Om klam chokolade

“Klam” og “chokolade” er ikke to ord jeg nogensinde troede jeg skulle sige i samme sætning…
Jeg elsker chokolade, og kunne spise det i døgndrift.
I ferien var vi en tur inde i torvehallerne og kigge – blev endda så grebet af stemningen at jeg brugte 100 kroner vi absolut ikke havde, på lækker te og lakrids med chokoladeovertræk. Mmmmm….
Men sært nok blev jeg ikke fristet af denne her chokoladebutik:

20121018-134227.jpg
Chokolade med bacon/tomat eller gedeost/timian??
Behøver ikke smage…
Der var også varianter med foiegras og lidt andet gustent.

Er der nogen af jer der har smagt det?

(Visited 80 times, 1 visits today)

37 thoughts on “Om klam chokolade

 1. (God) Chokolade er noget af det mest vidunderlige på denne jord. Og grisens eget krydderi er også superdejligt, men Gud nåde den som fik den sindssyge ide at kombinere de to. Vedkommende burde få det hvide snit. Magen til djævelskab!

  • Som produktudvikler i fødevareindustrien vil jeg bare gerne sige at det er svært når opgaven lyder: Find på noget nyt.
   For de fleste smagsvarianter der ligger lige for er jo opfundet -og så kan man jo få ideer som dem der!
   Nogen gange bliver det godt, andre gange tvivlsomt og sommetider bør det stoppes i laboratoriet! Men hvis opgaven var at skabe opmærksomhed er den i hvert fald lykkes…

    • Ja, men ikke noget der var så specielt.. Kan desværre ikke komme nærmere ind på det, for er ikke sikker på min chef vil bryde sig om at jeg snakker om mit arbejde på blogs. Fødevarebranchen er ikke så stor så min anonymitet ville være fuldstændig væk…
     Det meste af tiden udvikler jeg helt normale ting, der er næsten magen til det vil allerede laver -for det meste af tiden spiser danskerne det samme 🙂

 2. Jeg har smagt baconchokolade – Kæreste købte engang noget til at tage med på mandeweekend.

  Det er ikke helt så skidt, som det lyder. Noget med røget smag til chokoladen. Men en ‘ren’ smag er min foretrukne – eller noget med noget bærganache.

 3. Min kæreste købte sgu engang alle deres klamme madchokolader fordi det lød for syret til at være sandt. Jeg sku’ ikke nyde noget, så jeg købte to pæne, lækre og mere klassiske stykker fyldt choko med lakridskaramel og marcipan i stedet. Der fik vi det endegyldige bevis på, hvem der er den klogeste af os to!

 4. Jeg har smagt hele sortimentet til en chokolade-smage-aften. Jeg er ikke den store chokoladeelsker, men kan godt lide et enkelt stykke Rød Bounty, After Eight eller chokolade med lakrids. Så mine forhåbninger var ikke høje denne aften og jeg blev også skuffet som forventet – det smagte ret dårligt det hele. Chokolade med Roquefort/Ananas smagte lidt af chokolade med opkast. Foiegras/hindbær, og bacon/tomat var dem de fleste næsten kunne lide, eller rettere kunne spise uden at rynke på næsen imens, men der var absolut ingen der fandt den store kærlighed ligesom den gang man opfandt chokolade med lakrids.

 5. Jeg gik forbi det engang, og det var vist det eneste derinde, jeg var ret sikker på, jeg ikke ville komme til at købe. Det er på den anden side også meget godt, så man ikke bliver fuldstændig ruineret!

 6. Chokolade og bacon… Ej det var da at ødelægge chokoladen. Tilgengæld har jeg engang smagt is med bacon… Og det var altså ikke helt skidt….

 7. Til gengæld er deres lakridsflødebolle helt genial! Den er alle de mange penge værd og jeg er så glad for, at bo langt fra dem ellers ville jeg både være fattig(ere) og tyk(kere)!
  Jeg har fået noget af deres fusionschokolade (aner ikke hvilken slags) og det var ok. Men umiddelbart er jeg mest til at de enten putter nødder eller saltlakrids i eller også skal de lade helt være med at stoppe noget i min chokolade!

 8. Jeg har smagt en del af dem for en måneds tid siden, og jeg tænker stadig ikke på andet. Den med gedeost var overraskende god (måske også fordi jeg forventede klamhed udover det hele), og så er der en med champagne, som var ganske fantastisk også. Helt klart ikke chokolade man bare kører ind, men at nyde dem langsomt over en god øl var en succes! Og det havde jeg faktisk ikke forventet.

  • Wow! Sejt at høre!
   Hm… Måske man skulle spare op til sådan en lille baconfyr så? Du lokkede, da du sagde der var godt med øl…

 9. De har mange besynderlige ting. Ting som ikke skal blandes med chokolade.
  Til gengæld har de altså nogle vilde flødeboller! På den gode måde.

  Hilsen hende der bor 100 (forbandede) meter fra butikken!

 10. Hvorfor????

  Hvorfor sidder jeg nu og ny-tænker chokolade-as-we-knew-it???

  Culotte/flødekatoffel er jo et hit anywhere – men svøbt i chokolade ??
  mmm mmm mmm Varmtrøget laks med røræg og ….og …. og bttersød chokolade ???

  Blegselleri/æble/vindrue, vi ved alle at den fungerer…. sammen med mælkechokolade ??? .. OG DOG!!!! .tjoooo tænk lige over den Stine Elise

  • Skriver mig straks nogle af de kombinationer bag øret, og du kan tilskrive dig selv æren hvis du nogensinde ser dem i butikkerne 🙂

   Har forsøgt at sælge chokolade-i-ting-ideen til min chef, men han mente desværre ikke det passede til vores produkter..

   • Vil have procenter hvis i stjæler disse: forloren hare, med en kerne af brun sovs, overtrukket ned mærk chokolade.
    Eller marcipan, med små stykker flæsk i, og persillestykker i overtrækschokoladen?

 11. nej, jeg har ikke smagt dem, men taget præcis det samme billede. Den sidste klamme er med foie gras og hindbær. Gad vide om de sælger nogle af dem? Til folk der tænker, “det der, det er fandme så mærkeligt at de MÅ smage godt” Lidt ligesom at lakrids og chokolade er en overraskende god kombi.

 12. Altså… og nu sidder man bare og tænker på, om vinterfrakke er lang nok, og hætten dækker tilstrækkeligt, til at man ku’ smutte ind forbi torvehallerne uden at behøve skifte fra natkjolen, eller om de mon bringer ud..? gerne i selskab af en god caffelatte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *