Om museer – en anbefaling

I søndags var jeg på Statens museum for kunst, sammen med min næstyngste.

(Det lyder enormt overskudsagtig og se-mig-jeg-er-en-super-forælder at prale med den slags, så jeg vil bare lige berolige jer med, at jeg – 99% af tiden – mere er sådan en, der føler sig blæst omkuld af hele logistikken i at have mere end et barn, og derfor højst kan svinge mig op til at læse en børnebog højt…
Men de sjældne gange, hvor jeg er alene med kun et af mine børn, bliver jeg ind imellem overraskende overskudsagtig – og det var det der skete i søndags.)

Min 7 årige kan godt lide at spørge om ting, og jeg er frygteligt glad for at høre mig selv tale, så vi plejer at være ret glade for at gå på museum sammen.

Denne gang havnede vi på statens museum for kunst.
Mest fordi det var gratis – for så kunne vi jo bare smutte hurtigt, hvis det var kedeligt.

Vi gik igennem samlingerne med moderne kunst i hendes tempo – meget af det var ekstremt hurtigt set – men der var også ting der fangede hendes opmærksomhed, og vi kedede os ikke.

20140325-203539.jpg
Jeg vidste godt, at der var et værksted for børn på museet, men jeg har ikke været derinde før.

Både fordi vi ikke har råd til at betale 45 kroner pr barn for det, og fordi jeg havde en fordom om, at den slags mest er for et helt andet segment end os.

Men nu fik vi forvildet os derind; jeg kunne mærke at hun rigtigt gerne ville; og 45 kr er ikke så galt når det bare er for et enkelt barn – og jeg tænkte at vi sagtens kunne holde så lav profil, at folk ikke bemærkede at vi var kunstmuseums-nybegyndere.
Sidste del var en kende naivt…

20140325-204744.jpg
Jeg er temmelig sikker på, at ham faren med hipsterskæg, islændersweater og medbragte sunde børnesnacks i phtalat-fri plastbeholdere rykkede sin lille Ebbe-Villads væk fra os, da jeg rettede på min datters kunst:”nej nej – “fuck” staves ikke F-Å-K, men F-U-C-K!”

20140325-205432.jpg
Jamen selvfølgelig må rumvæsenet, der forlades af sin kammerat på en mark, og samtidigt får en fugleklat i hovedet, da sige:”fuck det.”?

Umiddelbart tænker jeg at det var en god start – næste gang må vi hærge louisianas børneværksted, og fremstille noget endnu mere avantgarde!

Nå.
Det her var mest af alt bare en anbefaling: hvis man har et barn, der er bare nogenlunde til at koncentrere sig, kan jeg godt anbefale sådan en tur.
Inkl børneværkstedet.

(Visited 88 times, 1 visits today)

22 thoughts on “Om museer – en anbefaling

  1. Dejligt at jeg ikke er den eneste med et barn som bruger fuck som personlig signatur. Måske vi skulle tage en smut ind og se på noget kunst-agtigt…. Tak for tippet!

  2. Jeg tænker hun er den næste Jorn, der maler ovenpå andres kunstværker fordi de er grimme! Hvem vil ikke hellere have et billede af et rumvæsen der bliver skidt på og en overrasket gulerod fremfor en mark med solsikke? Jeg er i hvert fald ikke i tvivl 😉

    Og inden jeg lyder for kunstneragtig, så er Jorn den eneste jeg kender bare lidt til 😛

    • Det var fedt!
      Hvis man har et barn der synes den slags er sjovt – Ebbe-villads(eller hvad han nu hed) lignede en der tusind gange hellere ville stene noget netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *