Om feber og fede bøger

De kvikke af jer, har nok kunnet læse mellem linierne, at jeg var ved at få feriekuller og trængte til at komme på arbejde igen.

Det var lidt hårdt at aflevere mindstebarnet i børnehave mandag, mens hun hulkede resigneret og klamrede sig til en pædagog, og jeg syntes min arbejdsdag var lang, fordi jeg savnede hende.

I går var nemmere: alle fire børn hoppede glad ind til vennerne i børnehave og skole og jeg havde en god arbejdsdag, og fik planlagt spændende ting til resten af ugen, som jeg glædede mig til.

Nu ligger jeg så her:20130109-125702.jpg
Med febervarm tumling, klæbende til mig.

Sådan har vi ligget siden kl 2 i nat, hvor hun vågnede med feber.
Hun klynkede og pev og talte i vildelse, så jeg opgav at sove,tog hende med ind i stuen og sad og aede hende på de glohede kinder.

Plussiden er, at jeg brugte natten til endelig at få læst en bog færdig – og den var fantastisk!

“Shantaram” har jeg været i gang med at læse i et halvt år.
Jeg syntes den startede godt, men jeg læser som oftest i min seng – når resten af huset sover – og denne bog duer ikke til sengelæsning!

Der er 900 sider, den vejer det samme som en mursten, og da jeg for anden aften i træk tabte bogen ned i mit eget fjæs mens jeg læste i sengen, begyndte jeg at læse andre, mindre tunge bøger.20130109-130800.jpg

I nat læste jeg så de resterende 600 sider, og er stadig helt høj over historien – muligvis kombineret med træthed.

En filosofisk røverhistorie, baseret på virkelige hændelser, skrevet af en mand der seriøst har oplevet lidt af hvert.

Jeg orker ikke at skrive etvudførligt referat lige nu, men I kan læse lidt om den her.

Den bliver filmatiseret snart, med Johnny Depp i hovedrollen.
Jeg kan godt lide Johnny Depp – og han ser muligvis også bedre ud end forfatteren, der kan lide at klæde sig sådan her:

20130109-131912.jpg

Men jeg kan ikke forestille mig at alle de mange detaljer og fantastiske beskrivelser kan vises lige så godt på film, som i ord – så skynd dig at læs den, før filmen!

Og så fortæl mig hvad du synes – det er så hyggeligt at tale med nogen, der har læst samme bog.

Hvad skal jeg læse nu, nogen der har gode forslag?

(Visited 102 times, 1 visits today)

46 thoughts on “Om feber og fede bøger

 1. Læs ‘Det store hus’ af Nicole Krauss! Jeg læste den på engelsk, men den er lige oversat til dansk, og det er en skøn, finurlig og kærlig bog, hvis omdrejningspunkt er et skrivebord. Det lyder umiddelbart kedeligt men er bare godt godt godt.

 2. Shantaram er SÅ fantastisk!!! Jeg elskede den bog og tror snart den skal genlæses. Det er seriøst en af de bøger jeg husker virkelig godt.

  Hmmm andre gode bøger…. Piece of Cake – socialrealisme om en amerikansk pige, der vokser op i et mildest talt belastet miljø og ender som prostitueret.
  Elsker også den serie Jan Guillou er igang med at skrive der er startet med Brobyggerne og Dandy.
  Eller Ken Folletts Century-triologi…
  Album var også virkelig fantastisk!

  • Ih hvor hyggeligt at du også har læst den, og kunne lide den!
   Har læst ken follets – også god.
   Men fedt med “brobyggerne”, den ligger her og venter, har lånt den af min moster!

 3. EEEEEELSKER den bog… Og hvor er det fedt endelig at møde en, der også kan lide den. Jeg kender rigtig mange, der har givet op på halvvejen fordi de blev vrede på hovedpersonen…

  Havde dog ikke hørt noget om filmen. Jeg har umiddelbart svært ved at forestille mig den som film. Men med Johnny Depp kan det jo næsten ikke gå galt 🙂

  • Hvad blev de irriterede på ham over?

   Tænker det ikke går helt galt når Johnny Depp er inde over – men tror umuligt den kan få hele ånden fra bogen med

   • Min tante nægtede at læse bogen færdig, fordi hun synes at hovedpersonen var en værre blærerøv 🙂

    Tror bestemt også ånden bliver svær at få med i filmen.

    Er lige blevet færdig med John Irvings “Sidste nat i Twisted River”. Den er god!

    • hov, den john Irving har jeg stående, men ikke læst. tak fordi du mindede mig om den!

     jamen, jeg tror faktisk også han er usædvanlig selvfed. har du set hans hjemmeside? eller fotos af ham? han ser skideirriterende ud, også.
     men han kan altså godt skrive.

     • Tak!

      Tænkte flere gange, at han lød som om han havde en diagnose – sandsynligvis ADHD + lidt mere. Men han skriver godt

 4. Elskede den også og slugte den råt og i et hug, da jeg boede i Egypten (og i øvrigt ikke var kræsen med hvad jeg læste – og lærte at det der med bibliotekter er en fantastisk luksus, når man ikke har dem).

  En af de bøger jeg har læst efter at jeg kom hjem – var på anbefaling af The Jules … og den er virkelig fantastisk: “rum” af Emma Donoghue – super bog.

  Og den vil gøre mindre ondt at tabe ned i hovedet.

 5. Dejligt med bogtip. Tak 🙂
  Må tilslutte mig at “Rum” er en fantastisk bog. Læste den på engelsk. Er selv i gang med Vita Andersen som jeg vandt hos dig og så skulle der pakkes let til juleferien, så The Great Gatsby er jeg også igang med. Ellers glæder mig til at komme i gang med Michael Chabons Telegraph Avenue, som lå under træet til mig. Kavalier & Clay af samme forfatter skulle også være utrolig medrivende. Den står på min liste, men min anden halvdel har lånt den ud til en veninde, så kan ikke med egne ord fortælle om den – endnu.

 6. Ej- jeg har totalt optur over endelig at have hørt om én (kunne jo ikke så godt skrive mødt – der er vi trods alt ikke ;-)), der har læst Shantaram. Jeg har haft den stående i over et år – og læser ellers virkelig meget. Og er vild med ‘konceptet’ omkring den her bog – men dens tykkelse har simpelthen taget mit ellers brave læse-hjerte fra mig. Som du skrive kan den ikke rigtig læses liggende (hvor jeg ellers hver aften lige tager et par sider), og den er altså… tyk!! Men jeg må hellere komme igang – inden Johnny Depp!

  Du skal helt sikkert læse: Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt af Jonas Jonasson (hvis altså du ikke har læst den). Den er fantastisk – og jeg har foræret den til gud og hvermand det sidste år!

  • Haha – vi har samme smag i bøger!
   Forærede også “den 100 årige…” væk i julegaver, til hele to søde mennesker!

 7. Jeg er normalt en af de (muligvis trælse) læsere, der aldrig kommenterer, men til trods for det sluger hvert et ord, du skriver her på bloggen. Da jeg så læste det her indlæg, var jeg alligevel nødt til at blande mig med et lille pip. Jeg delvist byttede og købte mig til Shantaram, da jeg backpackede i Indien for nogle år siden, og jeg var også meget begejstret og opslugt, og på trods af bogens til tider uoverskuelige størrelse, strømsvigt og larmende toge var den hurtigt læst.

  Og så må jeg lige benytte lejligheden til at sige, at jeg er stor fan af dig og din blog! Selvom jeg ‘kun’ er 23 og selv har børn til gode, er jeg lige godt underholdt, hver gang jeg klikker ind på Superheltemor – tusind tak for dét!

  • Fantastisk at du skriver en kommentar nu så – kan levende forestille mig, hvordan du slæbte bogen med dig rundt – har selv rejst australien rundt i et år, med en murstensroman i rygsækken, som jeg ikke nænnede at smide ud;)

 8. Åhhhh, jeg er såååå viiiild med din blog, og nu endnu mere viiiiiild med dig 😀
  For…. Mens jeg boede i Mother India, i Mumbai for tre år siden, slugte jeg bogen, og den er bare såååå god, og har så fine beskrivelser, af det virkelige liv i Mumbai, total yndlingsbog 🙂 Eeelsker altid, når andre kan lide bogen 🙂

  • Jamen sådan har jeg det også!
   Hvis folk kan lide en bog jeg har været vild med, synes jeg altid de et pænere, klogere og mere spændende end andre;)
   Det må være fordi man lægger så meget energi i at læse og fordybe sig i en bog, men sjældent får delt det med andre – så det er så specielt at have været fælles om at kunne lide en bog.

   Vi havde en bog-bytte-ordning på arbejdet for nogle år siden, hvor vi prakkede yndlingsbøger på hinanden. Superhyggeligt

 9. Puhh håber febersygt barn har det bedre nu… og cool at du bare sådan lige kan læse 600 sider på en nat! Med 900 sider er det da også en ordentlig moppedreng at begive sig i kast med… Den lyder spændende, men er så bange for at falde i søvn, før jeg har læst det første kapitel… Jeg hopper nok på lydbogen i stedet, da jeg bestemt ikke er nogen speed-reader 😉

  Tusind tak for en herlig blog, det er aldrig kedeligt at komme her forbi!

  • Tak for dine fine kommentarer!
   Æhm – lydbog? Der tror jeg altså du skal afsætte endnu flere timer!;)
   Der må en del cd’er til?

   • Hehe ja da, men så har jeg hænderne frie til at lave alt muligt andet samtidig – fx lige sy en lille trøje til knægten eller svinge støvkosten 😉
    Faktisk er de nu blevet så smarte, at de laver mp3 cd’er, så der kan være mere på skiverne, men ja, der skal nok nogle stykker til alligevel 😀

 10. Jeg er ligesom Sofie en trofast læser af bloggen, som aldrig tidligere har kommenteret, men nu skulle det altså være.
  Jeg læste Shantaram da jeg boede i Cambodia for nogle år siden. Skøn bog som samtidig vækker mange gode minder. Jeg forærede den til min lillesøster til jul, da hun snart har slidt min kopi af bogen op. Jeg havde skumle bagtanker om at genlæse bogen, nu hun har returneret mit eksemplar, men jeg må nok indse at det har lange udsigter, da jeg selv for tre måneder siden fik min egen superbaby og det derfor kniber lidt med at finde tid til at læse. Bloggen er i øvrigt kun blevet sjovere at læse efter jeg selv er blevet mor 🙂
  Desuden vil jeg tilslutte anbefalingerne af Room. Fantastisk og enestående bog, som virkelig rørte mig dybt. Jeg kan også anbefale “Bogtyven” af Markus Zuzak – lidt anderledes og rigtig god.
  God bedring til lillepigen.

  • Hvor er det hyggeligt at høre om lige den bogs ture rundt i verden!

   Tillykke med baby! De er så marcipanlækre der i den alder sin har, bliver lidt misundelig!

   Tak fordi du gad kommentere – jeg elsker at få kommentarer, det gør det meget sjovere!

 11. Skønt med et bogtip, jeg er netop nu i gang med at undersøge hvilke bøger jeg skal købe for et gavekort jeg har fået – det er noget der kræver stor omtanke… Hvis du er interesseret i at læse noget i den populær videnskabelige genre, er jeg selv sikker på at den ene af de bøger jeg skal købe bliver Peter Lund Madsens “Dr. Zukaroffs testamente”, en bog om hjernen med en sidehistorie eller måske den anden vej rundt, jeg glæder mig i hvert tilfælde til at læse den!

  • Alle konkurrencer ligger samlede under egen kategori – se oppe i toppen! De ligger her på forsiden i et par dage, og så rykker de der over

 12. Jeg har aldrig nogensinde hørt om den bog. Som den eneste åbenbart… Men det lyder som noget, jeg bør lave om på.
  Har du læst Erlend Loe? “Doppler” og “Volvo Lastvagnar” er fantastiske (især den sidste) og hvad med Haruki Murakami? Er selv igang med “1Q84”, som er noget af det bedste, jeg nogensinde har læst!! Find også et eksemplar af “Mount København” (kan ikke huske, hvad forfatteren hedder, men den er cool!).
  Jeg er også pjattet med “Den hundredeårige…” og er i den forbindelse blevet anbefalet “Krokodillens gule øjne” (fransk kvindelig forfatter – og nærmere kommer vi det ikke), men er ikke nået til den endnu…

  Og så er jeg altså ret imponeret over, at du kan læse midt om natten med en feberramt puttepige på brystet. Jeg falder i dyb søvn bare ved tanken!

  • Tusind tak for tips – har ikke læst en eneste af dem du nævnte!

   Det var nu nemt nok at holde sig vågen: hun ville halvvejs sidde op af mig, og klynkede og bad om vand hele natten

 13. Tak for tippet! Pt. har jeg en festabe af en baby, som ikke synes jeg skal have fred og ro til at læse. Før da, læste jeg “Niceville”. Fantastisk, rørende bog om sorte kvinders rettigheder (eller mangel på samme) i 1960’ernes USA. Læste også “Submarino”. Barsk, men interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *