Om røgalarmer, der ikke stikker af

Bloggede for nogle måneder siden det HER, om hvordan en hyggelig-alene-hjemme-aften-med-te-og-bog blev forvandlet til knapt-så-hyggelig-led-efter-bippende-røgalarm-aften.
Fandt først den skideirriterende bippetingest dagen efter – den havde ligget oven på nogle bøger i reolen, og var faldet ned bag dem.
Hele natten hørte jeg det lille BIIP med jævne mellemrum, og svor at jeg ville skrue den alarm fast, så den ikke blev væk igen, det sekund jeg fandt den!

Det er så ikke lige sket endnu…
Vi er ikke særligt store værktøjseksperter – og sådan en alarm er jo også lidt grim at se på, så det virker ikke så fedt at skrue den fast synlig sted… Undskyldninger, undskyldninger…

MEN: så var jeg lige bræksyg i halvandet døgns tid, og havde tid til at sidde og glo formålsløst på nettet, hvor jeg fandt den her lille røgalarm-formet-som-fugl på nettet, og den gad jeg sgu godt eje!

Den er jo ligesom kanariefuglene i minerne, der advarede mod iltmangel – altså, bortset fra at denne larmer højt som advarsel, i modsætning til minefuglenes mere diskrete “dratten-død-ned-fra-pind-taktik”.

Den er ihvertfald så funky, at jeg er villig til at betjene værktøj, for at få den op at hænge! (og hvis man kender mig, ved man at det er meget store ord…)

20120130-205317.jpg

(Visited 214 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om røgalarmer, der ikke stikker af

 1. Jeg vil også være syg og finde mærkelige ting og sager på nettet! Det er godt nok den mest mærkelige udgave af en røgalarm jeg nogensinde har set…..

  Tak for dagens smil….

  • Tro mig Mette – det var ikke det værd at være syg… Og godt nok fandt jeg kræet – og en del andre mærkeligheder – men tror ikke jeg gider bruge så mange penge på den;-)

 2. Den tror jeg ikke på! Altså at du syntes den tudegrimme røgalarm er funky. Hvad får du for at skrive det? 😉
  Men jeg hugger alligevel dit link til røgalarmen, da den sikkert vil gøre lykke på kærestens forum for fugletosser 🙂

  • @john: oh du ville blive overrasket, hvis du så hvor mange tudegrimme ting jeg finder funky;-). Er indehaver af både magnet-påklædningsjesus,rystekugler med aliens i, dillerformet stegepande og andre rædsler, som min mand hader, men mine venner køber til mig, fordi de ved jeg har noget med ubrugelige underligheder…
   Men denne her kan i det
   Mindste anvendes fornuftigt – hvis altså den ikke var lidt for dyr..

 3. Mht værktøjsproblematikken, så har jeg købt mine røgalarmer i Ikea, de kommer med dobbeltklæbende tape og VELCRO – så når de skal have nye batterier er de lige til at tage ned og sætte op igen UDEN værktøj – genialt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *