Om hvordan man laver mad – et mandagstip

Herhjemme er de tre store piger blevet så gode til at lave mad, at de har fået en maddag om ugen. De to mellempiger lavede omelet og bacon i går, og fortalte om hvordan man lavede mad imens.

Mandagstip om hvordan man laver mad:
Kagemesteren;”jeg ved hvordan man skal bage en kage! Det tip kan jeg godt lige stikke jer! Man skal bruge en kasserolle…”

Frk fantastisk;”kasserolle? Hvad fanden er det?

Km:”altså “, det er jo bare ligesom i:”ylle, dylle, dolle – tre små lådne trolde”! Nå, først tager man kasserollen og tænder komfuret. Så tager man smør og en chokoladeplade og smelter det sammen. Så tager man en skål og putter æg, sukker, mel og det smeltede chokolade og smør i. Så rører man rundt. Der skal bagepulver i – hvor meget, kommer an på hvor stor den er. Hvis man putter for meget i, smager den dårligt!! Så putter man det i en form og bager det. Jeg ved sådan set ikke hvor længe. Det kommer nok an på hvor hurtig man er…”

FF:” jeg har lært at lave omelet. Det er en hemmelig opskrift. Ingen ved hvad den handler om, ingen kan gætte hvad der er i… I må ikke engang se et billede af den, for så kan i gætte hvad der er i. Nej ok, i må godt se den. Jeg har selv opfundet den.”

20130127-174117.jpg
Ff:”hvis i kigger ordentligt, kan i måske gætte hvad der er i. Ihvertfald er der æg i, fordi det er der altid i omelet.”

KM:”ja, man kalder det også æggekage. Det er sgu da ikke et tip, når du ikke vil sige hvad der er i! Keeeeeeeedeligt, siger jeg bare!”

Ff:”jamen jeg vil ikke have nogen der skal vide det, for nogle opskrifter kan godt være hemmelige…og den her opskrift er altså min.”

Km:”man kan ikke give mandagstips der er hemmelige! Det er det dummeste!”

20130127-174806.jpg

(Visited 52 times, 1 visits today)

17 thoughts on “Om hvordan man laver mad – et mandagstip

 1. Nårh ja, hvor er de seje, de der unger. Og Kagemesteren har jo ret: et tip, der er hemmeligt, er lidt et ærgerligt tip. Men hele deres samtale om det, er fantastisk! Intet mindre. Skønne unger 🙂

 2. Det er stort det der! Især at omeletten er tophemmelig. Man skal ikke give ved dørene. Min Selma Nayun på 6 år kan ikke vente til hun får maddag. Jeg tænker om et års tid. Så vil hun lave krabbesuppe! Også en hemmelig opskrift er jeg sikker på!

 3. Orv, den samtale lyder sandelig hyggelig – minder mig om mine egne piger.
  “Harpe, harpe, hekse, bitche, bitche…”
  Desværre er de en del ældre end dine, så jeg kan ikke love dig at tonen bliver mere stue-ren lige med det samme 😉
  Men meget underholdende, det er det!

 4. Orv, den samtale lyder sandelig hyggelig – minder mig om mine egne piger.
  “Harpe, harpe, hekse, bitche, bitche…”
  Desværre er de en del ældre end dine, så jeg kan ikke love dig at tonen bliver mere stureren lige med det samme 😉
  Men meget underholdende, det er det!

  • Sådan har de altid hakket på hinanden – de mener det ikke så dybt, men når der kun er halvandet år mellem, kan de have travlt med at sætte hinanden på plads;)

 5. Hemmelige mandagstips…jeg dør en lille smule af grin her mandag morgen! Du må aaaldrig holde op med at dele disse guldkorn og gode råd ud – de er uundværlige – også selvom vi ikke får at vide hvad de går ud på, fordi det er hemmeligt…tihi fnis.
  Men smagte den hemmelige æggelet godt?

 6. Der er altså ikke noget, som en samtale mellem sine børn, og børnelogik er bare SÅ fantastisk!! I går meddelte min søn på snart 4 år, at han havde ører for at “holde på ørevoksen selvfølgelig” som han sagde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *