Om score-replikker

Da jeg var 15, brugte jeg en sommer på, at være hemmeligt forelsket i en af mine venners venner.

Han havde numselange dreadlocks, spillede trommer i et band, og var så overdrevent cool og mystisk, at jeg ikke turde tale med ham.
Overhovedet.

Hver gang jeg gik hjemmefra for at mødes med mine venner, øvede jeg mig i hvordan jeg skulle tale med ham: skulle jeg spørge ham noget om musik? Nej, så kunne det være at han syntes det musik jeg selv hørte var dårligt…
Hvad så med at tale om politik? Nej, jeg vidste sikkert ikke nok…
Bøger? Hm, nej – måske syntes han jeg var en nørd, hvis jeg indrømmede hvor meget jeg læste….
Film? Nej, han var nok for rock’n’roll agtigt til at kunne lide film…

De få gange han henvendte sig til mig, blev jeg så befippet at jeg var superuhøflig – altså bare for at han ikke skulle finde ud af hvor meget jeg sad i smug og beundrede ham.

Hele sommeren vendte og drejede jeg alle de replikker,som jeg kunne forestille mig at starte en samtale med, inde i mit hoved; fandt dem allesammen helt forkerte, og talte derfor aldrig med ham.

Jeg så ham ikke i 20 år, før min datter en dag slæbte hans datter hjem, til en legeaftale.
Og vi blev venner.

Teenage-crushet er 100% overstået, og jeg kan sagtens snakke hans ører af, uden at behøve fornærme ham imens, eller tænke over emner.

Men forleden, fik jeg alligevel en åbenbaring, da min snart 3 årige ytrede den scorereplik jeg savnede som 15 årig:
Hun er ved at stoppe med at bruge ble, og er pavestolt af nyindkøbte underhylere, så hun løb min ven i møde da han kom forbi, flåede op i nederdelen og råbte:”SE JEG HAR UNDERBUKSER!!!”
Han beundrede dem behørigt, og viste hende toppen af sine egne.

jeps.
Der var den, scorereplikken.
Den havde helt sikkert fungeret godt mellem nogle 15 årige.
Godt jeg ikke vidste det dengang!

(Visited 90 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Om score-replikker

  • Jamen det tror jeg faktisk også den ville have – vildt man tror tingene er så komplicerede når man er teenager!

 1. Hahaa 😀 Hurra for gode scorereplikker! I gymnasietiden var der en popfyr, lidt ældre end mine veninder og jeg, men alle tøserne var vilde med ham, jeg syntes dog han var lidt kedelig. En aften i byen mødte jeg ham på toilettet (af en eller anden grund kiggede jeg ind på herretoilettet?!), og fik den søde scorereplik “Hvis ikke du var lebbe, så havde jeg knaldet dig”, jeg var fuld og ude af stand til et comeback. Da jeg igen senere stødte på ham og sagde “Hvis ikke du var bøsse, så havde jeg kneppet dig”, var det som om det hele faldt lidt til jorden…

 2. Da jeg var 13 år var jeg også total skudt i min venindes fætter. Vidste alt om ham. Kendte bustider han kørte med bus, kørte med bare for at se ham. Min tunge slog folder hver gang han var i nærheden.
  10 år senere og ikke set siden var vi til samme fest. Sagde lige inden vi tog afsted med veninderne. Nu scorer jeg ham som sagt så gjort. 14 år sammen 2 børn villa mm og bliver stadig varm i kinderne at se på ham.

 3. Hehe. Det er for sødt. Min yngste søn, som er på alder med supertumling, er også ved at stoppe med bleen. I går fik han et par af storebrors “gamle” boxershorts på og gik stolt ind til storebror og sagde: “Se de er blevet små til mig” ;))

 4. Åh nej, nu fik du mig til akut at dykke ned I dengang, hvor jeg var meget forelsket I fyre, som jeg ikke turde tale med- overhovedet! Mangen en kemitime blev brugt på at kigge på ham den pæne fra paralelklassen. At min søn så hedder næsten det same er rent tilfælde. NOT. 😉 (Han er nu også en flot fyr- bygget som en svømmer).

  Af virkelig dumme scorereplikker, som jeg hoppede på er: Jeg har en islandsk hest på gulvet! Men jeg var også meget naiv, desværre smittede han mig med fladbukke… Men det kunne have være værre- dengang I 80-erne.( Som I HIV og AIDS). Men havde godt nok skindet af en islænder på gulvet…. Til min dengang forargelse.

  Mvh
  plattepinny- der ikke går med sægset undertøj.

  • Oh nej – en dårlig scoring!

   Og skægt at det navnet fra ham den pæne i kemitimen hænger ved!

 5. Den replik ville klart tage kegler 🙂

  Og det er sjovt som piger i den alder (2-3 ikke 15) benytter enhver lejlighed til at hive kjolen op over hovedet (- ok måske også dem på 15)

 6. Vigtigt spørgsmål: Har han stadig dreadlocks og spiller trommer? For så er det da lige før, jeg gerne ville vise ham mine underbukser…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *