Om at finde sin far

Supertumling er endelig begyndt så småt at tale, og arbejder for tiden meget med at rubricere ting – spørger fx interesseret:”vov?”, hver gang man ser en hund, for lige at tjecke om det stadig er en hund, selv om den er stor eller plettet.

Hun forsøger at gøre det samme med mennesker, hvor hun deler folk op i køn – der findes umiddelbart tre køn: “far”, “mor” og “baby”.
Fair nok, man skal jo starte et sted.
Hun er ret god til det, og kan kalde både tudsegamle damer og ti årige piger for “mor”, når hun fastslår at de er hunkøn.
Men…
Jeg får alligevel lidt røde ører i netto-køen, når ungen peger på alt af hankøn, og med håbefuld stemme spørger:”far?”…
Får trang til at forsikre dem om, at hun altså godt ved hvem hendes far er,og at jeg slet ikke er så løs på tråden, som jeg måske ser ud.

(Visited 35 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om at finde sin far

 1. STORT smil på læben fra en læser, der har meget yngre søskende og været i lignende situtioner med rødmende kinder.

 2. Små .børn kan heller ikke forstå det der mand/kæreste-ting, for jeg bliver somme tider spurgt: Hvor er din far, når det er min mand, de mener. Det bliver meget værre, når man skal forklare sit barnebarn, at hans mor er min lille pige. Det har du sikkert oplevet med de store piger. Til mandagstippet vil jeg gerne vide, hvordan en rar, dejlig og sjov bedstemor er

 3. Ha ha ha…. Da jeg boede på Vesterbro passede jeg min nevø, dengang 3år nu 18år, vi skal ned efter lidt lækkert i kiosken og går lidt ned ad Istedgade. Pludselig slipper han min hånd og løber hen til et butiksvindue og råber “nøj moster, hvad er det for noget??” Vi stod foran en af pornobutikkerne og han hoppede op og ned og ville ha’ et svar…. “Uh… det ved moster sandelig ikke, det må du spørge din mor om…!”

  hvisvindenvender.blogspot.com

 4. Ha ha ha ha – den er sjov.
  Mit første ord var ‘traktor’. Min storebror havde lært at tale og var meget glad for traktorer (vi er vel fra landet). Jeg vidste ikke hvad det var, sagde det kun fordi min forgyldte bror sagde det. Og pejede frejdigt på en stor knoklet landkone i supermarkedet og sagde “traktor mor, traktor”.

 5. Min søn på halvandet år laver samme yndige nr når vi er ude og gå tur, vi laver babytegn (skulle åbenbart være fabelagtigt for præ-mature børn) så hoppede straks på og han siger/viser pænt tegn på mad, hund, fugl, storebror, mere osv og så har han lært far-tegnet med en daaaaaaaa lyd.

  Min mand arbejder i en del af lufthavnen så uniformen er (som alle andre der bor i nærheden af Kastrup lufthavn) skrig gul! Hver gang min søn ser en gul jakke (mand, kvinde, ung eller gammel) peger og skriger og råber han daaaa sender kys og strækker armene ud! Så går man og tænker om man lige skal forklare at man altså er om mor og det ikke er et flugtforsøg han har gang i!!:)

  • Haha – ja den er god!
   Babytegn er supersmart – orkede dog kun at lære vores ældste det… Men hun var god!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *