Om nøgenhed – klumme fra vores børn

Her en klumme, som jeg skrev til “Vores børn” sidste år.
Dele af den har været udgivet på bloggen, men her er den samlet:

Om nøgenhed
Når man får børn, er det som om retten til at bestemme over, hvor meget af ens egen krop man ønsker at dele med omverdenen, forsvinder.
Man fornemmer det allerede i forbindelse med graviditet og fødsel, hvor fremmede mennesker får set dele af ens krop, man normalt kun fremviser under mere private former, og eskalerer, jo mere barnet lærer at tale.
Det starter måske lidt sødt, med at din halvandet årige med begejstring siger:”Mor STOR numse!”, mens du bukker dig efter et stykke legetøj, men her fra, er det slut med at have hemmeligheder over for fremmede!

Hvad fremmede mennesker ikke har fået af oplysninger om min fysik, er ikke småting.

Det er ikke fordi jeg er overdrevent blufærdig, men jeg kunne egentlig godt have undværet den gang, hvor min 3 årige glad informerede en kø af ventende teenagepiger på et offentligt toilet, om at: “min mor har VILDT meget hår på tisseren!”

Det er ikke et helt ualmindeligt syn, at nogen vader rundt uden kluns på herhjemme, og vi er allesammen ret afslappede omkring vores kroppe.

Det undrede mig derfor en del, da den 7 årige kom nøgen ud til mig på badeværelset, hvor jeg badede den mindste, og med en lille stemme forsigtigt spurgte:”mor, er jeg ulækker, når jeg er nøgen?”
Jeg forsikrede hende om at hun var ganske normal, og hun sagde:”jamen,
Min storesøster sagde:”ad!” da jeg gik ind på værelset for at tage undertøj på…”

Jeg følte mig noget harm over, at den store 10 årige kunne finde på at få sin søster til at føle sig forkert, og sagde at jeg nok skulle tale med hende om lidt.

Kort efter kunne jeg høre den 10 årige råbe:”ad!ad! Hvor er du klam!” og jeg blev virkeligt irriteret på hende – hvordan kunne hun dog være det bekendt?
Jeg badede den mindste færdig, og gik ind og holdt et kort, surt foredrag for den 10 årige, om at vi jo allesammen skulle kunne være her, og at man ikke skulle få nogen til at føle sig forkerte, eller nedgøre deres krop. Bla bla bla.

“du forstår det altså ikke mor – hun kommer hele tiden hen til mig, når jeg sidder hernede på gulvet og læser, og så siger hun:”SE mit røvhul!!”, og viser mig det – og SÅ siger jeg altså ad”…”

Hm… Det er så en lidt anden historie.

Måske skal vi til at arbejde lidt med at nedjustere graden af naturlighed nu?”

(Visited 76 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om nøgenhed – klumme fra vores børn

  1. Børn er fantastiske … Min søn sad i går, da han kom fra før-skole i bar mave og klappede sig selv på brystet, mens han råbte “Åh nogle lækre bryster”.

  2. Årh mand! Igår sad jeg og tissede for åben dør og min 8-måneders baby kravlede meget målrettet hen til mig, rejste sig ved mine lår og stirrede lige med i skridtet på mig! Det blev jeg en anelse genert ved… Tænk så når han begynder at tale!!!

  3. Da min søn var et par år gammel, stod jeg en søvnig morgen og tog en (ny flot) bh på foran ham. Hvortil han begejstret udbrød: ” Mor!!! Du har fået nye bryster!!!” Samme dreng, nu 7 år gammel og storebror til tvillinger (hvilket beklageligvis har lagt nogle kg til moderens krop), står her til morgen tankefuld og prikker en finger ind i min hofte, lige over linningen på mine jeans. ” Hvad er det for en underlig bule du har her?” …”Øhhh…. det er bare fordi jeg er lidt tyk.”….. “Nåeh. Men det skal du ikke være ked af. Jeg elsker dig alligevel. Jeg elsker sådan nogle små tykke damer”….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *