Om plejehjems-stalking

“Er det bare mig – eller var ham den gamle krøbling i kørestolen, ikke ret lækker?” spurgte min veninde mig i går.

Den sætning havde jeg faktisk ikke forventet at høre, før jeg flyttede på plejehjem… Men jeg måtte give hende ret.

Nu er det ikke fordi vi tilbragte vores aften, med at savle efter sexede kørestolsbrugere på det lokale plejehjem: vi var i biffen, og se: “De urørlige”.

Den mest sete franske film nogensinde.

Det er ikke så tit jeg skriver anbefalinger af bøger og film – hovedårsagen til dette er, at jeg hader at give referat af handlingen.
Det lyder ofte så banalt, og jeg får i det hele taget lidt tics over det, på nu-går-du-i-niende-klasse-og-skal-skrive-et-bogreferat-måden.

Denne her film var bare så god, at jeg er nødt til at anbefale den til nogen! Helt exceptionelt god.

Handlingen lyder utroligt banal: småkriminel sort fyr, får arbejde som hjælper, for stenrig, sofistikeret lam mand.
Og så bliver de venner.

Den er baseret på en sand historie, og jeg tror jeg er nødt til at læse bogen også.

Den balancerer ind imellem lidt tæt på klicheerne, men den plumper ikke i.

Jeg synes den er rigtigt fin, rørende og morsom – en af de bedste film jeg har set længe.

Og så er ham den handicappede rigmand faktisk overraskende lækker.
Hvilket ikke trækker ned.

(Eller også er vi bare blevet så gamle(eller fattige), at vi hellere vil sukke over den rige lamme fyr, end den unge, glatte og veltrænede fyr? Gider ikke lige dvæle længe ved den del af det… Men SÅ gammel er han faktisk ikke, fandt jeg ud af. Hele to år yngre end min mor endda. )

20121123-103418.jpg

(Visited 112 times, 1 visits today)

17 thoughts on “Om plejehjems-stalking

 1. Skal vi ikke sige at det er en regel at det er ok at savle over mænd, så længe de er yngre end ens mor? (Med Sean Connery som undtagelsen der bekræfter reglen)

  • Kendte ham slet ikke. Eller jo – fandt ham på wikipedia, og kunne se, at jeg faktisk havde set flere af hans film før, men han skulle åbenbart spille lam, før jeg bemærkede at han var lækker… Weird.

 2. Så forfilm da jeg var i babybio med yngstemanden og hørte om den på P1 – hvor gammel er man så lige – og den lyder alt for god. Det er en must see. Er du til franske film så skal du se amélie og en lang forlovelse… Rigtig god weekend

  • Dem har jeg set – også gode –
   Men denne her var klart den bedste!
   Er sådan set til de fleste slags film.
   Ikke vild med romantiske komedier dog.

 3. Hahahaha – hvor skønt at I savler over den gamle og ikke den spændstige yngre machomand! Jeg er helt klart på jeres hold – der er flere aldrende herrer som jeg stemmer for at vi laver en fanklub af! Sean Connery og Al Pacino (på en god hår dag!) for at nævne et par stykker!

 4. Ang. det med alder; her savler jeg altså over George Clooney..-han er 3 år ældre end min mor! Men HAM må man altså godt savle over 🙂

  • Ja, sad også og ventede at der skete noget forfærdeligt. Så god film. Har lyst til at se den igen;)

 5. På et tidspunkt begynder man bare og kigge efter ældre fyre, om det et udviklngstrin man skal igennem som kvinde, ved det ikke, men er godt nok lykkelig for det. Da jeg gennem et par år har sukket over en ældre mand, der virkede langt uden for min rækkevidde og alder, men pludselig i år, kom jeg rigtig tæt på, og den fantastiske gentleman prøvede ikke på noget, jeg måtte tage initiativ, men han kunne lykkeligvis også lide mig, juhuu så nu er vi kærester.

  • Du er heller ikke så skidegammel som mig!
   Men ja – det er en fantastisk film. Har lyst til at se den igen snart…

 6. Ham den lækre er også med i “Fortæl det ikke til nogen”, som jeg varmt kan anbefale! Den findes blandt andet på Netflix!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *