Om bøger – vind to!

konkurrencen er slut
Jeg elsker at læse.
Læser meget og hurtigt, og er lidt ligeglad med om jeg læser en børnebog, en biografi, en slammet krimi, eller et litterært mesterværk.
Har dog to genrer bøger jeg altid glæder mig mest til, og dem er jeg så heldig, at have fået foræret spritnye bøger i begge genrer, til både mig selv og et par heldige læsere!

Jeg elsker velskrevne bøger, hvor man følger mennesker gennem mange år – og gerne gennem mange generationer.
Ken Follet er god til at skrive den slags – jeg nød hans “Giganternes fald”, der foregik i starten af det 20. århundrede og fulgte fem familier, og jeg har nu andet bind:”Verdens vinter”, der foregår omkring anden verdenskrig, liggende og vente på mig.

20120916-101228.jpg
Min anden favoritgenre, er lidt mere hemmelig: jeg har et blødt punkt for noget der er lidt overnaturligt eller fantasy-agtigt – og smuglæser også gerne børnebøger i genren.
Den anden bog jeg har fået, er Joss Stirlings:”soulfinders sky”.
Jeg har ikke hørt om den før, men den lyder spændende – og min ti årige datter har plaget mig for at vi skal læse den sammen. Så den glæder jeg mig også til. (læs mere om bogen her)

20120916-101815.jpg
Hvad er sin favoritgenre bøger?
Og hvilken af disse bøger, vil du helst vinde?
Skriv en kommentar nedenfor, inden d 20-9, og vind en af bøgerne!

(Visited 33 times, 1 visits today)

118 thoughts on “Om bøger – vind to!

 1. Min favorit genre er klart slægtsromanerne (og har slugt samtlige af K.F), jeg nyder beretningerne om kærligheden, hadet, uretfærdigheden, kampene for overlevelse og succesen. Ser virkelig frem til at læse mere om Fitzherbert fam., om Lady Maud og Walter von Ulrichs skæbne m.m.
  Eneste problem er bare, får jeg tid til det? Er nyuddannet lærer i ny stilling og jeg løber stærkt… får jeg NOGENSINDE tid til at læse en bog efter eget valg igen? 😉 Gad godt have ‘Verdens vinter’ ventende på mit sengebord!
  – Cathrin

 2. Mine to yndlings ebre er krimien og den der fantasy agtige genre. Min kærlighed for krimien har endda gjort at min BA var om netop krimien. Men elsker stadig den der lidt overnaturlige genre, så ville da gerne vinde Soulfinders sky.

 3. Jeg har slugt Ken Follets “Giganternes fald” råt her i sommerferien, og glæder mig også til at læse nr. to! Alle hans bøger er bare så gode 🙂

 4. Yeay, en give-away som ikke er til børnene men de voksne:) Skal helt sikkert igennem Verdens vinter også efter Giganternes fald. Og skulle den dumpe ind af postkassen fra selveste Superheltemor, ville det være endnu bedre:) God weekend og endnu en gang tak for god underholdning på bloggen

 5. Jeg er vist så meget en nørd, at det mest er faglitteratur, jeg læser. Men Joss Stirlings:”soulfinders sky” lyder også som noget, der kunne falde i min smag;)
  Vh Mona L.M.

 6. Har en pige på 11 der har ” plaget ” om denne Joss Stirlings:”soulfinders sky, og håber selvfølige også selv at kunne læse den, hvis jeg var så heldig

 7. Krimi er helt klart min favoritgenre, men min teenagesøn har åbnet mine øjne for ungdomsbøger i den mere overnaturlige genre, og derfor vil jeg meget gerne vinde Soulfinders Sky, for den lyder til at være spændende 🙂

 8. Ken Follet!!! “Giganternes fald” var fantastisk! Nogle gange kommer der alligevel noget godt ud af at glemme at afbestille månedens bog i bogklubben.
  Har altid været en sucker for historiske romaner 🙂

 9. Jeg vil så gerne vinde Ken Follett bogen, har alle hans bøger og er kæmpefan! Problemet er bare at jeg ikke har råd til den, og det er en bog jeg har ventet spændt i to år, fml.

 10. Du kunne være mig! Især fantasy og børnebogsdelen! Jeg elsker bøger og køber alle dem jeg kan komme til, og børnebøgerne er til mig selv ikke ungerne (bevares, de må da gerne låne…) Ken Follett er også før læst med fryd – og i virkeligheden: hvis det står på papir er det værd at afprøve 🙂

 11. Jeg er også vild med slægtsromaner, og er i gang med Giganternes Fald netop nu. Ville være fedt at kunne direkte videre til 2’eren:) Krimier og socialrealisme er heller ikke dårlig læsning.

 12. Jeg var også meget begejstret for “Giganternes Fald” og ville elske at vinde “Verdens Vinter”.
  Jeg er glad for mange genrer, men har en svaghed for bøger, der omhandler kriminalitet og afvigelse overfor samfundets normalitet fx Mario Puzos mafiabøger og Dostojevsky.

 13. Elsker bøger, og jeg elsker mange forskellige genrer, jeg er til femi-krimi, krimi – jussi adler Olsen har en del børneforsømmelse på sin kappe 😀
  jeg elsker romaner med historiske islæt, og jordens søjler klarede jeg på en uges skiferie…

  Jeg vil rigtig gerne have fornøjelsen af at læse Ken Follets nye mesterværk, det kan uden tvivl kun være enormt velskrevet og billedrigt!

 14. Elsker kriminalromaner og slægtsromaner a la Ken Follett. Har ventet utålmodigt på efterfølgeren til Giganternes Fald, så ville være henrykt, hvis jeg vandt Verdens Vinter.

 15. Jeg er mest til krimier/gåderomaner. Og så må jeg indrømme, at jeg er til fals for chicklit genren (shopaholic og den slags). Ja, det er ikke særligt inspirerende, men når man studerer må fritidslæsningen gerne være lidt useriøs..
  Jeg vil gerne ligge et lod ind på Ken Follett – fantasy er dog ikke mig.

 16. Lyder SKØNT:-). Lige et sæt til min 12-årige datter og mig. Er begge læseheste og elsker at dykke ned i en god bog.

 17. Jeg er i gang med Giganternes Fald, så hvis Verdens Vinter lå klar til mig bagefter, ville det være fantastisk!

 18. Ville vildt gerne vinde Ken Follet. Har lige læst Giganternes fald, som jeg var helt vild med. Jeg plejer at låne bøger af min far, som også elsker Ken Follet, men han har vidst lavvande i kassen, for han har endnu ikke fået købt Verdens vinter, på trods af at han har bandet og svovlet hver gang dens udgivelses dato blev rykket. Så det kunne være ret fedt at forære ham den!

  Elsker at man kan mærke at Ken Follet virkelig har gjort sig umage, hvor banalt det end lyder, men hans enorme viden om historie, bygninger og ja nærmest alt hvad han berør i sine historier giver bare bøgerne det ekstra. Det er jo fantastisk at blive underholdt og klogere på samme tid 🙂

 19. Jeg elsker dystopisk postapokalyptiske romaner. Jæs. Det er en genre. Og der er mange goder bøger i den. Både for voksne og for unge. Fx noget Margaret Atwood. Eller mere aktuelt Hunger games. Jeg læser dog alt muligt, og synes umiddelbart ungdomsromanen lyder mest spændende. Så den vil jeg gerne vinde.

 20. Jeg læser de fleste genrer. Men skal jeg vælge en favorit, må det nok være historiske romaner. Så kan jeg nemlig lære en masse, samtidig med jeg læser (var ikke så god til at høre efter i historietimerne). Ville gerne vinde “soulfinders sky”.

 21. Jeg vil rigtig gerne vinde “Verdens vinter”. Slugte “Giganternes fald” her i sommer efter en lang skøn-litteratur pause pga. specialeskrivning og har sådan glædet mig til at den næste i serien skulle komme.

  God søndag til dig og familie!

 22. Jeg er vild med det meste -dog ikke krimier-

  Har læst Ken Follett bøgerne. De er vild gode især jordens søjler og uendelige verden, tror det er de to bedste bøger jeg har læst de sidste år.
  Jeg læser også meget så ville glæde mig hvis jeg vandt at vinde Ken Follett bogen

 23. Jeg må sige, at jeg er en sucker for Ken Follett – læste to af hans bøger på en uges tid i sommerferien, haps! Ellers elsker jeg simpelthen Harry Potter; vil tro at alle bøgerne er blevet læst cirka 10 gange – måske lidt pinligt, men det er sådan en tryg ting at vende tilbage til 🙂

  I alle fald må Folletts bog gerne lande hjemme i min postkasse!

 24. OMG, jeg vil SÅ gerne vinde “Verdens Vinter”. “Giganternes fald” havde jeg bestilt til levering på udgivelsesdagen, men nu er jeg for fattig til den slags luxus og må vente helt til min fødselsdag i november på at gøre mig forhåbninger om at komme i gang med “Verdens Vinter”.

  Foruden Ken Follet (som kan noget helt vildt med den gode historie), så er jeg ret glad for fantastisk litteratur (ja, det er en genre 😉 ), som Haruki Murakami kan skrive den eller Erlend Loe (når han begiver sig derud). Jeg er også meget til den underspillede hverdagsrealisme a la Helle Helle og Lone Hørslev.

  Ps. Har du læst Hunger Games?

 25. Min yndlingsgenre er krimi.
  Jeg har læst de flest af Ken Follet bøger – de er fantastiske. Vil rigtig gerne vinde verdens vinter.
  Mona

 26. Mine favoritter ligger blandt fantasy, chicklitt og børnebøgerne – men læser praktisktalt alt med ord på.

  Jeg kunne ønske mig soulfinders sky (:

 27. Jeg elsker romaner og genren fanatsy, så jeg synes helt klart Joss Stirlings:”soulfinders sky” lyder utrolig spændende!

 28. Uh, skynder mig at deltage:) Elsker bøger. Min ynglings forfatter i øjeblikket er Paullina Simons. Hvis I ikke har læst noget hende, Kan hun varmt anbefales:)

 29. Verdens vinter lyder spændene! 🙂 Jeg læser faktisk stortset alt, men fantasy er desværre ikke så meget mig, endnu 😉 Lever på su, så derfor må jeg låne mine bøger fra bib, ville ønske jeg havde flere af mine egne!

 30. De lyder begge spændende! Men Ken Follet bogen kunne jeg rigtig godt tænke mig at læse, han skriver super godt!

 31. Jeg ville meget gerne vinde Ken Follets nye bog. Har netop været på biblioteket og hentet forgængeren – så er det bare at få startet.

 32. Er vild med begge genrer, men da jeg netop er blevet færdig med Giganternes Fald, ville det være skønt at kunne sætte tænderne i næste kapitel af den fantastiske saga :o)
  Kh Rikke

 33. Det her kan jeg ikke stå for! Er KÆMPE læsehest og ælsker Follet og meget andet. Men den gode side for tiden: en-de-lig har min store datter set læselyset og pløjet sig gennem Jordens søjler, Uendelige verden og for tiden Giganternes fald. Mor er glad! Og hun smitter lillesøster, der uopfordret er gået i gang med Dødsspillet. Mor er mer glad!

 34. Jeg simpelthen ææælsker gode krimier. Ikke de slammede, men de rigtig gode, skrevet af forfattere, der har gjort det til en levevej at skrive krimier. Både danske, svenske, engelske og amerikanerne kan skrive krimier, så der kommer hele tiden nye man kan bestille og låne på biblo. Men jeg har da også læst alle Ken Follets bøger, han skriver fantastisk! Så jeg vil da tigtig gerne vinde den!

 35. Jeg elsker at læse – og læser nærmest hver en genre, så længe bogen er velskrevet. Helt officielt elsker jeg bøger, der foregår i en anden tidsalder (eks. middelalder), eller bøger der beskriver andre kulturer. Uofficielt (og lidt tys tys 😉 ) er jeg nok også tilhænger af fantasy.. Især de romantiske af slagsen 😉 Hvis jeg vandt skulle det være Ken Follet’s ‘Verdens Vinter’, da jeg har læst flere af hans bøger og har slugt dem råt.

 36. Hurra – endelig kommer efterfølgeren til Giganternes Fald. Er ved at dø af spænding over hvad der sker med Lady Maud og Walter. Jeg skal snart på sen sommerferie/tidlig efterårsferie, og jeg ville absolut elske at have den med, så jeg vil super gerne vinde.

 37. Soulfinders Sky – Jeg har en svaghed for gysere/krimier/fantasy 🙂 Den anden bog skal også være velkommen – Så må jeg jo også bare læse de andre bøger, som den kære hr. Follet har skrevet (så er vinterens læsning sikret)…

 38. Jeg er kommet til det tidspunkt i livet, hvor jeg synes, jeg burde læse lidt mere voksne bøger – og nogle er skam også rigtigt gode og tankevækkende på den der helt rigtige måde – men jeg kan nu ikke (og kommer jeg mon nogensinde til det?) sluge en af disse voksenbøger lige så hurtigt som en god, gammeldags fantasy (gerne med lidt loooove alá twilight). Det vil altid være min favoritgenre, omend jeg nødigt indrømmer det overfor fremmede. 🙂
  Derfor ville jeg klart helst vinde Soulfinders Sky til mig og min lillesøster (som dog har “den rette alder” til genren)!

 39. Min helt klart farvorit genre er fantasy, jeg læser stort set ikke andet, men det sker da en gang imellem at jeg falder over en god krimi. Jeg ville helt klart helde til den siste, Soulfinders, den ser god ud! 😀

 40. Jeg læser mange forskellige slags bøger! Den bedste serie jeg har læst er “Jordens børn” af Jean M. Auel og bedste bog….. Åh der er så mange, men Sara Blædels “De glemte børn” læste jeg på 2 dage, kunne bare ikke slippe den igen 🙂 Jeg har flere at Ken Folletts bøger til at ligge (desværre ikke haft tid til at læse dem endnu 🙁 Da jeg for tiden kun læser faglitteratur pga. uddannelse. Den nye med Ken Follett “Verdens Vinter” vil jeg rigtig gerne vinde 🙂 🙂

 41. Uh jeg elsker at læse men gør det alt for lidt, da mine studier tager al min læsetid – MEN nu lakker den tid mod enden så nu skal der skaffes nye skønlitterære bøger hjem så jeg har noget at kaste mig over til jul hvor jeg nok får bog-abstinenser.

  Jeg læser meget bredt, er glad for historiske mursten (som Ken Follets), krimier er en ny ting, men de er gode da de ikke kræver ret meget af mig og dermed kan jeg presse en ind mellem studiebøgerne.
  Dog er min all favorite yndlingsgenre fantasy – det har det været lige siden min mor slap mig løs på biblioteket i Aabenraa som 8årig og jeg læser mange forskellige inden for genren.
  Jeg elsker Anne Rice og særligt hendes De Fordømtes Dronning får mig til at føle mig 14 igen…

 42. Min absolutte ynglingsforfattere er Jane Austen og Isabel Allende… Ved godt det er lidt fantasiløst, men jeg kan læse deres børger igen og igen og elsker dem højt. Men derudover har jeg slugt alle Ken Follets råt, synes de er fantastiske og elsker det historiske slægtstema…

 43. Åhr, gad virkelig godt at læse Verdens Vinter. Læste Giganternes Fald for 1 år siden og glææææder mig til fortsættelsen.

 44. LIge præcis romaner hvor man følger mennesker liv på godt og ondt….også my love!!!
  Faktisk må en enkelt eller 2 vampyrer også gerne komme forbi….ren hyggelæsning……vi deler ældste tøsebarnet og jeg…..top hygge!!!

 45. Jeg er nærmest altædende! Jeg har læst alt fra historiske dramaer, fantasy til 90’er litteratur og chick lits. En genre er jeg dog sikker på, at jeg aldrig kommer til at læse: Krimier. Jeg ville ønske at læse Verdens vinter

 46. Har vist en lidt blandet smag i bøger – har sidst læst Niceville, en krimi af Lackberg og en Dan Brown.
  Men den Ken Follet bog ville jeg virkelig gerne forære min mand – har stået og kigget langt efter den i Netto, men havde ikke råd:(
  Så vælg lige mig ik´

 47. Uh, det er fantastisk med historiske romaner og slægtsromaner. Giganternes fald var virkelig god til begge dele. Og jeg glæder mig til næste del – ville elske at vinde den!
  Tak for en god blog.

 48. Jeg eeelsker at læse bøger som jeg læste da jeg var teenager og ung, så som “Til sommer”, “Nattens kys” og “Hjerters renhed”, for så drømmer jeg mig tilbage til dengang hvor alt var så let.
  Har du læst “Undtagelsen”? Det skal du tage at gøre. Læser også gerne Harry Potter, eller Vølvens Spådom (Jarastavens vandring) eller historiske romaner. Jeg læser vist stort set alt, bortset fra aviser!
  Hvis jeg vandt ville jeg ønske mig “Soulfinders sky”.

   • Det er en fantasy-serie i 9 dele.

    Det begynder med historien om vølvens datter, Siri.
    Siris boplads bliver overfaldet. Siri, og flere andre unge piger bliver taget til fange og føres til fjendens bygd. I vrede og had ligger Siri en forbandelse på bygden og så begynder Siris skæbne at tage form. Ingen i bygden ved at Siri er vølv, men Siri besidder kræften til at tyde gudernes tegn, helbrede sygdom og forudsige ulykke. Bygdens vølv, Grina, er falsk og ondskabsfuld, men er samtidig høvdingens kvinde og har derfor en yderst magtfuld position. Da høvdingen vælger Siri til hans anden kvinde, begynder magtkampen og jalousien. osv osv osv..
    Jeg er lige blevet færdig med 3. bind i serien.

 49. Jeg elsker historiske bøger – og fantasi – og gode fortællinger – og bare bøger generelt. Har lige læst a game of thrones serien (riddere!!! :-D) og er nu løbet tør for ulæste bøger i min reol. Så jeg vil virkelig gerne vinde Verdens vinter. Nu har jeg glædet mig til den bog, siden 1’eren udkom og nu hvor den endelig er her, er jeg for fattig til, at købe den og der er så længe til jul!

   • Jeg synes bøgerne er langt bedre! Jeg var faktisk ret skuffet da jeg så sæson 1, for den fulgte bogen ret godt, men var bare ikke helt rigtig.

    Jeg har ikke set hele sæson 2 endnu, men so far synes jeg bøgerne vinder. Så god fornøjelse med bøgerne 😀

 50. Jeg læner mig op af mange genrer – gerne periodevis. Lige nu sluger jeg krimier råt, tidligere var det Nynnegenren og før det noget med generationsromaner om ulykkelig kærlighed.
  Jeg er lykkelig for tiden. Jeg har gjort flere gode bogkup de seneste dage. Den ene, en bog som fangede mig fuldstændig, da jeg for 6 måneder siden rejste rundt i Sydamerika (Emas historie, 5 kr). Den anden, en bog jeg læste (og glemte på et hostel!) i Sydney (A Penny for Tomorrow, 1 cent!!), og tredje og fjerde er toeren og treeren af Larsson (til 7 kr pr stk!)
  Ken Follett er en af mine yndlingsforfattere, så valget er nemt! 🙂

 51. Velskrevne bøger i forskellige genrer er altid et hit. Da jeg var yngre kunne jeg læse 1000-1500 sider om ugen! Elsker virkelig at læse, men det der med at læse 5-8 timers faglitteratur om dagen og så læse i en skønlitterær bog om aftenen virker kun, hvis sidstnævnte er meget fængende. Og det er Ken Follet!

 52. Uha det lyder da spændende, du må lige kommentere på dem når du får dem læst:) jeg er meget til det overnaturlige og fantasy på film, men har aldrig rigtig gjort så meget ud af det på bog – endnu:) jeg har mest læst historier baseret på virkelige hændelser, kan på en eller anden måde fange mig rigtig meget og mærke det jeg læser – hvis du forstår:) men er også til krimi, love og gys:) mvh. Tanja mathiasen jan-mathiasen@stofnet.dk

  • Af den genre, er jeg ved at læse “shantaram”, som er en selvbiografi, af en mand der har oplevet lidt af hvert: flygtet fra fængsel, levet i Indiens slum, været mafiahåndlanger og rockstjerne. Totalt fængende skrevet!

 53. Jeg kender ikke rigtig nogen af forfatterne, men vil da gerne have udvidet min horisont! Så skulle jeg være heldig at vinde den ene, er det såmen ligegyldigt hvilken – læser alt, og helst hurtigt! 😀

 54. Jeg er ved at skrive speciale – læs: jeg er ved at dø over speciale. Og så har jeg indgået en aftale med mig selv: Jeg må ikke læse en “frilæsningsbog” før jeg er færdig. Men jeg er ved at gå i spåner over det. Og jeg vil så gerne snart slippe for den konstante dårlige samvittighed, det konstante rodede hjem, de lange dage foran skærmen og de evindelige ture på biblioteket. LAD MIG NU BLIVE FÆRDIG, og lad mig nu læse Verdens Vinter – den, har jeg lovet mig selv, skal være den første bog, som jeg begraver mig i. Og jeg GLÆDER mig.
  Om jeg så er færdig med specialet snart?? Nej, slet ikke. Faktisk tværtom. Jeg har behov for lidt forkælelse… Bare lidt, ok?!

 55. BØGER! Sluger mange og hurtigt – men desværre er min genre sjældent oversat til dansk, så jeg læser stort set kun på engelsk.
  I reglen læser jeg Fantasy-bøger og vampyr-ting. Jeg her slugt alt David Eddings, Modesitt jr og Terry Pratchett så snart det blev tilgængeligt 🙂
  Har omsider fået smittet min 6-årige med PTerry, hun sidder nu hver aften og skraldgriner til ”De små blå mænd” – og mor’en stornyder det!

  Har også lige kastet mig over SteamPunk – det er virkelig hit and miss – enten fantastisk eller amatøragtigt. Kady Cross kan anbefales: en blanding af X-men og Leage of extraordinary Gentlemen udsat for teenagere – det er der god spas i.

 56. Jeg hører klart til i den første kategori – jeg elsker bøger, hvor man følger en person og får historien fortalt. Jeg slugte Giganternes fald og vil super gerne vinde efterfølgeren.

 57. Jeg er helt klart til Ken Follet! Slugte Pillars of the Earth men har ikke haft tid til Giganterne endu.
  Men jeg vil helst vinde Soulfinders Path, for min datter på 14 ELSKER fantacy og hun fortjener en hverdagsgave.

 58. Jeg læser alt – og har gjort det siden 1. klasse, hvor jeg lærte at læse v.hj.a. Troldepus. I anden klasse var jeg mere til J. Bech Nygaard og “Guds blinde øje” og så er det gået slag i slag derfra. Jeg læser med meget stor fornøjelse alt hvad der minder om en krimi, helst i den klassiske “hardboiled” stil men er en stor sucker for fantasy. Jeg læser ungdomsbøger som “Nattens hus”-serien og Cornelia Funkes bøger. Er vild med alt hvad der minder om vampyrer og parallelverdener. J.R. Ward er genial – vampyrer og hed sex – og ikke så meget andet;-)
  Jeg er helt klart mest til Soulfinders Path – det lyder lige som noget for mig.

 59. Jeg er rigtig begejstret for Ken Follett, og har læst de fleste af hans bøger, der er oversat til dansk – så jeg vil rigtig gerne vinde Verdens Vinter

 60. Jeg kan rigtig godt lide tykke bøger – elsker Kenn Folletts laaange historier og kan også godt lide hans tidligere bøger der foregår under 2. verdenskrig. Så denne her er jo alle tre ting på én gang – den kunne jeg godt tænke mig 🙂

 61. Jeg var vild med Giganternes Fald, og nu er jeg helt glad, fordi andet bind er udkommet. Det anede jeg ikke, men det skal jeg helt klart have nallerne i – om det så bliver her eller ude i Den Virkelige Verden 🙂

 62. Åh den er svær, er både til fantasy og Ken Follet, men ville nok vælge Ken Follet her, da den ihvertfald står på listen over dem der skal læses 🙂

 63. Jeg har for nylig – som for 3-4 uger siden – læst “Giganternes fald” og var vild med den. Hvor heldig er jeg så lige, at 2’eren kommer nu?!?! Tænk hvis jeg havde læst “Giganternes fald” for flere år siden, og så bare havde ventet og ventet og ventet. Skrækkelig tanke!

  Til gengæld har jeg så lige lånt “Jordens Søjler”, som jeg har fået anbefalet mange gange, men altid har sprunget over, fordi titlen lød sådan lidt træls, men nu tænker jeg, at han er en forfattaer som jeg godt gider læse mere af.

  Hvis du ikke har gættet det, vil jeg gerne vinde “Verdens vinter”.

 64. Min favoritgenre er alt fra historiske romaner til krimier. Jeg ville blive helt utroligt glad for et eksemplar af Ken Follets bog, så jeg kan adsprede mig med lidt andet end faglitteratur her mens jeg sidder og ligger en sidste hånd på min PhD afhandling…

 65. Det er vel egentlig ikke en genre – men mine favoritbøger tager altid udgangspunkt i de små personlige fortællinger knyttet til en historisk/samfundsmæssig udvikling eller ståsted. Jeg er vild med Ken Folletts historiske romaner og elsker at historiestuderende har hjulpet med at finde kilder, så den historiske udvikling ikke er ren fiktion. Som nybagt mor ligger Giganternes Fald pænt og venter på at blive læst færdig, så det får jeg måske tid til, når hun er 18 år ;D

 66. Jeg har altid været stor fan af krimier samt alle John Grishams bøger. Ken Follet skriver dog helt fantastisk, og her til aften hvor jeg faktisk stod og kiggede på den nye bog i Kvickly, kriblede det helt i mine fingre for at købe den, men jeg stod imod fristelsen, fordi jeg tænkte jeg kunne ønske mig den. Så den vil i den grad passe godt ind i reolen herhjemme, hvis jeg er så heldig 🙂

 67. Jeg kunne godt tænke mig at læse Joss Stirlings Sulfinders Sky, det lyder som lidt teenage romantik/mysterie til hverdagen 🙂

 68. Nøj, jeg trænger til at læse endnu en bog, så jeg er klart med på Ken Follet. Kan lige forestille mig at læse den en dag, hvor det regner udenfor, mens jeg sidder i sofaen med en god kop kaffe til ;0)

 69. Jeg er stor fan af krimier/gys!
  Hvis jeg vinder vil jeg lade dig vælge! De lyder begge rigtig spændende og nogen gange er det godt at andre tager valget så man ikke hænger i samme gænge som man plejer!

  Kig endelig forbi mine giveaways

 70. Ken Follet – ja tak.. Især når størstedelen af al læsning pt er i fagbøger, og det er da også spændende nok.. 😉 Men det er altid rart at supplere, når der lige er tid til det.. Så jeg ønsker mig bestemt Verdens Vinter.. 🙂

 71. Uha – min favorit er faktisk krimier…. alle de populære er jeg efterhånden ved at være igennem. Ville være fantastisk at blive forkæle med “Verdens Vinter” <3 XXX Der er naturligvis delt på FB 🙂

 72. Uha – min favorit er faktisk krimier…. alle de populære er jeg efterhånden ved at være igennem. Ville være fantastisk at blive forkæle med “Verdens Vinter” <3 XXX Der er naturligvis delt på FB 🙂 <3

 73. Hej superheltemor!
  Er netop i gang med de sidste kapitler af Giganternes Fald. Var lidt trist over at den “allerede” næsten var læst igennem, så blev glad da jeg fandt ud af at Verdens Vinter netop er udkommet (så ja, den vil jeg gerne vinde…)
  Elsker Ken Folletts bøger, han formår virkelig at skabe universer som man kan leve sig ind i og samtidig synes jeg også, at mange af hans bøger er lærerige sådan rent historiemæssigt.
  – Lise

 74. Jeg snupper fantasy bogen hvis jeg er den heldige. Har allerede skrevet KF bogen på min ønskeseddel.

  Jeg har godtnok nok ikke en fantasy-sulten-teenager i huset, med mindre at vi tæller mit indre jeg med. Men who cares, den kan vel også læses af voksne 🙂

 75. Jeg eeeelsker fantasy! Min mand, som læser klassikere, mener at jeg er en nørd. Mine veninder som læser samtidsromaner mener det samme. Men jeg synes altså bare at mit eget liv og alle de liv der krydser min vej er samtid nok, så når jeg læser, vil jeg ind i en helt anden verden. Lige for tiden har jeg godt nok slet ikke tid til at læse, da jeg er nybagt mor til dejlige Aske på 3 mdr. Men den tid kommer nok igen, og så ville jeg elske en dejlig omgang fantasy! Og ved du hvad? Jeg fylder 27 d 20/9 😉

 76. Jeg elsker Ken Follett. Har læst mange af hans bøger ( krimi ) som altid ender lidt romantisk. Den største oplevelse var dog at læse Jordens Søjler. Havde “luret” lidt på bogen igennem et års tid men var sikker på at en historie om middelalderen ikke kunne være noget. En kollega fik mig overbevist og jeg kan stadig mindes vores ferie i Italien, hvor jeg læste bogen i løbet af de første 5 dage. Læste hele tiden når jeg kunne komme til det og var( må jeg desværre indrømme) ikke særlig selskabelig. Det var bare så fantastisk

 77. Jeg er rimelig altædende, når det kommer til bøger. Der er kun to bøger, som jeg ikke har læst til ende: en af de der shop-aholic-nogen (jeg fandt siden ud af, at jeg var startet midt i serien, så måske var det derfor, jeg ikke blev fanget) og Pave Johanne, som stadig afsoner sin straf på en støvet hylde, fordi hun netop er ved at kaste alt hvad hun har opnået over bord på grund af en åndssvag flødebolle-fyr, hun påstår, at hun er forelsket i. Pfff!!!

  Jeg er dog i bund og grund mest til bøger, hvor fantasien får lov at løbe løbsk, så hit me med den der Soulfinders sky.

 78. Jeg læser alt, men Ken Follet har jeg læst meget af (han har tidligere skrevet krimier også), så det er den jeg vil ønske mig hvis jeg bliver udtrukket som den heldige 🙂

 79. Jeg ÆÆÆLSKER Ken Folletts bøger. Åd Giganternes fald,og har vist læst alle hans bøger. Jeg var også vild med Jordens søjler og Uendelige verden. Så ville blive rigtig glad for at vinde Verdens Vinter.
  Ellers er jeg mest til Krimi og pt. humoristiske bøger om livet som mor/børnefamilie.

 80. Uhhh hvor jeg også bare elsker at læse. Jeg æder bøger på no time. Det kan til tider være lidt hårdt ved budgettet, så det har stået lidt stille på det sidste – er af en mærkelig grund ikke til at låne bøger. Skal helst have bøgerne i mit hjem, så jeg altid kan vende tilbage til dem. Ken Follet er også at finde i denne samling.

  Man finder klart flest krimier i min samling. Læste Kathy Reichs inden det blev til en tv-serie. Har også både Läckberg, Blædel, Egholm, Adler-Olsen med flere, da jeg elsker serier af enkeltstående historier, men hvor man også kan følge hovedpersonen fra bog til bog.

  Derudover er Harry Potter og Twilight også blevet fortæret på no time. Elsker når en forfatter får opstillet denne verden, som man lever sig helt ind i på trods af man hverken tror på troldmænd eller vampyrer :o)

  Kunne rigtig godt tænke mig at vinde Soulfinders Sky. At den endda er første i en trilogi gør det bare endnu mere spændende, for så ved jeg hvad jeg skal læse bagefter 🙂

 81. Er virkelig glad for slægtsromaner og historiske romaner, så det siger næsten sig selv, at Ken Follett har en stor plads i min bogreol. Vil helt klart helst vinde Verdens Vinter.

 82. Kan man lige nå at være med på falderebet ? Elllllllsssskkkkkkker som dig at læse. Og kaster mig over alle former for litteratur – læser lige nu Christian Jungersen “Du forsvinder”, som jeg næsten ikke kan vente på at komme hjem til og få læst færdig…..

  Men Kien Follet – åhhhh Ken Follet har en særlig stjerne hos mig. Jeg stod allerede sidste år og bad boghandlerdamen om at skaffe mig toeren, og måtte slukøret gå hejm og læse de andre igen, igen, igen.

  Så jeg ville dåne af glæde om Ken Follets sdiste nye kunne finde vej til mig. Selvom jeg er den sidste. Vinder de nogensinde ?

  KH
  Susanne

 83. Ej, det er altså så svært at skulle vælge, når det kommer til litteratur!

  Men skulle jeg være den heldige vinder, ville jeg nok ønske mig Ken Follett. Faktisk ikke fordi jeg er voldsomt pjattet med ham. Jo, jeg har læst hans bøger. Men måske denne bog, kunne få mig til at elske ham?!

 84. Egentlig har jeg to yndlingsgenre, hvad angår bøger – Krimi og eventyr. De kappes indbyrdes i en vild, heftig og meget lige duel 🙂 Men selvom kampen mellem de to genre er meget lige, så har jeg dog en yndlingsbog (faktisk en serie) som ubetvivlet vil være min nr. 1 for evigt – og her kommer lige en lille anbefaling fra en flittig læsehest til en anden:

  Jeg har en unik kærlighed til serien “Sagaen om Isfolket”. Den er skrevet af Margit Sandemo og er en serie på 47 bøger – hold nu fast. Jeg har læst hele serienn 6 gange – og jeg er slet slet slet ikke færdig med at læse den.

  Serien er et eventyr og handler om det norske isfolk, med udgangspunkt og omdrejningspunkt i Tengel den Gode og alle hans efterkommere. Serien er utrolig velskrevet (den gamle udgave fra 80’erne vel at mærke) og man lever sig fuldkommen ind i den. Man får simpelthen en kærlighed til alle de her personer – og når serien er slut, så sidder man tilbage med et savn så stort, at man instinktivt overvejer at starte på den igen 🙂

  … Hov, sikke en roman. Hvad angår ‘konkurrencen’, så tror jeg, at jeg helst jeg kunne tænke mig Ken Follets, hvis jeg skulle blive den heldige vinder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *