Om bøger, der er lidt for gode

Jeg fik denne her bog i julegave, af en kunstnerisk veninde:
“Just kids”, af Patti Smith

20130223-144856.jpg
Jeg forventede egentlig ikke noget særligt af den – tænkte vel, at man sikkert skulle være musiker selv, eller som minimum fan af Patti Smith, for at få noget ud af den – så selv om hun roste den i høje vendinger, tog jeg mig først sammen til at læse den nu.

Hvis du aldrig har læst en selvbiografi, så er det med denne her du skal starte.
Hun skriver fuldstændigt fantastisk – maler billeder med ord, som en fin lille pensel.
Ikke nok med at hun har levet et liv, med masser af historier at fortælle: hun formår også at fortælle dem, levende og fint.

Eneste minus: sjældent har jeg følt mig så mindreværdig, som denne her bog får mig til.

Jeg har mistet al lyst til at skrive siden jeg startede på den, for mine egne ord ser så klumpede og store ud, i forhold til hendes ord, der hele tiden lister rundt i mit hoved – og mit hyggelige forstadsliv, virker en anelse gråt, i forhold til at være kunstnerisk boheme i 60ernes New York…

Jeg synes du skal læse bogen.
Fordi den er så fint skrevet.
Men hvis den smadrer din selvtillid, skal du ikke komme og sige at jeg ikke advarede dig!

(Visited 162 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om bøger, der er lidt for gode

 1. Er i gang med den 🙂 og ja, den er virkelig god. Og meget mindreværdskompleksfremkaldende… Føler indtil videre også jeg har fejlet lidt, ved ikke at bo som boheme i The Village ca. 25 år før jeg blev født…

 2. Uh, elsker selvbiografier, så denne kunne måske være noget. Har dog aldrig hørt om Patti Smith 🙂 Men tak for anbefalingen.

 3. Er selv i færd med den, og har det præcis ligesom dig når det kommer til hvor fantastisk den er. Er totalt solgt i de mange nuancer, som hun formår at skrive på en facon som gør det letlæseligt, og stadig voldsomt detaljeret og tidløst.

  • Dejligt at høre, at du er lige så grebet af den!
   Hun skriver for vildt – og har seriøst oplevet nogle ting

 4. Det er modtaget! (jeg har en liste, jeg noterer den slags tips på, og faktisk er der også en af dine andre anbefalinger på den liste – Shantaram). På et tidspunkt når jeg det vel 🙂

  • Ih hvor dejligt at du kan bruge mine anbefalinger! Skriver altså også kun om det, hvis jeg har læst noget der gjorde ekstra indtryk.
   Læser masser af bøger, men der er langt mellem dem man falder helt på røven over.
   Hvad læser du for tiden?

   • Jeg har lige læst “Glasslottet” af Jeannette Walls – en selvbiografi, man næsten ikke kan tro er sand (men den skulle være god nok). Kan anbefales! (og lånes kvit og frit som ebog på erolen.dk)

    Og så er jeg i gang med “Jane Eyre” af Charlotte Brontë – en af utallige klassikere, jeg er bagud med. Og jeg er overrasket over, at ingen har opfordret mig til at læse den nogensinde, for den er faktisk ret god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *