Om at lære babyer at spise pænt – et mandagstip

Hvordan man lærer små børn at spise pænt – et mandagstip.

K:”det er meget svært at få babyer til at spise pænt, det hjælper ikke at sige “nej”, for de adlyder ikke, fordi de ikke er så kloge.”
Hulk:” da jeg var lille smed jeg mad på min far, når jeg ikke gad spise mere. Det var derfor de kaldte mig Hulk. Jeg kan godt huske det lidt. ”
K:”vores lillesøster smider det på gulvet, tværer sin hånd op i det – eller sit hoved – og så plasker hun i det. Smør putter hun op på fingrene. Og pålægschokolade stjæler hun, og tværer ud i sit hoved. Så kan man se hendes lille grabsehånd snige sig op på bordet og stjæle chokolade…”
Hulk:”da jeg var 2 år kunne jeg spise med pinde, og jeg var ret god til det. Jeg kunne også sige en hel masse. Det første jeg lærte at sige var vist “far”.”
Ff:”hvis man skal lære dem at spise, skal man vise dem hvordan man gør,
med knive og gafler. Hvis de stikker sig i fjæset med gaflen skal man passe på dem.”
Hulk:”man kan give dem kartoffelmos. Det kan man tygge uden tænder.”
K:”hvis man prøver at putte medicin i saftevand til syge babyer, så kan de lugte det og siger:”NEJ medicin!”, ligesom superbaby gjorde, da hun lige havde lungebetændelse. Så spytter de det helt op i håret og skriger. ”
Hulk:”man kan godt vise dem hvordan man gør, men de gider kun lidt at gøre det efter. Så sviner de igen.”
K:”man skal ikke tænke:”den skal nok lære det når den bliver større”, man skal vise den hvordan man spiser pænt, og sige nej når den tværer mad ud. Men når de får større hjerner bliver de klogere og lærer det. Jeg spiste selv vildt grimt og ramte ikke min mund. Jeg har set billeder af mig med sovs overalt. Nu er jeg 10 år og spiser ok nu, hvis jeg selv skal sige det…”

(Visited 30 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Om at lære babyer at spise pænt – et mandagstip

  1. Haha! Tak for dagens grin 😀

    Især “Hvis de stikker sig i fjæset med gaflen” fik mig til at grine højtlydt (godt, jeg er alene lige nu)

  2. Men hvordan får man dem til at spise i det hele taget?! Så må det der med pænheden komme senere. Om ikke andet, når de bliver 10 år – selvom det har lidt lange udsigter.

    Jeg elsker i øvrigt ordet “grabsehånd”! Man kan jo se den buttede, chokoladeindsmurte barnehånd for sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *