil jeg gerne læse.
  Er lige blevet færdig med “På Herrens Mark” af Niccolò Ammaniti – den var ganske udemærket 🙂

 11. Uh, den bog vil jeg rigtig gerne vinde og læse 🙂
  Jeg kan selv anbefale “Besættelse” af Antonia S. Byatt som er en helt fantastisk kærlighedshistorie og gåde med et historisk perspektiv.

 12. Jeg elsker nye bøger på mine hylder, og en af de bøger som bor herhjemme, som jeg elsker højt er ‘Marie Antoinette , serial killer’ af Katie alender :)!

  Lækker give away :D!

 13. Hermed et lod fra mig, og jeg håber så meget at jeg vinder!
  Jeg læste i sommerferien ‘Den hemmelige historie’, også af Tartt, og den var simpelthen så god.
  Klart anbefalelsesværdig.
  I øjeblikket er jeg så i kø på biblio til ‘Stilidsen’ og er -sidst jeg tjekkede – nr 437.

 14. Alle taler om den bog, så jeg håber, at jeg vinder! Jeg kan anbefale Brændte Skygger af Kamila Shamsie. Så smuk og poetisk og sørgelig. Og så er den helt vildt pæn. Og det gør jo ikke noget 🙂

 15. Jeg vil altid gerne vinde bøger. Har sparet mit bogbudget væk og synes altid jeg står i kø på biblioteket.

  Jeg har læst Chris Carter bøger i sommeren. Er egentlig ikke fan af krimier, men hans bøger er actionfyldte og tilpas velskrevet til at jeg gider læse dem

 16. A most wanted man er en af de bedste bøger, jeg længe har læst. Jeg læser den på engelsk, så der ikke er noget af sproget, der går tabt. Kan klart anbefales.

 17. Den vil være perfekt til min ferie, som starter om to uger! Kan anbefale Gunnar Staalesens Bergen-trilogi, som er en familiekrønike og 100 års norsk historie pakket ind i en mordgåde.

 18. Fedt med en god boganbefaling. Jeg har senest været helt fortabt i bogen “Alt må vige for natten” af Delphine de Vigan.

 19. Jeg har ikke læst en bog i flere år, så jeg har ikke rigtig nogen aktuelle anbefalinger. Men ville elske at vinde og blive “tvunget” til at bruge en dag i sengen

 20. Den vil jeg rigtig gerne læse! Den bog der er mest slidt i min bogreol er “Den gode vilje” af Ingmar Bergmann. Bergmann skriver om sine forældres møde, den supergod, om svære valg i livet og Sverige omkring starten af 1900.

 21. Det er altid lækkert med nye gode læseoplevelser 🙂 jeg vil gerne anbefale bogen: En mand der hedder Ove. Jeg synes den er fantastisk!

 22. Jeg er helt vild efter at få læst den bog! 🙂
  En anden bog jeg lige har slugt over weekenden, er “Delhis smukkeste hænder” af Mikael Bergstrand. Den har ligget og gloet længe på mig, men forsiden så altså lidt.. fjollet ud? MEN den var vidunderlig, og måske netop på grund af de lave til ingen forventninger, så ramte den bare helt rigtigt. Fjollet og sjov og varm svensk historiefortælling, når det er bedst!

 23. Man skal IKKE snyde sig selv for ‘Gud taler ud’ af Jens Blendstrup – eller Maren Uthaugs debutroman for that matter 🙂

 24. Har lige læst en meget tanvækkende og spændende bog, Et rigt liv fra forlaget Ådalen. 🙂

 25. Jeg er altid med på en god bog. Lige nu læser jeg Game of Thrones. Har købt hele serien på engelsk – den danske var 4 gange så dyr. Det er en sindsygt god fortælling! 🙂

 26. Jeg står også langt nede i køen på biblioteket og har overvejet at true en af mine bibliotekarkollegaer til at flytte mig op i køen men det vil da være bedre hvis jeg bare vandt den

 27. Jeg har fået læst et par bøger hen over sommeren og vil helt klart anbefale Forbandede Yngel til ALLE, der endnu har den tilgode. Den fangede og rørte mig.

 28. Jeg vil så gerne læse “Stillidsen”. Jeg har været rigtig glad for at læse “Kunsten at gribe livet” at Chad Harbach.

 29. Den vil jeg elske at vinde 🙂
  Kan varmt anbefale Profeterne i evighedsfjorden af Kim Leine
  Hvis du er til laaaange læseoplevelser i en post apokalyptisk verden, så kan jeg også varmt anbefale Den første af Justin Cronin. Der er også kommet en toer jeg dog ikke har fået læst endnu

 30. Ej, den vil jeg SÅ gerne læse!
  Jeg har læst Fredrik Backmans “En mand, der hedder Ove” i min sommerferie, og anbefaler bogen vidt og bredt. For den er e m i n e n t. Sjov, fantastisk sprog, smuk og ret rørende. Den handler om en bitter mand, der hedder Ove. Og så vil jeg næsten ikke afsløre meget mere, for en del ting går op for læseren undervejs, som er trælse at få spoilet.
  Bedste hilsner
  Luna /Bærmonster
  baermonster(at)gmail.com

 31. Vil SÅ gerne læse den bog… Har begravet mig i 400 sider af Det sidste brev fra din elsker, de seneste 48 timer, og venter nu bare på slutningen… Men elsker Jojo. Og elsker at pigerne nu er så store at man kan læse I FRED!

 32. Jeg er i gang med “Analfabeten der kunne regne” af Jonas Jonasson. Den kan altså godt anbefales:-)

 33. Den er næste bog på min to-read-list så det ville da være skønt at vinde et eksemplar – hører hendes foregående bog ‘Den hemmelige historie’ er endnu bedre…

 34. Har lige læst Mads Peder Nordbo første bog Odins labyrint : et glasbarns fortællinger, meget spændende og tankevækkende bog, kan helt klart anbefales. Vil vildt gerne læse nummer to, men er stadig i kø på biblioteket, så kunne så godt bruge en god bog at læse i mellemtiden 🙂

  • Og hvis man aldrig har læst Stieg Larssons triologi, så læs den for pokker, den er fantastisk. Det sammen gælder Lars Kepler, sublim 🙂 Der kan nok anes et krimispor i mine anbefalinger 😉

 35. Jeg vil rigtigt gerne læse Stillidsen.
  Jeg kan anbefale Andrea Hejlskov: Den store flugt. En selvbiografisk roman om en dansk familie som trækker stikket ud og flytter ud i den svenske ødemark. Meget stærk og personlig fortælling, som efterlod mig med tårerne trillende ned af kinderne et par gange

 36. Øj, den ville jeg gerne læse! Jeg læste Jennifer Egans A Visit From The Goon Squad (den er også oversat til dansk, men kender ikke titlen) sidste år. Den var så god, at jeg måtte lægge al læsning på hylden i en måned eller mere, da jeg var færdig, fordi jeg ikke ville forlade bogens univers.

 37. Lyder som en god bog. Jeg læser bare konstant ! Elsker Jussi Adler-Olsen, Sara Blædel, Camilla Läckberg, Anna Grue, og er for nyligt begyndt at læse mere af 50 shades genren – der er også en del – hvis man er til det 😉

  Christina

 38. Åh den bog har jeg hørt så godt om, den vil jeg meget gerne vinde! Jeg kan til gengæld varmt anbefale “Rum” af Emma Donoghue. Fabelagtig, velskrevet og barsk

 39. Åh… den vil jeg supergerne læse 🙂 En af mine absolutte favoritbøger er mig før dig af JoJo Moyes, det er simpelthen en fantastisk bog som alle skulle unde sig selv at læse.

 40. Jeg vil da så gerne vinde. Jeg kan anbefale at læse Roman om en forbrydelse af Sjøwal og Walløe. Der er 10 bind.

 41. Har set så mange positive omtaler af denne, så jeg krydser fingre.
  Vil anbefale dig Bødker og Bruuns krimier, de er rigtig gode.

 42. Uha ja, Stillidsen står også på min ‘to read’ liste! Jeg vil anbefale Hanne Vibeke Holsts store bog om hendes far Knud, den store.

 43. Uuuhhh den vil jeg gerne vinde. Min anbefaling er “Du forsvinder” af Christian Jungersen – en krybende uhyggelig bog der efterlader en med et lille strejf af hvad der nu er rigtigt og hvad der er forkert…..

 44. Jeg vil gerne anbefale de to første bøger i Ken Folletts triologi – Giganternes Fald og Verdens Vinter så alle er klar til den sidste bog i serien kommer i næste måned 🙂

 45. Den vil jeg mægtig gerne læse….!
  Håber jeg er heldig.
  Jeg har læst meget her i ferien bl.a. Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn og Sandheden om Harry Quebert, skønne bøger.

 46. Er man til krimier/spændingsromaner, kan jeg helt klart anbefale Steffen Jacobsens forfatterskab. Hans bog: ‘Trofæ’ er årets læseoplevelse – et klar must for krimielskere!!

 47. uhhhh den gad jeg godt vinde. Har hørt SÅ meget godt om den – og den eneste måde man kan komme igennem bibliotekskøen er vist ved enten at myrde en bibliotikar eller alternativt kortslutte deres netforbindelse, hvorefter man genopretter den MED SIG SELV FØRST i køen naturligvis….. Nok bedre at vinde bogen så…. Kan ogsåvirkelig anbefale “En mand der hedder Ove” af Fredrik Backmann, som flere andre også har skrevet om. Er både lidt sørgelig, rørende og super sjov

 48. Åh ja, den ville jeg rigtig gerne læse 🙂
  Har desværre ikke noget godt skønlitteratur jeg kan putte i puljen, sidder i slutningen af speciale, så alt jeg har læst i de sidste 8 måneder er faglitteratur – jeg trænger noget så gevaldigt til at komme tilbage til det liv hvor man har tid til at læse for sin egen fornøjelses skyld :):):)

 49. Den ønsker jeg mig også!
  Har lige læst kommentarsporet igennem og der anbefales bare så mange bøger af dem, jeg selv ville anbefale.
  Men jeg tror ikke, at der er nogen, der har nævnt “Stoner” af John Williams.

 50. Den vil jeg gerne læse.

  Må jeg så anbefale to bøger om gamle mænd?
  Den 100-årige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt
  En mand der hedder Ove

  • Jeg kan godt komme på to mere, der er god og tankevækkende læsning.

   Glasslottet og Utæmmet Liv af Jeannette Walls

 51. Den vil jeg gerne læse!
  Jeg er i gang med at læse Trækopfuglens Krønnike af Haruki Murakami, den er god!

 52. Ja tak!
  Jeg tilslutter mig “Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt” – Jeg tror endda godt dine ældste piger gider være med på den som godnathistorie. Den er et rigtigt eventyr!

  Andre to jeg læser igen og igen, i forskelligt humør:
  Populærmusik fra Vittula
  Vinterbørn

  Og tusind tak for en rigtig dejlig blog. Er fuld af respekt over at du kan holde den kørende sammen med børn, job og hverdag.

 53. Den vil jeg meget gerne vinde!

  Har lige genlæst Michel Hollebueq: Elementarpartikler.

  God men grænseoverskridende og gav (igen) anledning til mange tanker/gode samtaler med husbonden min.

 54. Jeg vil gerne vinde den – har set den anbefalet flere steder nu. 🙂
  Kan selv anbefale Niceville, selvom den efterhånden er nogle år gammel. Gjorde stort indtryk hos mig.

 55. Vil gerne vinde. Slutter mig til dem, der siger udlånt på biblioteket.

  Tak for ide med at bede alle anbefale bøger. Dem, jeg ville nævne er”taget” og jeg fik mange gode ideer.
  Den bedste er En mand, der hedder Ove

 56. Nøj den vil jeg gerne læse! Jeg kan tilgengæld anbefale “sandheden om Harry Quebert sagen” af Jöel Dicker.

 57. Åh, den gad jeg godt læse!

  Anbefaler il gengæld: Niceville! Skøn bog. Jeg både græd & grinede undervejs.

 58. Den vil jeg gerne vinde. Og så vil jeg anbefale The shining af Stephen King. Du har sikkert læst den. Men læs den igen.

 59. Uhh den vil jeg gerne læse!

  Og så vil jeg anbefale bogen “Rum” af Emma Donoghue til alle jer læseheste, for nøj den er god 🙂

 60. Kaj, dumme Kaj er vist et stadie dine piger er forbi. Hos os er den og alle andre Kajbøger et hit.
  Vitello får en klam kæreste er måske noget for de yngste.
  Vil vinde din bog!

 61. Den kunne være dejlig at vinde – og den 25/8 er faktisk min fødselsdag 🙂
  “Karitas – uden titel” af Kristin Marja Baldursdottir har beriget min sommer! Den er anderledes men “dragende”, og jeg har netop fået toeren hjem fra biblioteket. Til gengæld har jeg netop opgivet Peter Høegs nyeste “Effekten af Susan”…. Den er for mærkelig, og jeg gider altså ikke læse skønlitteratur med en ordbog i hånden ( forskningsmæssige aksiomer f.eks.??)

 62. Jeg har ikke læst den endnu, men glæder mig meget til at læse “Hun er vred” af Maja Lee Langvad, om transnational adoption.

 63. Den vil jeg SÅ gerne læse!
  En boganbefaling…. Det er ikke ligefrem en nyhed, men Siri Hustvedt’s “Det jeg elskede” er en helt fantastisk bog!

 64. Den vil jeg rigtig gerne vinde;)
  Den bedste bog jeg læste i ferien var Dig før mig af Jojo Moyes – bedste bog – en af dem man bare lige må læse lidt mere i og pludselig er den slut. Jeg var helt ærgerlig da jeg havde læst den færdig! Elsker gode læseoplevelser!!

 65. Jeg vil gerne anbefale “Shantaram” det er både en fantastisk skildring af Bombay med personskildringer der siger spar-to, en spændingsroman/krimi og så er den virkelig tyk så man ikke bliver færdig med den så hurtigt – whats not to love 🙂

 66. Den står også på min to read-liste.
  Hvis du har brug for mange dages fordybelse, hvor du helt vil glemme, at du har sat børn i verden, så gå i gang med Murakamis 1Q84. Det er det bedste, mest velskrevne og gribende, jeg har læst i flere år. Og jeg har læst en del de sidste år.
  Anne

  • Den vil jeg give en chance mere så – startede på den, men syntes den var sær, og gav op for hurtigt

 67. 1000 tak for anbefaling, mangler virkelig en god bog til de kolde og regnfulde aftener! Og ville elske at vinde denne<3

 68. Jeg vil også gerne være med i konkurrencen! Trænger sådan til noget god skønlitteratur! Har aldrig tid til at læse, så når jeg endelig gør det, så skal det bare være godt – så er altid glad for gode anbefalinger 🙂

 69. uhhh… den vil jeg gerne vinde… 🙂

  Og anbefaler naturligvis min ynglingsbog Undtagelsen af Christian Jungersen

 70. Vil rigtig gerne vinde og æææælsker når der er anbefalinger både fra dig og I andre,så jeg kan få udvidet min horisont 🙂 fulgte anbefalingen af Jojo Moyes’ bøger, som var rigtig fin læsning 🙂
  Ved den er tudsegammel og det er 100 år siden jeg sidst selv har læst den, til gengæld er den læst 7 gange 😉 men Erik Menneskesøn er nu altså en pissegod bog hvis man er til nordisk mytologi (også god til højtlæsning for lidt større børn) 🙂

 71. Kan også anbefale Jordemoderen fra Hope River af Patricia Harman, som en anden nævnte. The blind asassin af Margaret Atwood læste jeg for ca 15 år siden, men det er en af de bøger, der har gjort et stort indtryk.

  • Den kunne jeg også godt lide – og atwood har skrevet meget godt. Har du læst hendes “oryx and crake” og “year of the flood?” dem har jeg læst flere gange – spændende fremtidsdystopier

   • Har læst en del af Atwood – skulle jo se om hun havde skrevet andre, der var lige så gode som the blind asassin – men lige de to har jeg sprunget over. Er uddannet historiker, så foretrækker de historiske frem for “fortids”-romaner 🙂

 72. Ville bestemt ikke have noget imod at vinde sådan en fin bog der.
  Min mor er netop ved at læse “Analfabeten der kunne regne” af Jonas Jonasson, og jeg har allerede hørt en del latterfremkaldende citater fra den, så jeg kan ikke vente med at få fingrene i den, når hun engang er færdig. Det kunne jo tænkes at andre havde samme lyst.

 73. Den lyder spændende 🙂 Hmm…en anbefaling? Sara Blædels bøger. Jeg har lige læst den nyeste (fra nov. 2013) og jeg kan simpelthen ikke slippe dem, når de kommer i gang og nu har jeg også lige fået at vide, at der kommer en her i november, så den må da lige på ønskesedlen til jul sammen med et hav af andre bøger, denne inkluderet, hvis jeg ikke er den heldige 😉

 74. Har en to-read liste så lang som bare den, så jeg springer et lod over.

  Til gengæld vil jeg anbefale 2 bøger(som faktisk er 4, da den ene er en del af en triologi)
  Deborah Harkness: Heksenat
  1 bind i All Souls triologien.

  Eller til dem der ikke lige har lyst til at kaste sig ud i hvad der nok ender omkring 2500 sider samlet, NÅR Lindhardt & Ringhoff får oversat sidste bind, vil jeg anbefale “Læserne i Brokenwheel anbefaler”

 75. Glasslottet af Jeanette Walls; en fantastisk velskrevet biografi om en opvækst i en fattig amerikansk nomadefamilie. Kan ikke anbefales nok!!!!

 76. Får lyst til at læse alle de fantastiske bøger I anbefaler! Men med to små børn, fuldtidsjob/studie og lektier har jeg ikke så mange timer tilovers til skønlitteratur, håber bare at “Stillidsen” kan blive den næste 🙂

 77. Det ville være lykken at vinde en god bog, for min sommerferie er netop startet. Min boganbefaling er: “myrer” af Hans Joachim Offenberg.

 78. Årh skønlitteratur – du har været længe savnet! Jeg har slugt en række bøger (af arten “jeg-har-lyst-for-det-er-ikke-specialerelateret”) i løbet af sommerferien – Maren Uthaugs “Og sådan blev det” er klart anbefalelsesværdig hvis du ikke har læst den endnu!

 79. Åh, den vil jeg rigtig gerne læse. Jeg kan varmt anbefale “En halv gul sol” af Chimamanda Ngozie Adichie, en fantastisk bog om Biafra krigen 🙂

 80. Åååååh, den har jeg gået og luret på, den vil jeg sørme gerne vinde!!

  Jeg har fornylig læst: The American Wife af Curtis Sittenfeld. Den var altså god!! Politik, lidt real-life (Junior-Bush’s frue) og fiktion.

 81. Selvom jeg overhovedet ikke får læst så meget som planen var, her på barsel med mit andet barn, så lyder denne bog som om den har en realistisk chance for at holde mig vågen efter 20:30… 🙂
  Jeg vil gerne anbefale en børnebog, dog ikke sjofel,men dejligt ukorrekt, og med fede tegninger af Asger Jorn.
  Mød fx Jens, (en uartig lille pismyre iflg hans mor), som råber “æv bæv dumme svin” efter dem der kanøfler ham. Min 4,5-årige elsker den!
  Den hedder; “Troels Jorns bog om den sultne løve, den glade elefant, den lille mus og Jens Pismyre”.

 82. Den vil jeg gerne vinde!

  Lige nu er jeg ved at fylde et hul i min klassiker-læsning: Moby Dick. Kan anbefales, hvis man ikke skræmmes af længden. Den er faktisk ikke så tung.

 83. Så vil jeg anbefale “Karitas uden titel” af Kristín Marja Baldursdóttir, som jeg lige har afsluttet, så det ville passe mig fint, hvis jeg lige kunne få lov til at vinde denne her, hvis det skulle være…

 84. Den vil jeg gerne vinde, er nr. 317 i køen på biblioteket !!!
  De bøger jeg ville anbefale er alle nævnt ovenfor- god læselyst.

 85. Lige en bog for mig, elsker nemlig tykke bøger helst over minimum 600 sider!
  Jeg anbefaler Giganternes Fald og Verdens Vinter… Skønne og man lærer lidt historie, og så er de dejligt tykke:-))
  Hilsen Anne

 86. Okay, det er jo verdens bedste tråd! Altså hvis man havde råd til at købe de 80 gode bøger, der anbefales. Jeg har lige læst “Stoner” af John Williams, og hold nu op, den er fin. Uden på den stod “The best novel you’ve never read”, og det er meget rammende. Helt ukendt roman fra ’65, der pludselig har vundet indpas et halvt århundrede efter. Det er en enkel historie om en helt almindelig mands liv og død, men den er fortalt så fint og lykken og smerten er så universel, at man jo ikke kan undgå at føle fortællingen. Nå, det var min anbefaling – krydser fingre for, at “Stillidsen” bliver min 🙂

 87. Du SKAL læse “en mand der hedder Ove”. Min kæreste og jeg hørte den på lydbog på vores ferie og den var helt fantastisk. Vi grinede så meget og en enkelt gang var vi nødt til at holde om hinanden og græde.
  Vi har snakket en del om ham Ove siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *