Om at være halvvejs mod sølvet

Vi har kobberbryllup på lørdag.
Det er 12 1/2 år – halvvejs mod de 25 år.
Vi plejede at være vildt gode til at holde mange fester, og blev fristede af, hvor fedt det var endelig at have en god grund, til at holde en stor fest.
Kærlighed, er sgu altid en god ting at fejre!

Begyndte at planlægge allerede i sommer.
Skrev gæsteliste.
Bookede lokaler, på mit gamle arbejde.
Regnede på, hvor meget kød man skulle have, hvis man lavede chili con carne, til 60 mennesker.
Panikkede over hvem der skulle tage hjem og putte børn, hvis alle venner og familie var med til fest.
Spurgte min veninde, der er sangerinde, om hun ville komme og synge den sang der er “vores“, som en overraskelse.
(Ja – det ville hypotetisk set være mere romantisk, hvis jeg selv sang den – men jeg synger umanerligt grimt, og det ville have ødelagt stemningen noget.)

Men så gik der tid, og vi fik ikke sendt invitationer ud…
Nogle mennesker tæt på, blev ramt af alvorlig sygdom, og det fyldte så meget, at tanker om fest blev skubbet væk.

Og nu er det så på lørdag.
Pigerne synes det er vildt stort og spændende.
Synes det er lidt sent at invitere til fest (folk kan ikke nå at få passet børn, og vi har ikke plads til at invitere med børn indendøre) – men egentlig lidt kedeligt, hvis dagen ikke markeres, men bare går med de sædvanlige lørdags-overspringshandlinger, hvor vi forsøger behændigt, at undgå oprydning.

Så: er der nogen der har en god ide’, til hvordan vi fejrer sådan en dag, sammen med fire spændte børn? Der ikke koster alt for meget?
Tip tages imod, med kyshånd!

(Visited 40 times, 1 visits today)

31 thoughts on “Om at være halvvejs mod sølvet

 1. Tag til Malmø. Bo på et Scandic hotel, hvor børn bor gratis og morgenmaden er inkluderet i den billige pris! Der er et supersjovt vandland

  • Tak for dine svar!;)
   Havde også overvejet lige præcis Malmø – men vi har for mange børn til at vi må bo på et værelse, og for få penge, til at bo på to…

 2. Sorry. Det går galt for mig. Kan ikke skrive herinde…..ved ikke hvorfor. Så tror bare jeg stopper. Tillykke m bryllupsdag. Håber I får en dejlig

 3. Stort tillykke med dagen.
  Nu har jeg åbenbart en del venner der har kobberbryllup, så har lige været til nogle stykker, både små og store fester,
  Del opgaven, vi har allesammen haft noget med, og gør det gerne, så dem der har lyst til at komme forbi, bed dem om at tage noget med til fælles aftensbord, er sikker på at i har nogle venner der gerne vil fejre jer, og ikke har noget imod at tage en familie pizza under armen.
  Så køber i selv nogle dunke karton vin, og så hygger i bare allesammen.

  skønt at se dig på bloggen igen 🙂

  • Årh det lyder hyggeligt! Lige sådan plejede vi også at holde fest – men problemet er, at vi har virkeligt lidt plads… Vi kan lige akkurat være 14 mennesker til spisning, men så er stuen også fyldt ud med borde og stole.
   Og vi har mange flere venner end det.
   Men tak for forslag – fik helt lyst til at holde fest sådan igen – venter bare til det bliver sommer nok, til at det kan være udendørs

 4. Yay, du er tilbage!
  Kan kun tilslutte mig Rikke: Brug vennerne. Sig at I gerne vil fejre kærligheden, men at den lige druknede i praktik og sygdom og livet i almindelighed – der altid overhaler en indenom – så nu må de gerne komme på lørdag med mad og den slags. Til gengæld sørger I for hjerterne.

 5. Tillykke med bryllupsdagen. Det er godt nok vildt at I allerede har været gift så længe. Jeg tænker at I da holde et lille kobbebryllupt, hvor I invitere bamser, dukker og fedthalemus. så får I kagemesteren til at lave en alvorlig bryllupskage, tager jeres flottes tøj på og i det hele taget laver en alvorlig og højtidelig dag ud af det,

  krams fra Forstaden

  • Tusind tak! Ja, det er nok noget i den stil vi gør. Og så måske også finder på noget at lave om dagen, med børnene. En tur ud i det blå, eller på restaurant, eller noget.
   Kender du en god restaurant i nærheden? Du bor vist ret tæt på os.

   • Blander mig lige:) Ser dig af og til i “mit lokale center” og hvis du bor i nærheden og er til det, så ligger der et fantastisk sushisted på Hvidovrevej. IKKE kineseren, der ligger lige ved siden af, men sushirestauen. Kan ikke huske præcis hvad det hedder, men de har running sushi og ligger ca overfor Jupiter cykler. Håber I får en dejlig dag:)

   • Jeg ved ingenting om restauranter. En gang i mellem går vi ud og spiser, men vi når næsten altid frem til at vi ligeså godt kunne være taget op Jenses Bøfhus, for det ville have været fint for os.

    På Stålvand i Brønshøj kan man få brun sovs på sin burger (hvis man beder om det). Det kan jeg godt lide og måske det er noget for den jyske ninja.

 6. Tillykke med kobberbrylluppet 🙂

  Man kan nu altså godt lave en fest på 0,5 – Det er ikke sikkert at den bliver helt så gennemført som den i først tænkte på, men det betyder ikke at det ikke bliver sjovt og helt særligt.

  Jeg gjorde noget i samme stil i sommers. Fyldte ovnen med pulled pork, lavede coleslaw (SUPER billig mad og nemt at lave uden at få mega stress).Vi skrev til alle mulige om de var klar til hygge sommer fest. (inviterede ca 5 dage før). Vi skejede ud med at leje et fadølsanlæg – men ellers måtte folk selv medbringe hvad de skulle have at drikke.

  Det var en umage forsamling af mennesker og vi var glade for der ikke skulle laves bordplaner (det var bare sådan kom og gå når du vil agtigt). Men det var altså super, super hyggeligt.

  Mon ikke I kan nå det? skidt med om I er 10 eller 30 gæster. Udfordringen er nok et lokale dog – men mon ikke der er et eller andet i området der kan lånes billigt

 7. Hvis vejret bliver godt kan I tage ud i dyrehaven og holde picnic, hvis vejret blev dårligt kunne i holde picnic på gulvet, og lave et improviseret bryllup hvor dig og din ninjamand sagde ja til hinanden igen hvor en af jeres børn var præsten, den anden brudepige osv. Det tror jeg ville bringe lykke og det er ikke dyrt:)

 8. Hej 🙂
  Vi have kobberbryllup i sommers og stod i nogenlunde samme situation. Jeg har kronisk stress og sidste forår var jeg slemt overbelastet, min mand ligeså – alle vores festplaner forblev på planlægningsniveauet. Weekenden før blev vi begge grebet af ærgerlighed over, at vi ikke havde fået gjort noget ved det. Derfor tog vi chancen – sendte en “panik” invitation ud til alle vennerne og inviterede til sammenskudsgilde for dem der kunne med det korte varsel – med børn.
  Ud af de 60-70 vi inviterede kom de 40. De kom med salat, kartofler og fine gaver. Jeg lavede kød på grillen og vi havde købt masser af drikkevarer. Vi arrangerede biograf for ungerne i soveværelset med masser af madrasser og dyner og puder. Vi havde en kanon daq og skøn fest. på trods af det korte varsel havde vores gæster arrangeret sange, brudevals mm. og alt blev holdt i den spontane “alle deltager med at få festen til at glide” stemning. Jeg nød det og vi havde en dejlig fest 🙂 Så budskabet herfra – just go for it – spontane fester er ofte de bedste.

 9. Nej hvor fint med kobberbryllup tillykke. Min ide er at invitere alle til en apéritif / cocktail / réception eller kald det hvad du vil…i kan evt indbyde imellem 15 – 20 for eksempel, så kommer folk forskudt, ryd stuen sæt et bord op med chips, kager, små sandwicher cocktail pølser, lidt grøntsag snak og slik og køb nogle kasser øl og sodavand. Alt dette kan i gøre stående, og i får set alle det er billigt og i bliver fejret. Det er næsten lige så billigt som at tage på restaurant 6 mand. Lad pigerne hjælpe med at gøre det fint og pynte lidt op.
  Kh Lone

  • Jeg er med Lone her, skulle til at foreslå noget tilsvarende… Medmindre I bare helst vil væk fra jeres rodede hjem, kun med pigerne, så skal jeg lige i tænkeboks… Generelt er vi vist en del her i kommentarfeltet, der ikke vil acceptere en dag uden gæster! 🙂

 10. Vi havde kobberbryllup for knapt et år siden. Det fejrede vi med cola, pizza og sofa – og mega tømremænd, da vi havde været til en kanon forældrefest aftenen før. Ungerne var lidt utilfredse med arrangementet (de havde jo ikke været med til fest), man accepterede. Vi kunne slet ikke overskue noget – heller ikke at planlægge noget, da vi var midt i renovering af kælderen og skulle konfirmation en måned senere.

  Nu overvejer jeg at lave en “kobber+bryllupsdags fest” til sommer, sådan for at fejre de 13 3/4 år vi har været gift – for som du selv skriver: Alting er så meget lettere om sommeren 🙂

  Tillykke med dagen – kærligheden er altid værd at fejre 😉

 11. Hvad med at leje en hytte på f.eks Helsingør Camping http://www.helsingorhostel.dk/ fra fredag til søndag – kr. 1.310. Der er masser at se i byen, det er nemt at komme til med tog og man kan selv lave mad, så det er forholdsvis billigt. Og så synes jeg personligt at nærsten lige meget hvor man tager hen, så er det en fest at tage på miniferie.

  Der er sikkert masser andre gode byer at besøge, afhængigt af hvad man går efter – det var bare lige hvad jeg kunne komme i tanke om på stående fod. Der er også masser af vandrehjem, der har familieværelser til en overkommelig pris.

  • VILDT godt forslag! Og lige til at betale, endda.
   Har lige fået 1800 kr tilbage i forudbetaltes el, så det her passer perfekt i budget. Tak!

 12. Kæmpe stort tillykke med kobberbrylluppet. Vi fejrede vores i februar sidste år. Vi bor småt og alligevel havde vi fået plads til 18 voksne og 8 børn. De voksne ved det store bord (uden plads til at komme omkring) og ungerne i stuen på puder og ved små borde og så serverede vi det store kolde frokostbord.
  Selv er jeg frygtelig idéforladt, når det gælder oplevelser ud af huset, altså når det ikke rigtig må koste noget, for jeg synes, at det meste har det med at blive dyrere end man regner med.
  Selv er jeg røvdårlig til restaurantbesøg med børn, det gør mig topstresset og vi ender altid op med take away med mindre vi finder et sted med buffet (oftest kinesisk) eller kører den lange tur til Blovstrød Kro, hvor de har et beskedent legerum og super lækkert kød til virkelig overkommelig pris.
  Men sådan op the top of my mind: Mad på Riz Raz, en tur i Rundetårn (hvem kommer først?), is i Kongens Have og så tegnefilm og slik i sofaen hjemme, hvor I selvfølgelig har pustet balloner op til I blev blå i hovedet.
  Uanset så håber jeg virkelig, at vejret er med jer og at I får en dejlig dag. Festen holder I til sommer 🙂

 13. Nu kommer det gode vejr: Inviter til kaffe og kage (lad gerne gæsterne bage) et sted udendørs, hvor ungerne kan lege. Vestamager, Valby Parken eller legepladsen med tårnene i Fælledparken f.eks.
  Når I så har hygget der, smutter nogle måske hjem. Så kan I tage hjem med resten til chili con carne og fest.
  Uanset må I have en god dag:-)

 14. Vil 100 % anbefale jer her en hytte med weekend overnatning på en campingplads en kæmpe oplevelse for både jer og pigerne . En del steder har de fede faciliteter som wellness legerum til ungerne ol , så kig jer lidt omkring derovre , er ikke kendt der , kun her i Vestjylland ,
  Og hold så en total spontan have fest til sommer med vennerne ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • Er det ikke lidt for koldt til den slags? Tænkte at de ikke er isolerede? Men god ide, vil overveje den slags en anden gang – tusind tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *