Om efter-ferie-blues

Efter 2 1/2 uge i sommerhus, havde jeg abstinenser efter varme bade, der var længe nok til at jeg kunne nå at barbere begge ben; børnene havde netflix-abstinenser og Ninjaman havde surfe-efter-fotos-af-flotte-tattoveringer-han-gerne-ville-have-abstinenser, så vi tog hjem et par dage tidligere end planlagt – og fortrød det, da vi vågnede op til lyden af saven og banken.

Vores naboer er nemlig ved at få lagt nyt tag på huset, så der er håndværkerlarm i haven 8-16, og vi har derfor rakket København rundt, og besøgt legepladser og havnebade en del.

Hvilket har været rigtigt hyggeligt, men vi har alligevel sukket vemodigt over hvor smukt og stille der er på mols, og klynket lidt over at der er et helt år, til vi ser det her igen:

20140802-200742.jpg

Aftenture i villakvarteret er ikke helt så tillokkende, som på Helgenæs, hvor ungerne hver aften gik forsigtigt rundt, med hænderne lukkede omkring nuttede frø-babyer, som de fandt på vejen.

20140802-200937.jpg
Børnene har badet sig blåfrosne i båndsløjfe; vi har haft masser af gæster; vi har drukket drinks; jeg har konsumeret så mange kalorier at sømmene på mit tøj knirker når jeg bevæger mig; jeg har læst en masse gode bøger – det har vi faktisk allesammen, det er så hyggeligt nu hvor pigerne begynder at kunne læse selv også; vi har fanget frøer og krabber; besøgt familie; beundret baby-kusiner og haft det årlige rituelle besøg til lægen i Ebeltoft, for at få noget mod hævede myggestik.

I år var det mindstebarnets tur, hendes myggestik sad strategisk placeret i øjenbrynet, så hun vågnede, helt uden øjne – der skulle rigtigt mange is til, før hun syntes det var bare tilnærmelsesvist sjovt…

20140802-215339.jpg

Vi er kommet det samme sted hvert år, siden vi blev kærester for snart 17 år siden, og fordi vi kun kommer der en gang om året, er det ekstra tydeligt hvor hurtigt tiden går.

Når jeg har siddet på stranden, og set på at pigerne byggede sandskulpturer, har jeg tænkt meget på alle de yngre versioner af de samme piger, der har siddet på den strand: min ældste, nu langbenede næsten-teenager, var en fed, nøgen baby, der sad og spiste sand lige derovre for kun et øjeblik siden – og sådan kan jeg se dem alle, lige så tydeligt for mig, i alle de aldre de har haft.

Der er noget fint og højtideligt over at tænke på hvor meget der er sket og hvor hurtigt de bliver til selvstændige og fantastiske store mennesker – men det er også lidt vemodigt at mærke den tid, som jeg tror er den bedste vi får, gå så hurtigt.

Som de her fodspor pigerne lavede i sand, og havet spiste det meste af, i nattens løb

20140802-221444.jpg

(Visited 81 times, 1 visits today)

11 thoughts on “Om efter-ferie-blues

 1. Jeg forstår din ferieblues til fulde…
  Vi har også fundet vores ferieparadis på Helgenæs, eller manden har altid haft det, for han er vokset op med sommerhus der. Vi var afsted for 2. gang i år, efter drengens ønske, og vi har haft en fantastisk ferie, en for kort ferie, for vi var der kun en lille uge.
  Men når Danmark viser sig fra sin smukkeste side, med det mest fantastiske vejr, dejligt lunt badevand, og man krydrer det med sommerhuslands stilhed og helt særlige ro, og langsomme tempo, når man får tid til at fordybe sig i babyfrøer, græshopper, eller gå på jagt efter hindbær, så findes man (efter min mening) ikke en meget bedre ferie end netop det.

  • Så ærgeligt vi ikke nåede at se jer! Vi var bare lidt bookede op, af familiehalløj.
   Måske en anden gang?

 2. Jeg kommer i min mormors sommerhus 3 uger hvert år og har gjort det hele mit liv, men nu hvor jeg har min datter med.. På snart 4 år giver det et ekstra perspektiv. Det er skønt 😉

 3. Min familie kender også til voldsomt hævede myggestik. Selv om en blodprøve viser, at vi ikke er allergiske over for myg, så virker antihistamin, hvis man tager pillen 2 dage, inden man bliver stukket. Med antihistamin (høfeberpiller) i blodet bliver alle myggestik normal størrelse.
  Denne erfaring er hermed givet videre, så fremtidige ferier kan være uden lægebesøg
  Tak for en god blog. Jeg hygger mig meget “i selskab” med din famile
  Hilsen Nina

  • Jo – men vi hæver kun så voldsomt op af ca et ud af 50 myggestik. Både jeg og pigerne plejer at få et enkelt eller to, der bliver KÆMPEstore, hver sommer. Men vi vil jo helst ikke tage antihistamin hele tiden?
   Tak for dit råd, og ros!:)

 4. Ihh, hvor lyder det dejligt! Og virkelig skønt med en ferietradition! Sommerhuse kan nu noget. Min mands familie har også et sommerhus på Mols, men der er lidt for langt fra Brooklyn til Mols, til at vi sådan lige kan smutte afsted i nogle uger. Men måske engang. For der er skisme dejligt der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *