Om ferier – et mandagstip

Den 5 årige kagemester, sad og drømte om snart at have ferie, i bilen i dag, og foreslog selv at jeg optog hende snakke om :”den perfekte feriedag”, så I kunne bruge det som mandagstip.
Så her er mandagstippet, om hvad der gør en ferie god – så har i noget at planlægge efter:
“hvis man vil have en god ferie, kan man gøre noget med at tage væk. Man kan rejse med flyvemaskine til Grønland eller et andet land. Jeg har aldrig prøvet at flyve, så jeg ved faktisk ikke om det er sjovt… Men jeg tror det!
Mine bedste ferier har altid været i Jylland.
Jeg har heller ikke været andre
steder, men det gør ikke noget, for jeg elsker bare Jylland.
Min bedstefar er faktisk fra et andet land – han er fra Jylland.
Der er gode jordbær i jylland.
Og marker og køer. Hvis man ikke har set Jylland, så skal man gøre det!
Ebeltoft er min yndlingsby i hele verden!
Og Valby… Og den der by der hedder noget med bro?

Hvis jeg skulle sige hvordan den allerbedste sommerdag skulle være, så skulle den være ved stranden. Sådan en sommerdag med solskin og himmel.
Der skulle ikke være alt for mange vandmænd, det er klamt.
Vi prøvede engang hvor vildt mange vandmænd lå på hele stranden, og hvor døde. De trak ikke vejret og de havde ikke nogle hjerter, for det har vandmænd ikke.
Kun blæver.
Vandmænd dør på sandet. Måske er de allergiske over for sand?
Eller også dør de bare af tørst.
Vi gravede dem ned i et hul.
Jeg kan godt lide at grave.
På en god feriedag, skal der være venner man kan grave med, og de voksne skal have venner at snakke med. Om aftenen skal vi have bananasplit til dessert, selv om det er nytårsagtigt.
Og så skal vi lege i haven.
Jeg kan godt lide vores eget hus også om sommeren. Så er vi længe oppe og leger med vores naboer i deres klatretræ og de voksne laver bål.
Æbler på bål smager af lort – men snobrød, uden ild i, er lækre.
Hvis man kommer til vores land om sommeren, så er Tivoli sjovt.
Jeg synes bare folk skriger for meget! Altså – men det kan de ikke lade være med, oppe i den der hurtige.
Min mor har engang brækket sig i dragen på Bakken…
Jeg synes faktisk ikke de skriger på Bakken, der er meget mere stille.
Jeg har kun været der en gang. Vi fik is og det var bare så hyggeligt.
Men vi bruger vores penge på mad, så vi kommer ikke så tit der og prøver noget.
Legepladser koster vist ikke så meget. Der er en god en med en papegøjerutchebane. Der kan man også få is. Jeg elsker den bare!
Jeg gad godt det var mere sommer, for man bliver glad af det.
Selv hvis det regner om sommeren er man glad – for så kan man lave puslespil med sine venner. Jeg har faktisk ikke nogle puslespil, men det er ok….”

(Visited 29 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Om ferier – et mandagstip

    • Den har hun selv hårdt brug for for tiden, hvor temperamentet er lidt oppe i det røde felt, fordi hendes veninder stopper i børnehaven, så hun er lidt vred for tiden, og det er godt hun har lidt ja-hat at trække på;)

  1. Det er altså sjovt at komme her forbi og læse – kan slet ikke forstå dine unger er blevet så store – måske du husker Iben fra vores gamle online mødregruppe. Jeg har sendt en invite til vores blog : )

  2. Elsker bare hvordan man kan følge hendes tankestrøm: ‘Vi gravede dem ned i et hul. Jeg kan godt lide at grave.’ 🙂 Mandagstip er bare det bedste!

  3. Man kan jo komme til at knuselske dine børn sådan online…. Og komme til at længes efter sådan noget god dansk sommerhusferie oven i købet…..

  4. Hold da op! Hun har da vist en fremtid som markedsførings-medarbejder hos VisitDenmark. Hun har i hvert fald solgt den gode klassiske sommerferie i Danmark til mig. Hvilket er tiltrængt, for herhjemme bliver der ikke råd til en tur til udlandet i år – vi bruger nok også alle vores penge på mad 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *