Om ting babyer er dårlige til

I sommer fødte Ninjamans søster den mest nuttede lille pige.
De bor i Jylland, så pigerne har kun fået set deres lille kusine få gange: et par gange da hun var helt ny (og vi var i sommerhus i nærheden), og til hendes barnedåb – men det har været så stor en overraskelse for den forkælede mindstesøster ikke længere at være familiens yngste og mest nuttede, at hun taler om sin nye kusine næsten dagligt.

20140411-094244.jpg
Vi skal snart til konfirmation i Jylland, så antallet af samtaler der omhandler hvor sej hun selv er, er pludselig eskaleret.

Hun taler om hvor sød hendes kusine er, men også om alle de ting hun selv har meget bedre styr på end gennemsnitsbabyer, og kan ikke foretage sig meget, uden at sige sætninger a la:” se mig! Jeg kan gynge – babyer er VILDT dårlige til at gynge, ikke? Men det kan jeg!”

Så hvis i overvejer at anskaffe jer sådan en baby, har jeg og de store piger fået hende til at brainstorme på ting, som babyer bare ikke kan finde ud af, og skrevet dem direkte ned, efter hendes citater – så er i advaret:

Gnalles liste, over ting babyer ikke kan:
1. Babyer har nuttede fingre. Men de kan altså ikke hoppe!

2. Babyer kan ikke svømme. De får bare vand i håret… Og de bliver helt, helt våde.

3. Babyers ben er ALT for små og bløde, de kan slet ikke finde ud af at løbe… jeg løber hurtigt!

4. Hvis babyer skal male “påskeægger”, så maler de dem bare helt hvide. Det kan de ikke finde ud af.

5. Babyer kan ikke snakke. De siger bare sådan nogle lyde. Man kan heller ikke se film med dem, for så siger de bare lyde.

6. Babyer laver sådan noget vand med deres mund. Så man skal ikke kysse dem!

7. Babyer hyler hvis man bærer dem væk fra deres mor.
Man må godt bære mig, jeg hyler altså ikke.
Min onkel kan bære mig helt op til luften, for han er rigtigt “stærkt” og “højt”. Han har også skæg.

8. Babyer må ikke lege med sakse, for de ved ikke at man ikke må klippe i håret.
Inge fra min børnehave bliver sur, hvis man klipper i håret.

9. Babyer kan ikke holde hamstre. De maser dem bare og sutter på dem. Vores hamster hedder trøffel. Min kusine må ikke slikke på den.

10. Babyer laver tis i små bleer. Jeg kan godt tisse på toilettet, fordi jeg er vildt stor.

11. Babyer bliver glade når man giver dem babylegetøj. Og babymad.
Babymad er sådan noget fladt noget.
De skal ikke have sådan noget som jeg har.

(Visited 99 times, 1 visits today)

26 thoughts on “Om ting babyer er dårlige til

 1. Hvor fedt! Som taget ud af munden på min “halv-tre’er”, der for nyligt er blevet storesøster 😉

  • Sjovt de siger “halv tre”;)
   Har forsøgt forgæves at lære hende at sige 3 1/2, men den siver ikke rigtigt ind.

   Har din også travlt med at fremhæve egne fortræffeligheder?

   • Konstant, med den der drille”sang”: “jeg kan bare stå på eeeeet beeen, den kan lillesøster iiikkkkkeee, hun er bare en baaaby” – eller “Mor, er det gos agtigt at jeg er mega god og lillesøster er bare en baby?” Det er åbenbart lidt bøvlet at sige “ikke også” og “rigtigt” 😉 Hun vil også, til tider, hjælpe, f.eks. Når lillesøster græder, så nærmest råber storesøster “SÅ, SÅ, SÅ!” Ind i hovedet på

  • Uh – det må jeg sige videre;)

   Hun ER også vildt glad for kusinen, men skal jo finde nye ting at hævde sig på, nu hun ikke længere er mindstes

 2. Ha, ha, ja den liste må jeg vist hellere giv mine drenge, som jævnligt plager om at få en ny baby. Den yngste stod faktisk og proklamerede højt i Fona forleden, at der ALTSÅ VAR en baby, der voksede i min mave (OK vi havde lige holdt en god fødselsdag med god kage, meeeen alligevel 😉 ).

  🙂 Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk/

  • Oh – så pinligt når de gør det!
   Min mindste har også flere gange proklameret i børnehaven at hun skal være storesøster – og hver gang har pædagogerne sagt tillykke og kigget sigende på min mave…

 3. Haha, fantastisk liste! 😀 Jeg læste den højt for min kæreste, men hans reaktion var lidt anderledes.
  “Har din en hamster, der hedder Trøffel? Det vil jeg også have!” … :b

 4. Haha – jeg elsker den med, at de ikke kan svømme. Ville ønske jeg kunne oploade et billede til dig, så ville jeg vise dig et billede, jeg så, da jeg var i Singapore for nylig. Fra et lidt – ehm – alternativt – babysvømmehold.

  • Det er du åbenbart ikke, nej!;)

   (Ville have kommenteret på din blog, men den ville have mig til at logge ind, og det kunne jeg ikke finde ud af… Men sender tanker!)

  • Hvor er han sjov! Kunne ikke kommentere på sin blog?
   Elsker børns logik når de er de der 4-6 år og ved alting;)

 5. SÅ sandt. Der mangler bare en enkelt ting – babyer får nogle gange fikse ideer om ikke at ville spise, f.eks., og det er SÅ svært at forklare dem at de skal holde op med det pjat. Ellers en fyldestgørende liste, som jeg fluks vil gøre de vordende førstegangsforældre i min omgangskreds opmærksom på!

 6. Hun er skøn!
  Min yngste, B, er lige blevet 3 og har også meget fokus på at hun nu er stooor. Næsten alle sætninger afsluttes med et “er jeg ikke sej?!” og ind imellem kommer der så et ekstra “er du ikke også glad for det mor?” med på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *