Vind et par gode bøger

konkurrencen er slut, og vinderne blev:
“løvinden” vandt “Annas himmel
og
Karen(kommentar skrevet d. 14-5 kl 19.16) vandt “jordemoderen”.
Send mig en mail med adresser!

Jeg laver ikke så meget andet end at læse for tiden, og bliver voldsomt glad for gode, nye bøger.

Jeg har fået disse, af Forlaget rosinante, og har fået lov til at udlodde de samme til Jer, søde læsere.

Bare skriv en kommentar med hvilken af bøgerne du helst vil vinde, så trækkes der en vinder af dem hver, på søndag d.19-5.

Patricia Harmans: “Jordemoderen fra hope river” er en rigtigt god roman – eneste minus er faktisk at den er alt for kort!
Man følger Jordemoderen Patience Murphy i 1929-30, hvor hun tager sig af alle fødsler på egnen, hjulpet af en ung, sort pige.
Børsen er krakket, folk er fattige, og venskaber mellem sorte og hvide mennesker er usædvanlige og ildesete.
Det er en interessant bog – især hvis man, som jeg, synes fødsler er ret spændende – men også for det billede den tegner af USA i depressionen.

20130512-120000.jpg

Stien Holes:”Annas himmel” “Annas himmel” har vi læst utallige gange allerede.
Det er en af de absolut fineste børnebøger jeg nogensinde har set, og den appellerer til alle aldre børn: billederne er umanerligt fine, så min tre årige kan bruge lang tid på at sidde og lede efter sommerfugle, blomster og regnbuer – men mine tre store piger har været meget optaget af historien.
Kirkeklokkerne ringer, Annas far har jakkesæt på og ser trist ud, og Anna forsøger at finde en mening med sin mors død, gennem fantasifulde rejser og tanker, som hun hiver sin far med på.
Helt utroligt poetisk og rørende.
Og vanvittigt fine tegninger.

20130512-120815.jpg

20130512-120826.jpg links er affiliate.

Skriv en kommentar med hvilken af bøgerne du helst vil vinde.

(Visited 51 times, 1 visits today)

132 thoughts on “Vind et par gode bøger

 1. Jeg vil gerne vinde Jordemoderen fra Hope River, den lyder interessant.. Især fordi jeg er helt vildt skruk, så alt om fødsler og graviditet er det mest spændende i hele verden 🙂

 2. Er en sucker for skønne bøger til børn, så jeg kaster et lod efter Annas Himmel 🙂

 3. Annas Himmel 🙂 Synes også den anden lyder enormt spændende, men ved bare at den vil komme til at stå i reolen og glo, for jeg er desværre ikke den store læser (ikke nok timer i døgnet).

 4. ✰✰Hvis jeg skulle være the lucky one – vil jeg gerne ønske mig bogen “Annas Himmel . Så kan jeg hygge mig sammen med sønnen min ✰✰
  Mvh Eva

 5. Jeg kunne rigtig godt tænke mig og vinde Patricia Harmans: “Jordemoderen fra hope river” 🙂

 6. Jeg er lige gået på barsel og kunne godt tænke mig at læse Patricia Harmans: “Jordemoderen fra hope river” men jeg trisser rundt herhjemme og venter på at babyen vil med ud i verdenen 🙂

 7. Jordemoderen fra hope river. Jeg kan godt lide bøger, der foregår i andre tider end vores egen lige for tiden, så den passer lige her 🙂

 8. Orv jeg vil rigtig gerne vinde jordemoderbogen. Elsker skæbne historier fra forskellige tider og har endnu depressionen til gode. Så det er sikkert en god opstartsbog til den tid.

 9. Jeg vil meget gerne vinde Jordemoderen fra Hope River, jeg er lige kommet godt i gang med at læse igen og den lyder som et godt eksemplar at fortsætte med!

 10. Jeg trænger til at læse andre bøger højt end Peter Plys for mine tumlinger, så ‘Annas Himmel’ skal være mere end velkommen 🙂

 11. har absolut ingen børn, men min yndlingsbog er kaptajn bimse og goggeletten, så annas himmel – jeg vælger dig….

 12. Jeg vil super gerne vinde Jordemoderen fra Hope River. Jeg har ellers reserveret den på biblioteket, men med en ventetid på 6 måneder ville det være skønt at kunne komme i gang lidt før.

 13. Jeg vil rigtig gerne vinde bogen “Jordemoderen fra Hope River”, den lyder rigtig god og spændene 🙂

 14. Jeg ville elske at vinde bogen om jordemoderen. Har de sidste par år stort set kun læst krimier, så det ville være rart med noget andet til en afveksling

 15. Åh – Jordmor-bogen vil jeg SÅ gerne vinde! Skal snart i praktik på fødegangen, den ville jo være den perfekte research bog så 😉

 16. Øjjjj. Først ville jeg gøre alt for at vinde voksenbogen. ELSKER at slænge mig med mine bøgerne bare forsvinde ind i deres verden , så læste jeg om Annas Himmel , og jeg har min søsters datter på nu 6 år, hendes mor døde pludseligt for 2 år siden , og tror den kunne være fantastisk at læse for hende , hun kan væve så mange fantasier i øjeblikket og tror den kan lægge op til en skøn samtale med ting hun pt savner/ frygter …
  så lægger bestemt et lod ind på den …
  Mange kram fra en trofast læser <3
  Vibeke <3

 17. Jeg er også fascineret af fødsler (og mine børn har nok bøger, og dem de ikke har, slæber jeg hjem fra det bibliotek jeg arbejder på), så jeg vil mægtig gerne vinde jordemoder-bogen!

 18. Min store pige har mistet to mindre søskende, en fætter og for ikke så længe siden hendes ene oldefar, så hun har rigtig mange spørgsmål om døden, så kunne være fantastisk at læse Annas himmel for hende.

 19. Åhhhh allerførst ville jeg give guld for at vinde jordmoderen ,
  indtil jeg læste om Annas Himmel !!!!
  Har min søsters datter på nu 6 år , hendes mor døde pludseligt for snart 2 År siden, og tror bogen kunne være fantastisk at læse med hende , for pt kører hendes fantasi på højtryk om hendes elskede mor, tror vi kunne få anledning til nogle skønne samtaler , og måske få låst op for nogle ting ,
  så denne bog vil jeg 100% lægge et lod ind på 😉
  Mange kram fra en trofast læser
  Vibeke <3

 20. Åh, det er jo et svært valg! Men jeg tror, at jeg vil krydse fingre for “Annas himmel”. Jeg elsker en god børnebog – og netop død er sådan et vigtigt emne at kunne formidle til børn på en god måde. Så dén vil jeg gerne læse 🙂

 21. Jeg tror jeg hopper på jordmoren-bogen:-) har ikke har lyst eller overskud til at læse i lang tid, grundet studier og speciale, men nu er det afleveret og jobbet fundet og nu begynder læsehesten igen at melde sig;-)

 22. jeg ville elske at vinde bogen “jordemoderen fra Hope river” Jeg har læst anmeldelser af den, og den lyder bare helt fantastisk. desværre står der ikke bøger på min indkøbsliste for tiden, økonomien er ikke til det. Så jeg ville blive fantastisk glad for at være den heldige vinder.

 23. ‘Annas himmel’ lyder til at være en helt fantastisk bog, som jeg rigtig gerne vil læse højt 🙂

 24. Jeg har lige fået en lille Anna som niece, og jeg vil da mœgtig gerne vinde bogen til hende 🙂

 25. Uhh “Jordmoderen fra hope river” ville jeg gerne vinde. Går sygmeldt hjemme inden baby nr 2 kommer til verden og den lyder som fantastisk tidsfordriv 🙂

 26. Jeg elsker at læse om fødsler og har selv en hemmelig drøm om at blive (hjemmefødsels) jdm, så jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde “jordemoderen fra hope river”

 27. Min datter på 4½ har efterhånden så mange bøger og siden det er mors dag idag, så vil jeg sætte mit lod på en bog til mig selv, altså den med jordemoderen 🙂

 28. Jeg er lige blevet mor til en dejlig lille pige for 3 uger siden, så jeg synes fødsler er ret interessante, så jeg hopper på den der voksenbog… Hormonerne kan vist ikke holde til en bog om en der har mistet sin mor 😉

 29. Jeg vil gerne vinde dem begge.. Måske mest Annas Himmel, fordi nu er mors dag snart slut… men så alligevel… Årh, bli’r jo diskvalificeret af ubeslutsomhed.. Må man ikke godt ønske sig begge dele?? Nåhmn så den med himlen fordi vi mangler en morfar.. (og den anden fordi den gad moren dælme godt læse ;-))

 30. Hej Superheltemor!

  Jeg vil vældig gerne vinde Jordemoderen fra Hope River – tror, den kunne gøre sig rigtig godt som snart-sommer-læsning. 🙂
  Tak for en rar og personlig blog, og god bedring til dig og humøret.

  De bedste hilsener fra Sofie.

 31. Uh, jeg er klart mest til jordemor-romanen. Jeg har læst en fantastisk serie om jordmødre i inner city London (Call the Midwife) – så jeg er klar til endnu en beretning 🙂

 32. Jeg vil gerne vinde den med jordemoderen, har lige været inde og hente en smagsprøve på den fra Amazon.

 33. Jeg kunne godt tænke mig at vinde jordemoder-bogen! Synes også, at programmer som “hjælp, vi skal føde” er guld værd. 🙂

 34. Jeg vil gerne vinde Annas himmel. Fordi jeg underviser pædagogiske assistentelever i børnelitteratur. Og hvis jeg vinder bogen. Vil jeg fortælle dem om den. Og så vil de få deres institutioner til at købe dem. Og inden længe er den i bogkasserne i mange mange institutioner 🙂

 35. Hvis man om nogen kunne være så heldig.. Så vil jeg gerne ønske mig voksenbogen.
  Jeg elsker at læse, men finder sjældent en ordentlig bog. Denne fangede dog min interesse, så jeg håber, at den kan komme med på ferie, når eksamenstiden er overstået
  Tjuhej fra Caroline

 36. Jeg holder meget af Holes vidunderlige fortællinger om Garman. Annas himmel har jeg til gode, så den er lige noget for mig:)

 37. Jeg synes, du udsætter mig for et svært valg. Hvis jeg nu absolut skal vælge, må det blive Annas himmel, jeg helst ville have på hylden. Inspiration til mig og en god historie til lillepigen.

 38. Ih, vil gerne vinde den med jordemoderen – den lyder vildt spændende, og er selv meget optaget af fødsler, da jeg fødte for tredje gang for 4 uger siden 🙂

 39. Jeg kunne riiiigtig godt tænke mig at vinde “jordemoderen fra Hope River” til god læsning i min kommende barselsperiode! 😀

 40. Begge ser super ud, men voksenbogen trækker mest. Er dog sikker på mine piger også ville nyde børnebogen 🙂

 41. Jeg vil meget gerne vinde bogen om jordemoderen! Den må kunne indtages, mens børnene svinger støvsugeren – hvis jeg nogensinde får dem til det… 🙂

 42. Jeg vil gerne læse historien om jordemoderen fra Hope River. Holder af at læse om historie og stærke samt inspirerede personligheder – så helt klart “hoper” jeg på Hope River!! 😉

 43. Jeg synes bogen med Jordmoderen fra Hope Rive lyder rigtig intressant og spændende.
  Dels fordi den omhandler USA under deres depression i 30erne, men også det hvordan kvindens personlighed afspejles i bogen.
  Det ville ikke skade med lidt læsning, til sommeren løb. <3

 44. Jeg har en Anna der netop har et tema om sorg og det at miste i sin 0. Klasse. Så vi vil meget gerne gerne læse Annas himmel.
  Kh Frederikke

 45. Jeg har en Anna der netop har et tema om sorg og det at miste i sin 0. Klasse. Så vi vil meget gerne gerne læse Annas himmel.
  Kh Frederikke

 46. Jeg er også en læsehest – uden lige. Og ligesom dig helt vild med fødsler. Så det er meget oplagt at ønske Jordemoderen fra Hope River. Men når det så er sagt, har jeg også en lille niece – som vil elske at se de fine billeder i børnebogen, når hun bliver ældre. Så det var da bestemt også en mulighed 🙂

 47. Jordmoderen fra Hope Rivers ville passe perfekt til eftermiddagslæsning i min mye gyngestol på altanen 🙂

 48. Jeg ville meget gerne vinde bogen om jordemoderen! Mine børn ville sikkert også gerne have en ny, fin bog. Men det er vist mors tur!!

  Og tak for dejlig blog.

 49. Uhhh ville rigtig gerne vinde Annas Himmel, så jeg kan nyde den sammen med min niece, og håbe hun bliver lige så glad for bøger som hendes faster 🙂

 50. Uh, jordemoderen fra Hope River lyder mega spændende. Jeg er vild med romaner med en god historie + en historisk vinkel 🙂

 51. Jeg synes simpelthen at den med jordemoderen den lyder som en rigtig god bog, så den ønsker jeg mig! Den anden tror jeg også jeg vil synes er alt for svær 🙁

 52. “Annas himmel” lyder som en ualmindelig underskøn bog, som jeg vil elske at læse højt derhjemme <3

 53. Annas Himmel! Selvom jeg efterhånden har nået en alder, hvor jeg må formodes at befinde mig i kategorien “voksen” (omend ung voksen), har jeg en svaghed for poetiske børnebøger. De gør livet mere simpelt uden at forsimple det. Og det elsker jeg. Og så er det jo kun et plus at dele navn med hovedpersonen – jeg kan stadig huske min barndoms frustrationer over, at Anna altid var “stuepigen” eller “tanten”.

 54. Selvom jeg faktisk elsker børnebøger, og har hørt utrolig god omtale af Annas himmel, så fanger beskrivelsen af “Jordemoderen fra hope river” mig, og da det er et emne (både det med jordmoder, men også med raceadskillelsen, der fandt sted. Så hvis jeg vinder, så må det meget gerne være “Jordemoderen fra hope river”

 55. Jeg vil meget gerne vinde Jordemoderen fra Hope Rivers og synes det ville være ret symbolsk, da jeg om en måned bliver færdig på jordemoderstudiet 🙂

 56. Orv, den med Jordemoderen lyder god! Den ville være perfekt at læse her til sommer når jeg er færdiguddannet og skal nyde en velfortjent sommerferie!

 57. Jeg vil gerne vinde “Annas Himmel” til min 5-årige søn, som tænker meget på døden i øjeblikket, fordi han som den eneste ikke havde nogle bedsteforældre at invitere med til bedsteforældredagen i børnehaven.

 58. Pingback: Om gode ting at læse |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *