Om egne værelser

I bilen, da jeg kørte de tre store i skole, var der noget i radioen, om en der var kommet i fængsel.

Min næstældste, på 7 år, sad lidt og tænkte over det, og spurgte så:”Æhm… Hvordan overlever man i fængsel? Man kan jo ikke komme i Netto – får man mad?”

Mig:”Jamen man får da mad. Fængsler i Danmark er ikke så hårde: der er både mad, fjernsyn, og man får sit eget værelse.”

Barnet (Længselsfuldt):” årh… Jeg vil totalt gerne i fængsel….”

Hm.
Tror måske det er på tide vi overvejer om det er for meget, at være 4 børn om 1½ værelse, hvis en af dem fantaserer om at skaffe sig en fængselsstraf, for at få sit eget?

(Visited 65 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om egne værelser

 1. hehe…Ja, det kan godt være I er ved at ramme det punkt hvor antal børn x alder / antal værelser ikke længere bliver et positivt tal. Telte i haven? Grundigt isoleret legehus? Sælge et af dem på eBay?

 2. Jeg er bare lettet over, at I først tænker det nu med fire børn 🙂 Vi har en 2V, som med lidt god vilje kan laves om til en lille 3V – og en baby på vej. Jeg vil så nødig flytte, for jeg elsker vores lejlighed, beliggenheden og andelsforeningen (og prisen…), så jeg har tit fantaseret om hvor meget familie man egentlig kan proppe ind 🙂

  • Børn vil helst være lige oppe af forældre alligevel.
   Mine er altid i stuen.
   Men de mellemste er begyndt at fantasere om at have hver deres rum, de selv bestemte over. Det eneste privatliv de har nu, er en skuffe hver

 3. I get it. Privatliv er en dejlig ting. Kunne man være krea med noget køjesengsværk, hvor sengen bliver forlænget til også at rumme plads til de private sager? Nu kender jeg ikke planløsningen eller hvor mange værelser, der reelt kan blive til børneværelser, men mon ikke pinterest eller blogland har masser af krea-løsninger? Ellers har bo bedre vist også en blog, man kan skrive til

  • Tak for kreative forslag. Der er dog nok ikke så meget at gøre, uden at bygge til.
   Nedenunder har vi køkken/stue i et, og fællessoveværelse – der kun består af senge overalt.
   Og ovenpå er der halvandet værelse, med skrå vægge og ikke så højt til loft,

 4. Dele-værelse? Altså a la en-uge-har-man-sit-eget-værelse-og de-næste-tre-har-man-så-ikke? Eller højsenge med plads under, som så var ens “værelse”. De kan fås med skrivebord under, og hvor der også kan være lidt hylder osv, måske med forhæng imellem, så der var lidt privatliv?

  Men I det hele taget synes jeg, I er SÅ seje. Vi bor også på temmelig lidt plads, men har trods alt fået indrettet det så vi (næsten) har soveværelse og et værelse til hvert af børnene. Små, men dog værelser. Jeg er specielt imponeret over din positive indstilling til at I sover i samme rum, at du kan fokusere (mest) på det gode i det.

  KH
  Malenka.

 5. Meget fantasifuld tankegang, måske liidt mindre gennemtænkt, lol.

  Ang deleværelse så deler mine drenge på 9 (snart 10) og 12 og har altid gjort det. Med undtagelse af en enkelt måned hvor vi prøvede at bytte om på værelserne så den store havde sit eget og mellembarn og lillesøster på dengang to år delte. Det endte med at de alle tre sad mast sammen på det mindste værelse fordi det jo alligevel var hyggeligst.

  Drengene deler så igen og tøsen har sit eget (og en masse opbevaring). Vi har købt en loftsseng som den største sover i og bygget en anden, lidt høj seng, af to reoler og en godt lamelbund. Den ene står vinkelret under den anden (i hovedenden) og der er plads til en masse sager under. Desuden har vi bygget et skrivebord under fodenden. Så der er plads til to senge, en masse opbevaring og skrivebord med computer og et tv, på hvad der svarer til bumbum.. 8 m2, vil jeg tro.

  Hele lejligheden er vel 60 m2 og vi er to voksne og tre børn 🙂

  • Fandme kreativt! Wow!
   Og fem mennesker på 60 kvm? Det er flot det kan lade sig gøre – bør ikke pive mere, har trods alt næsten 100, selv om det er med skråvægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *