Om serier del 2 – de voldelige

Jeg har før blogget om dvd-serier, og anbefalet nogle af mine favoritter her.

Da jeg er svært glad for at prakke folk ting jeg kan lide på, får i hermed endnu et indlæg – denne gang om de lidt “tungere” serier vi har set – altså dem med krig, vold og ulykke.
Så må jeg lave et indlæg med de lette og sjove senere!

Gode, tunge serier.

Band of brothers har jeg set to gange.
Man følger easy-kompagniet, gennem voldsomme begivenheder under anden verdenskrig, hvor de både kastes ud i faldskærm i Frankrig på d-dag, kæmper i frosne skove og forladte byer.
Hvert afsnit har en ny synsvinkel, hvilket gør serien levende.
Det er baseret på virkelige hændelser og personer, og virker ekstremt autentisk.
Hvis man ikke har noget imod krigsfilm, er denne serie absolut fremragende!

20130407-165151.jpg
“The pacific” foregår også under anden verdenskrig.
Man følger tre amerikanske marinesoldater i Stillehavet, hvor de kæmper mod japanerne i jungler og på strande, og er på orlov i Australien.
Det er en flot serie, den dyreste nogensinde, og historien og personerne er realistiske og spændende.

20130407-165322.jpg

“Homeland” er noget af det nyeste vi har set – Ninjaman fik den i fødselsdagsgave af sine kolleger, og vi blev meget grebet af den, og så den pinligt hurtigt.

Man følger CIA-agenten Carrie Mathison, der har mistanke om at den nyligt befriede krigshelt, Nicholas Brody, er agent for Al-Qaeda.
Bipersonerne er troværdige, plottet er uigennemskueligt, den er vildt spændende – og ret voldelig.
Se den!

20130407-171146.jpg

“The wire” er en rå og realistisk serie, der foregår i Baltimore.
Man følger både narkohandlere, mordere, politifolk, politikere og journalister, i en by der flyder med narko, korruption og vold.
Der er fem sæsoner, og de er alle fremragende!

20130407-173208.jpg

“Rome”foregår omkring år 50 e.k, i Rom.
Den er smækfyldt med blod, vold, intriger og bare bryster, og de mandlige hovedpersoner er bestemt ikke grimme.
Den er ikke så realistisk som de ovennævnte serier, men underholdende og værd at se!

20130407-174100.jpg
(links er affiliate;))

(Visited 42 times, 1 visits today)

14 thoughts on “Om serier del 2 – de voldelige

 1. Jeg deler jo fuldstændig din svaghed for serier og har også ytret mig ifm del 1 af serieindlægget:-) Jeg vil lige benytte lejligheden til endnu engang at anbefale The Wire, hvis man ikke har set den. Jeg ville ønske jeg havde den til gode for den er simpelthen fantastisk.
  Jeg er ikke rigtig blevet fanget af krigsserierne selvom de ellers indeholder alle de elementer jeg normalt sætter pris på og jeg har ikke set særlig meget af Rome, men det jeg har set er fedt.

  Jeg vil også gerne anbefale Banshee, der er en ny HBO-serie med Ulrik Thomsen i en stor og væsentlig birolle. Første sæson er netop afsluttet og den er simpelthen så fed – og voldelig og fuld af sex! Jeg kan dårligt vente til anden sæson som de er i gang med at optage pt.
  HBO’s nye fantasy-satsning – “Vikings” – er også ret fed. Noget langsommere i tempoet men med pæne mænd og absolut voldelig.

  Lige nu er jeg ellers ved sæson 3 af Big Love. Meget lidt voldelig og med et spooky plot. Jeg havde aldrig regnet med at jeg ville blive indfanget af en serie om den polygame kultur, men den er båret af gode skuespiller og er faktisk meget medrivende.

  • Glemte banshee! Er lige startet på den, og meget begejstret!
   Må snige det ind i indlægget…

 2. Ih… I Band of Brothers er min svoger med i. Godt nok kun som statist og jeg ved ikke hvornår, for jeg har ikke set den:)
  Jeg vil gerne se The Wire og Homeland for har bare hørt så meget godt om dem…. Tiden, det er det med tiden der ikke er der:(

  Men min ynglings serie er nu noget helt andet. Modern Family bliver jeg aldrig træt af at se og Cam er min ynglings:)

 3. En serie jeg kan anbefale er supernatural, en serie om spøgelser og andre overnaturlige væsener. Man følger 2 brødres rejse gennem USA hvor de bekæmper dem. Hvis man kan lide lignende serier, er denne helt sikkert værd at følge. De 2 hovedrolle indehavere er helt vildt flotte, især i de senere sæsoner.

 4. Band of brothers gik også rent ind her. Tudbrølede da de kom til kz lejren. Og var ved at kaste op under de mange skyttegravskrige. Fantastisk serie!
  The wire er eminent! HBO rocks (as usual). Lige nu er jeg dybt engageret i the walking dead. Bvadr! Den er godt nok grafisk. Men også bare virkelig fængende. Skal dog altid se noget andet (komedie) bagefter. Glæder mig til at høre mere om hvilke komedieserier du er fan af hvis du altså er det. Elsker selv How I met your Mother, som er perfekt lige at nuppe et afsnit af efter man har set et afsnit af de tunge serier 🙂

  • The Walking Dead – så fed. Elsker den simpelthen. Men jeg har også en meget stor svaghed for zombier og alt hvad dre minder om. Man skal jo studere fjenden så man kan forberede sig på udbruddet. Jeg ved at jeg er en af de der overlever – bla. på grund af The Waking dead:-)

 5. Hvordan var det nu, har I set Shameless?

  Hvis ikke, gør det!

  Ps håber hovedet har det lidt bedre. Hvis du nogen sinde keder dig, så kom til min forstad, så gir jeg en tur på caféen.

  • Så et halvt afsnit, men blev irriteret på mængderne af teatralsk langsomtdryppende blod, og farvestrålende klædte modeller.
   Gav jeg den for lidt af en chance?

   • Haha njah… jeg må indrømme, at jeg også sad med et hævet øjenbryn de første par afsnit, men så vandt den alligevel ind på mig.

 6. Hvis du får lyst til at lave et afsnit 3, om serier, hvor du går i dybden med de anderldes serier (hvad det så end dækker), så vil jeg rigtig gerne høre om der er flere sjove skæve weird serier jeg kan tage hul på. Var vild med Lilyhammer, som jeg hørte om første gang her på bloggen. Også Weeds har været et pragtfuldt bekendtskab, savner stadig den daglige halve time med den trofaste, bekvemmelighedjødiske svoger Andy med de underfundige livsbetragtninger. Meget imod min vilje må jeg indrømme at jeg til sidst følte jeg var i familie med the Botwins.

 7. Jeg vil også gerne høre flere forslag. Har længe gået og tænkt, jeg skal sgu se flere serier..Fordi jeg ikke har fjernsyn, og nogen gange er jeg bare for træt til at læse om aftenen.
  Kom anbefal endelig. Sidste serie jeg så, var vist Matador..( og der har måske sneget sig et par afsnit ind af Game of throne, som er leveringsdygtig i hede sexscener)
  Du må også gerne anbefale bøger..Hvis du har nogle gode. Fedt du blir nu min kulturkanal…:)

 8. så alle sæsoner af The Wire men forstod ikke helt at den var SÅ hypet, men den var ok underholdning. Er nu i gang med Breaking Bad 3. sæson og den er fantastisk og bliver bare bedre og bedre 🙂

 9. Hov glemte helt en anden af favoritterne – Sons of Anarchy. Lækre mænd (og kvinder), vold, intriger og sex – den har det hele! Lige først var jeg lidt i tvivl om hvorvidt jeg kunne tillade mig at være begejstret for en serie, der forherligere den kriminelle og voldelige del af bikerkulturen, men f… den er fed, så alle betænkeligheder røg overbord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *