Om feriekriller

De sidste 16 år i træk har vi lånt et sommerhus i Jylland, i sommerferien.
Det sted er indbegrebet af ferie, og jeg kan mærke hvordan pulsen falder, så snart vi kører af færgen, og ser den velkendte udsigt, med hav og bølgende marker.

20140630-120231.jpg

Alligevel savner jeg dengang før vi fik børn, hvor vi rejste ud i det blå, hver eneste gang vi havde skrabet penge nok sammen til en sidste-øjebliks-flybillet-med-uspecificeret-hotel, et eller andet sted i Europa.
Elsker gentagelser – men længes også efter at opleve noget nyt.
Pigerne har det på samme måde, og har i flere år sukket længselsfuldt, når deres venner endnu engang rejste til Thailand/Kreta/Mexico, og har fantaseret om selv at komme på ferie et varmt sted.(Den eneste ferie vi har været på, var da vi besøgte min moster i Nuuk, for 3 år siden – og det var enestående, men knapt så tropisk!)

Men i år skal til Spanien – første og sandsynligvis eneste rejse med fire børn (har været på deltid indtil for nyligt, og skal til at afdrage på hus næste år, så skal de have et barndomsminde om at rejse sammen, skal det være nu;))

Da vi jo er totalt nybegyndere i at rejse med børn, og derfor med stor sandsynlighed ville ende med at sidde og se skræmte ud på et hotelværelse, uden at vide hvad der er realistisk at foretage sig med børn i et fremmed land, virkede det som en virkelig god ide’ at alliere sig med et rejsebureau der gad planlægge noget der var fedt for alle.

Vi valgte derfor et lillebitte rejsebureau, der har specialiseret sig i at arrangere rejser for børnefamilier, hvor der ikke går alt for meget bamseklub, og svensktalende guider i det (den slags fik vi nemlig særdeles meget pip af, på den første og eneste chartertur vi har været på, for 9 år siden).
Vi kender nogen der har rejst med dem før, og det lød virkeligt tiltalende at man rejser med 8-9 andre familier med jævnaldrende børn, så ens egne unger har andre at lege med, og man selv har tid til at læse bøger og se på at de hygger sig.

Nu ligger der 6 spritnye rødbedefarvede pas på spisebordet, kufferterne ER pakkede, min fætter kommer og passer hus og hamster, vi har gennemgået ruten fra lufthavn til landsted en milliard gange(4 timers kørsel), pigerne har talt sekunderne til vi rejser i ugevis, og vi burde have styr på det hele – alligevel skiftes Ninjaen og jeg til at smug-panikke, og have mareridt om at vi ikke kan finde vej.

Vi har begge to rejst ret meget – da jeg var 17 rejste jeg fx alene til Australien, med 4000 kr på lommen, 7 par underhylere, to kjoler og en stor fjollet hat, og endte med at rejse rundt i et år – men det at tage en nem lille, næsten færdigplanlagt tur, virker lidt skræmmende på os begge to, fordi vi nu også har ansvar for fire spændte unger.
Meget fjollet.

Nå. Nogen der kan anbefale noget fantastisk at se, i Bilbao og omegn?
Nogen souvenirs man skal have med fra Spanien?
Eller kan i lære mig nogle nyttige spanske fraser?
Det eneste jeg kan sige på spansk, er at Picasso ikke er tyrefægter, og at det er Fernandos fødselsdag. Ved ikke helt hvor nyttigt det er?

(Visited 69 times, 1 visits today)

17 thoughts on “Om feriekriller

 1. Kender ikke området, men kender Jonas, I skal rejse med – han er fan-fucking-tastic! Glæd jer – og giv ham et hvilket som helst stikord, så kan han en historie 🙂

 2. har sgu altid troede at den første sætning i ‘en Vivo’-bøgerne var: Picasso er en tyrefægter.

  Er desværre ikke lokalkendt i Spanien, men er ret sikker på at der mange dejlige ting at give sig til der. Rigtig god tur.

  • Før jeg nåede til denne kommentar, virkede det der med Picasso mig noget bekendt. Nu husker jeg hvorfor.
   At jeg så ikke kan huske sætningen, siger vist lidt om mine spanskevner.

   God tur og nyd det vildt meget! Jeg tager til Sverige og bliver stukket ned af myg (kan høre hvordan de allerede nu planlægger festmåltidet) *suk*

 3. I nærheden af Bilbao ligger byen San Sebastian med en fantastisk perle af en strand! Har boet der og der er meget smukt! Det er en times køretur fra Bilbao – I kan prøve at Google La Concha i San Sebastian:) God tur!

 4. San Sebastians strand er fantastisk. Bilbao i sig selv kan ingen ting, det er en industriby. MEN, hvis I kan hive ungerne med er Guggenheim i Bilbao helt fantastisk. Om ikke andet er der en stor blomstrende hund ude foran (eller, det var der for ti år siden, da jeg var der…).

  God tur!

 5. Vi var i januar ude at rejse med vores 2 unger, som ellers også kun har holdt ferier i sommerhuse rundt om i DK – både af økonomiske grunde, men faktisk også fordi, vi synes, at børn skal kende Danmark og vide, hvor det mørke Jylland ligger, at der er en ø, som hedder Langeland osv. Men selvom vi også begge har back packet i Australien og rejst til div. rejsemål sydpå post børn, var der pludselig mange ting, vi følte stor trang til at have tjek på, fordi det kære afkom skulle med 🙂 Alt gik selvfølgelig fint, vi for ikke vild, ingen børn blev kidnappet (hvilken tosse kunne dog også tro det? 😉 ) og vi havde vores livs ferie. Det håber jeg også, at I får 🙂
  Mht det med gloserne – i gymnasietiden rejste vi 5 unge tøser til Spanien for at øve sproget (host host… læs:drikke cervezas) og da vi for 1.gang bestilte is, sagde min veninde meget stolt og glad : “un helado con dos culos”. Culo betyder så åbenbart ikke kugle, men røv! Bare et lille tip 😉

 6. Er det allerede tre år siden, i var i Nuuk? Vildt, som tiden flyver – så har jeg godt nok fulgt jer længe! Det lyder som en alletiders måde at rejse på, og jeg vil ønske jer den allerbedste sommer og rejse 🙂

 7. Jeg har ingen råd, men vil gerne ønske rigtig god ferie. Håber det bliver mindst lige så afslappende som sommerhuset. Og vejret er med garanti bedre 😉

 8. Bilbao er en skøn by. vi har været der flere gange med vores børn. Guggenheim er vildt fascinerende – både indenfor og udenfor. Der er en super legeplads lige ved siden af, som er god til både store og små børn – og endnu bedre: En fin lille cafe, hvor de voksne kan få et skønt og billigt glas vin, imens børnene leger. Hvis I har bil, er Zumaia ved kysten godt sted at køre hen: Der er de vildste klippeformationer – og sandet ligner guld! Der er i det hele taget fine, små middelalderbyer langs kysten. Hvis I er modige, spiser i billig frokost (meget mad OG dessert) samme sted som håndværkerne. Nogle gange er det nemmere at spise noget, man ikke ved, hvad er 🙂
  I Bilbao må I finde den gamle bydels små butikker – for yngsten skal da ha’ en akryl-flamigo-kjole med tilhørende sko!
  Rigtig god tur

 9. HAhahahha.. Fik også lige flash back til En Vivo.. Må understrege, at det må være en FANTASTISK bog, for både jeg lærte spansk fra den, da jeg gik i gym for 6 år siden, og kæresten er i gang nu.. 😀

  Vi skal selv til nordspanien i slutningen af denne måned, og jeg regner med at vi skal se San Sebastian, Bilbao og Pamplona. Selvom den er noget turistet, så er Turen går til.. altså gode bøger, specielt hvis man lige skal finde en park med legeplads, eller adressen på Guggenheim museet.

  God Tur!!

  • Mange tak!
   Og ja, sovt som det hænger fast, el vivo.
   Vi havde to spansklektioner, Ninjaen og jeg, for 15 år siden – og husker stadig alt det jeg lærte. Ville lige nu ønske jeg havde hængt ved…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *