Om udeliv og seje dyr

Ninjaman er uvenner med nogle fugle, der hænger ud i vores rønnebærtræ, og skider orange bær ud over bilen.
Han ville have fældet træet som hævn, men børnene tog det i forsvar(ægte små hippier), og han endte med at fjerne hegnet om haven, og lægge nogle fliser, så vi kunne køre bilen der op – i sikkerhed for fjerklædte skidere.

Det var sidste år.
Der er stadig ikke kommer hegn op(ingen af os kan bygge noget, og der er ikke lige penge til at hyre hegnbygger), så den snart 2 årige udbryder-tumling kan bare stikke af.
Heldigvis er vi meget rodede, så har bygget barrikade af skrald og pinde, men tror ikke på det holder hende inde….

Desværre er hun et udemenneske.
Som lille sad hun altid og stirrede længselsfuldt ud af vinduet, når søstrene legede ude.
Nu henter hun flyverdragten og skoene, og forlanger luftetur.
Hver dag.
Også selv om det er koldt.

Jeg kan godt lide haven om sommeren. Den passer godt til bål, grill, gæster og kolde øl.
I stiv kuling og småregn er jeg helst fri – men hvis jeg kan vælge mellem timelange og ensformige samtaler med en der kun siger:”sko på? Sko på nu? Mig sko på?sko? Moar – sko? Hvor sko henne? Sko på? Moar – sko på?”, eller sidde og fryse med en kop te ude i haven, mens jeg ser på at hun tyrer alt sandkassesandet ud i hele haven, med lykkeligt smil i fjæset – så vælger jeg egentlig helst det sidste…

Siden vi for en uge siden, endelig fik taget os sammen til at samle den sandkasse jeg købte for 5 kroner i en rodekasse i netto sidste sommer, har skoplageriet nået nye højder, og jeg får tilbragt en del tid derude hver dag, med at bevogte lykkeligt udebarn.

Det gode er, at de store synes det er hyggeligt der er en voksen ude, så de går med, og mens jeg sidder og klaprer tænder, nyder jeg at smuglytte til deres lege.
I går legede de med naboens dreng, og jeg hørte en samtale mellem frøken fantastisk og nabodrengen, der gik sådan her:
Ff:”skulle vi ikke sige at jeg var dit kæledyr – at jeg var en mus?”
Nabodrengen:” Arh, jeg er sådan en kriger – det lyder ikke sejr nok…”
Ff:”jamen jeg er en dræbermus – jeg dræber nedefra! Så har jeg en lille sabel, og de ser ikke jeg kommer. Pludselig er de bare døde nedefra!”
Nd:”ok, hvad hedder du?”
Ff:”Pjuske?”
Nd:”ai, det er ikke sejt…”
Ff:”hmmm… Hvad med… DRÆBER-PJUSKE?”

Desværre hørte jeg ikke om dræber-pjuske blev godkendt, for de gik om i forhaven mens de talte.
Men jeg synes det er et fedt navn, der helt sikkert er på listen, til hvis jeg engang får en hund…

(Visited 74 times, 1 visits today)

14 thoughts on “Om udeliv og seje dyr

  1. AAAAA HAHAHA! Fed samtale mellem de kære små. Og idet hele taget dejlig dejlig læsning:) Åh mand. Kender jo nok også selv det med at have lidt langt hjem til begejstringsland mht. at sidde på råkold marts/april-dag ude ved sandkasse (med meget lidt sand i fordi vi endnu ikke ahr hentet nyt;o)…….)

  2. Årrrh, man bliver jo helt rørt i sit gamle moderhjerte når man tænker på den lille nuttede finke der bare vil ud i luften……
    Er der ikke en legeplads i nærheden hvor du kan variere luftningen – måske noget kaffebiks så hænderne kan holdes varme?

    • Ikke i nærheden – men om sommeren er jeg faktisk ok til at få besøgt alle københavns legepladser med min flok.

  3. Køb et par skibukser på udsalg, og køb også et af de der flade billige letvægts liggeunderlag og læg i den havestol du sidder i. Så får du has på gåsehud og kulderystelser én gang for alle. Og vær ikke flov over at bruge disse remedier selv i maj måned (det danske klima er uforsonligt i år).

  4. Sådan et barn har jeg også, og det kommer virkelig ikke fra mig. Vi har så ingen have, så jeg bliver konstant presset ud på alskens offentlige pladser, hvor min utilfredshed kan observeres af adskillige muntre forældre. De kan vist ikke lide mig. Det er ok. Jeg har altid sådan et monster af et thermokrus med, så jeg kan holde varmen mens jeg skumler i skjul og vinker entusiastisk til drengen. Med en dræbermus i huset kan det i hvert fald ikke gå helt galt! 🙂

  5. en varmedunk indenfor jakken kan også anbefales, varme er faktisk det bedste mod surhed over at være blevet slæbt udenfor 🙂

  6. Man kan få flyverdragte til voksne. Man ser måske ikke superfiks ud, men man holder varmen! Kan sidde i en snedrive og være varm med min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *