Om misforståede sangtekster

Kender I ikke det, med sangtekster man tror man kender, og så har man hørt galt, eller misforstået dem?
Således troede jeg selv som barn, at der var en julesang der hed:”barn Jesus i et krybbelåg”, og undrede mig over at de lagde ham i låget, og ikke selve krybben.
Min søster troede at “Tornerose var et vakkert barn”, fortalte navnet på heksen, for man synger jo:”så kom den onde fe der ind”, og hun gik ud fra at det så betød at feen HED “derind”…
I går hentede jeg næstyngstebarnet, der havde været på kagekursus sammen med min søster (og fotoet er derfra – en diskret måde at prale på, ikke? HAR i liiiiige set hvor talentfuld min 5 Årige er ud i kagepyntekunst, hva?).
I bilen hjem plaprede hun løs, om alt muligt, og jeg svarede “ja”!” og “hm” og “wow”, på nogenlunde rigtige tider, mens jeg koncentrerede mig om bilkørsel (er stadig ikke helt rutineret i aftenkørsel gennem by).
Og så hørte jeg hende pludselig sige: “ved du godt at min nye pædagog hedder det samme som i den der sang hende xfactor-Sarah sang?”
Det vidste jeg ikke lige hvad var for en, før hun, med sin skingre lille stemme, sang:”du er min Inge, min Inge min Iiiiiiiinge, for evigt, for evigt…”
Det var svært ikke at grine højt, mens jeg forklarede hende at jeg egentlig troede at sangen hed “engel” og ikke “Inge”. Hun syntes egentlig også den gav mere mening sådan.

Nå, må jeg høre: hvilke sangtekster har I misforstået?

(Visited 1.494 times, 1 visits today)

170 thoughts on “Om misforståede sangtekster

 1. Til jeg var alt for gammel sang jeg "Esther og Jakob" i stedet for "Mester Jakob". Men hvor fa'en skulle jeg også vide fra, at det ikke var en sang om mine gudforældres gode sovehjerte???

 2. Min eks (som endda var englænder) hørte "g-spot" i stedet for "gist" i Fiona Apples "Get Him Back".He didn't always guess right / but he usually got my g-spot. Jo jo.

 3. Thomas Helmig's Det er mig der står herude og banker på. Jeg har altid glad skrålet: DU HAR STUKKET MIG NED BAG ET BRÆT. … selv om jeg syntes det var mærkeligt, gav det jo på en måde lidt mening. Altså man kan jo godt stikke folk bag et bræt. Måske. Manden synger naturligvis "NED BAG FRA". Jamen prødaliselathør. Det lyder PRÆCIS om BRÆT!Nå ikke …

 4. Jeg har også nogle stykker:I Kim Larsens: "Åh, manjana – håber vi får i morgen med", sang jeg: "Åååååh, marmelademad, håber vi får til morgenmad"Og efter at have hørt meget postmand Per som barn, spurgte jeg min mor hvad en Kattemil var (Kat Emil)…

 5. HAHA – har altid totalt haft lyst til at stikke thomas helmig ned bag et bræt, så det giver enormt meget mening!og en "kattemil" er også et godt ord. det betyder sikkert noget skummelt.

 6. Har en kammerat som indtil han var godt op i tyverne troede at Ricky Martin sang "tjubang tjubang, oh baby, tju-muh, tju-muh"….(!?!?) For det giver jo MEGET bedre mening end "she bangs/she moves"….

 7. Har indtil for ganske nyligt troet, at Rihanna sang "under my arms forever" i stedet for "under my umbrella" – og undret mig over, hvorfor mon der var én der stod dér :D/Kristina

 8. The killers – are we humans or are we dancers? Har tit tænkt om man ikke kunne være begge dele, indtil jeg for nyligt så teksten på skrift.Are we humans or are we denser (som i mere densitet). Er heldigvis ikke den eneste der har denne på fejlkontoen.

 9. Karen´s sang "Hvis du vil ha den, sækken i katten" blev inde i min psykoknold til "Hvis du vil ha den, stik den i katten…"Lækker post, elsker tekster i nyt lys:-)/Jane

 10. @betina:AI! Den har jeg sunget med på en milliard gange, og var også helt sikker på han sang "dancers" – hvilket ikke giver mening, men jeg havde aldrig tænkt at det var fordi det var forkert! tak!

 11. Hmmm…der er flere, men jeg hørte Bryan Adams synge "I got my first real sex-dream". Det lød jo ikke helt åndsvagt, men det bliver nu lidt underligt, når han bagefter synger: "Bought it at the five-and-dimePlayed it till my fingers bled"Måske synger han "six-string" – som i en guitar…

 12. efter 80 siders holberg (80 more to go) har du reddet min morgen!!Min kæreste synes det var enormt sjovt, da jeg ville synge fagget faries (tror jeg det er) og synger "ride the horse, bum-bum" i stedet for "feed the horse, yam-yam". Man kan jo godt huske forkert!Udover det har jeg indtil jeg var cirka 16 år troet at der blev sunget "Wake me op, before you blow-blow, cause i'm not planning that you going so low". (wake me op before you gogo). Jeg syntes det var en skide underlig sang, og alle var så vilde med den?? Tss.Godt man er blevet næsten 22 og klogere (som om).

 13. Jeg har lige grinet mig gennem kommentarerne… og har selv skrålet med på "Tjiloptju. Yeah, yeah, yeah" – altså den med Beatles. Og det giver jo altså heller ikke mening. Overhovedet.

 14. Jeg voksede som barn op i en lille nordjysk by ved navn Sindal, så som (halvstort) barn troede jeg, at Elvis sang:" Return to SINDAL…" i stedet for "Return to sender".

 15. Jeg kender mange versioner af sætningen "Blodet blev til is" fra sangen: "Det burde ikke være sådan her"Mig: "Månen blev til lys"Mig 2: "Kloden blev til is"Lytter fra p3: "Lone blev til Lis"Venindes mor: "Nogen blev til Lis"

 16. Beatles' 'Get back': 'Jojo was a man who thought he was a loner' blev i mine ører til 'Jojo was a man who thought he was a woman'… Til mit forsvar er der altså noget med en kvinde der er 'another man' i 2. vers…tror jeg…@Killers-diskussionen: teksten har været til diskussion på nettet i et stykke tid, og jeg mener at forsangeren har sagt, at han altså synger 'dancers' – så det skråler jeg stadig glad og fornøjet.

 17. Haha… ej hvor er de sjove allesammen…Jeg har ikke en bestemt linje jeg har hørt forkert, men den her er lidt i den boldgade.Jeg har for nylig (er lige blevet 21) fundet ud af at i "jeg så julemanden kysse mor" er moren ikke utro. Det er jo faren der er julemanden.Den havde jeg ikke fattet. Jeg troede bare forældrene levede i en form for åbent parforhold…

 18. Jeg troede Kim Larsen sang min kusines navn i stedet for 'salig': "Livet er langt, lykken er kort, Sally er den, der tør give den bort åhuååååå"Min mor trak min teenage- yndlingssang, Simon & Garfunkel's Cecilia, alt for langt ned på jorden: I stedet for: 'You're shaking my confidence daily' sang hun 'You're shaking my carpet and staying'ØV!

 19. @Louise: Lad os lave en klub – det gik også først op for mig sidste år (og jeg er 10 år ældre end dig…). Jeg troede dog, det var virkelig beskidt jule-utroskab – fik altid lidt ondt i maven, når jeg hørte sangen som barn (og holdt lidt ekstra øje med mor, når julemanden kom på besøg juleaften).

 20. Altså, jeg troede jo længe, at Anna i 'Højt fra træets grønne top' var en forkælet lille mokke: 'Anna, hun har ingen ro, før hun får sin pakke. Fire alen mer' endnu'. Hvem ku' vide, at merino var en bestemt slags uld, og at pigen bare fik klæde til at sy sin egen frakke?? Ikke jeg i hvert fald..

 21. hold op – hvor I dog ødelægger min arbejdskoncentration i dag! Overspringer her hen og fniser af jeres sjove misforståelser hele tiden – i stedet for bare at få skrevet det færdigt jeg egentlig er i gang med;-)TAK, I er for sjove!

 22. Det er så sjovt sådan noget. Da jeg var lille, var "yummi yummi"-sangen med Kim Larsen en af mine yndlingssange, og det var en sang jeg sang ofte – og HØJT.Først for et par år siden gik det op for mig at "yummi, ymmi, hvor' mit gummi?" ikke handler om tyggegummi, men kondomer…

 23. Jeg kan tilslutte mig den med "Jeg så julemanden kysse mor"! Jeg troede så efterfølgende, at teksten lød "Men ih, hvor far dog havde ledt…" i stedet for "leet" 🙂 Til mit forsvar, så lyder det altså sådan, når Peter Frödin synger den.

 24. Nu blev jeg lige nødt til at slå den der human dancer sang op, og det er sgu dancer han synger. Og kalder folk idioter, hvis de ikke forstår det. Jaja. Følsomme musikere.http://en.wikipedia.org/wiki/Human_(The_Killers_song)#Music_and_lyricsMin bedste og nyligste misforståede sangtekst er fra Jay-Z's New York sang. Var helt sikker på Alicia Keys sang: "In New York / I'll become what wet dreams are made of". Syntes det var lidt halvklamt, men vi ønsker jo alle sammen at blive forskellige ting…(Den rigtige tekst er "concrete jungle where dreams are made, oh")

 25. Jeg havde en længere diskussion med min søster i halvfemserne om hvorvidt Britney sang "Kiss me baby one more time" (Hit me baby one more time) Min søster mente ikke det gav mening at man skulle slå Britney..

 26. Havde altid virkelig ondt af min mor og far, når det var den tid på året hvor der skulle laves selvangivelse, for det virkede virkelig som om at det var en meget tung affære. Et år spurgte jeg dem "Hvad med alle jyderne, det er da uretfærdigt at de slipper for at lave det her?". Troede det hed Sjællandsgivelse.

 27. Hahahaha, totalt herlige misforståelser! En gammel veninde afslørede en misforståelse, som jeg for altid husker, når sangen spilles i radioen er: "Jeg står på en albatros, kigger på det sner,nu er jeg endelig kommet helt herop,hva' fa'en sku' jeg egentlig her?" Ja, stakkels albatros, så står vi der og tramper på den! Min far kan én sangtekst udenad og af samme grund var det altid den fungerede som godnatsang for mine søskende og jeg, 'I alle de riger og lande', hvor der synges om Holger Danske, som kæmper med åben pande. Teksten blev i trætte barnehoveder selvfølgelig til 'I alle de rigere(!) lande, hvorhen jeg i verden fo'r, jeg kæmpede med en pande…' Håbede da bare, at den var af støbejern!

 28. Ååh jo jeg kan godt nikke genkende til flere her… Bl.a. Bryan Adams der synger "I got my first real sixteen"… Har aldrig forstået hvad han egentlig mener med det? (Og shit! nogen gange kommer jeg til at synge det stadigvæk.. PINLIGT!)

 29. Rocazino: Elsk mig i nat.Jeg har altid hørt: "Det var en bøssefest og nu er vi gået", indtil jeg fandt ud af der bliver sunget: dødssyg fest.

 30. jeg har i mange, mange år sunget "we miss you, oh merry christmas, we miss you, oh merry christmas" og fanger mig da stadig i det idag… fik aldrig helt fat i hvorfor det skulle være en god julesang :/

 31. I sangen What a feeling fra filmen Flashdance troede jeg i mange år at der blev sunget "take your pants off and make it happen" i stedet for "take your passion and make it happen":-) Blev altid lidt forarget over det budskab;-)

 32. Altså Thomas Helmig synger da: Nu hvor du har stukket mig ned med et brædt" – ahmen det gør han altså… jo…. basta!Signe

 33. Som barn elskede jeg bare at synge for fuld kraft, når vi kørte i bil. Mine søskende er henholdsvis 10 og 8 år ældre end mig, så de lod mig som regel gøre, hvad jeg ville. Jeg tror, at jeg må have været omkring 6 år, da vi kørte over grænsen fra Tyskland til Danmark efter en ferie i Ungarn, og jeg sang Flyv Lille Påfugl, så højt jeg kunne: "Ib og skib og skalle, ak og mak og dalle". Jeg troede simpelthen, at det var en hel flok drengenavne, som blev opremset. Mine søskende var flade af grin og tak til dem har jeg aldrig selv glemt den rigtige sangtekst, som altså heller ikke giver meget mening!

 34. En klassiker i min venindekreds: Jeg vil ha fodsved, tårer og livet tilbage igeeeen – (TV2; blod, sved, tårer…) Min veninde som skrålede den højlydt hører stadig for det:-)

 35. min datter skulle læse vers! kong Christian stod ved højen mast.blev til højen som i bakke, og mast som i helt flad,nøj som jeg grinede og det stakkels barn fattede minus.

 36. Det gik også først op for mig, da jeg var 18 og jeg fik det forklaret, at det jo ikke er julemanden mor kysser i "I saw mommy kissing santa claus", men far i julemandskostume!

 37. Det var også først for nyligt at det gik op for mig at det ikke var en 'bøssefest' med 'en dødsyg fedt' Rocazino sang om.Derudover sang jeg i laaang tid 'Sæl i flammer…' – stakkels sæl, ikk :)Og så kan det stadig ikke lade sig gøre for mig at synge Michael Jacksons 'Bad' album rigtigt. Jeg hørte det til døde inden jeg lærte engelsk, så ingen ord jeg synger er rigtige. Ingen! 🙂

 38. Åh ha der er alt for mange kommentarer til jeg gider læse allesammen, så måske er dette allerede kommenteret. Det er ang The Killers sangen "human" og de synger rent faktisk dAncer og ikke dEnser 🙂 Havde en diskussion med en kammerat om det engang og pladeselskabet bekræftede at teksten siger dAncer. De har seneremselv bekræftet det på deres hjemmeside. Det kommer sig af en engang sagde at Amerika "raising a generation of dancers" :)Tilbage til misforståede tekster var jeg indtil for en 5 års tiden sikker på Take That "All I do is shiney tings" i sangen Pray… De synger jo så "All I dó each night is think", hvilket giver lidt mere mening 🙂

 39. Jeg har i mange mange år troet at Bee Gees sang "Stenaline" istedet for som sangen rigtig hedder "Staying Alive" Min daværende kæreste brød fuldstændig sammen af grin da han hørte mig gå rundt og synge "Ah Ah Ah Ah, Stenaline, Stenaline!" Jow Jow 😛

 40. Jeg har altid synes at Michael Jackson sang "but the janitor is not my son" i Billie Jean, når han egentlig synger "But the KID is not my son". Det er egentlig også mere normalt at en voksen mand synger at 'barnet' ikke er hans søn, end at synge at Viceværten ikke er hans søn…

 41. Jeg har én! Den klassiske fødselsdagssang (som jeg ikke engang ved hvad hedder?) men som starter med "Idag er det [..] fødselsdag, hurra, hurra, hurra!" er der et sted hvor man synger: ".. Gid [..] længe leve må og sine ønsker opfyldt få".Da jeg var lille troede jeg at man sang ".. Gid [..] længe leve må og Signe ønsker opfyldfå". ..Altså at én der hed Signe ønskede "opfyldfå" hvad det så end var.. Tænkte at det var noget nær det samme som at ønske tillykke med fødselsdagen 🙂

 42. Hold da op – i er fantastiske! Bliver nødt til at lave et ekstra indlæg snart, og fremhæve nogle af jeres bedste – hvis det overhovedet kan vælges? Der er fandeme mange gode!(Har haft "Stena Line, stena Line" på hjernen siden jeg læste det – tak…)

 43. Indtil for ganske nylig troede jeg at der i Magnetic Fields-sangen 'Yeah! Oh Yeah!' blev sunget 'When we met i thought my knee was everything'(opfattede det som et meget fint og billedligt eksempel på at være selvoptaget). Den korrekte tekst er: 'When we met I thought money was everything'.

 44. Ej jeg troede også de sang dancers i The Killers :O Og min kæreste troede der blev sunget "Kattemin" i Postmand Per-sangen indtil vores første søn var et år 😉 Prøv lige at You Tube den på engelsk, totalt sjov tekst…"Postman Pat, Postman Pat, in his car with his black and white cat"… ;D Nå men jeg troede indtil i midten af tyverne, at INXS sang "Mister Fine" i stedet for "Mystify"… Pinligt, er endda engelsklærer nu 😉

 45. Så fik jeg lige læst resten af kommentarerne og kan forstå, at dancers er rigtigt alligevel 🙂 Men hold OP hvor er den med bøssefesten sjov, HA HA HA HA HA HA HA 😀

 46. Okay, så må jeg bidrage med mine: "mis-defy" – det troede jeg INXS sang i stedet for "Mystify". Anede ikke hvad det skulle betyde, men jeg syntes det lød dybt! Og "Lucky Star Bonita" i stedet for Madonnas "La Isla Bonita". Ikke så slem en misforståelse men…I øvrigt læste jeg engang, at INXS havde spillet på en Midtfyns Festival. Det fik mig til at tænke "guuud, nårh JA, den koncert var jeg da til!" Trist at man kan havde været så fuld, at man har glemt en koncert!

 47. Ha, ha, ha! Kan ikke komme med nogle skønne sangtekster, men har alliegvel to sjove, jeg kan bidrage med. I 1919 skulle min mormor læse op i skolen og kom til at sige "oversked grænsen" i stedet for "overskred grænsen" – nok lige mindre sjovt på den tid!Den anden er fra i år – vi har i min omgangskreds en kage der hedder "Marias Forfodskagen" da jeg sidste år kom til at træde i en sådanne skøn nybagt æblekage (den tog ikke skade og smagte skønt) For ikke så længe havde en af pigerne (vi er alle mere eller mindre i "den bedste alder")en Forfodskage med til venne middag. Fortalte værtinden om kagen og navnet… så kom værten ind og sagde: "Hvad er det for noget med en forhudskage?"!!! Velbekomme siger jeg bare!

 48. Ha, jeg har i indtil for ganske nylig misforstået Poul Krebs' "Så nogen som som os", troede han sang:Så læg dig lidt Violivia Lerde (as opposed to: Vi er jo lige ved at lære det)Var så skidemisundelig på Violivia, fordi hun havde så et smukt navn der kombinerede Olivia og Viola.

 49. Jeg misforstod en Nik&Jay sang, en af de tidlige mener jeg. I stedet for "flere piger viser g-streng på cyklen" sang jeg "flere piger viser g-streng på syd fyn". Haha!! Det var først da min utra seje og gigantisk store nik&jay-fan veninde sagde: sig mig, hvad er det du synger, at det gik op for mig, at det ikke var det de sang. UPS! ;P

 50. Jeg har da altid troet det var bøssefest! Godt der findes andre, der er klogere end mig. Den med Stenaline og "Signe ønsker opfyldt få" har jeg også altid sunget..

 51. Den absolut ultimative: Coldplays Yellow: 'I'm skin, i'm skin and bones' er brevet til: 'jet skewed, åh ja jet sked en bums! Klamt!

 52. Jeg kan ikke lige huske nogle sangtekster jeg selv har misforstået, men i Kickflippers stortid gik min 4 årige kusine rundt og sang "Vi knepper vildt, yeah! Vi knepper snildt, yeah"…. Det var sgu sjovt!

 53. Det er først mens jeg læser kommentarene, at det går op for mig, at Beatles ikke synger, at "Jojo was a man who thought he was a woman" (og er stadig ikke helt overbevist.Da jeg var lille lærte min mormor mig en aftenbøn, og meget længe troede jeg, at den gik sådan her: Jeg er træt og går til ro, lukker mine øjne to, fader se med kærlighed på min ejerlejlighed (den rigtige tekst er vist til mit ringe leje ned).Ligeledes troede jeg, at Anne Linnet sang om det dyreste barn hun har (det dyrebareste jeg har). Syntes det var meget synd for hendes andre børn, at de ikke var lige så dyre.- Thea

 54. ….Og jeg som altid har troet at Michael Jackson sang "I'm STOCK HERE with the man in the mirror" hvilket jeg egentlig syntes var ret sært. (Teksten er selvfølgelig: STARTING with the man osv)… Ja ja. Og tak for sjov.Juleklem D.

 55. Boede engang sammen med en pige der var meget forundret over at Den Gale Pose sang: "når posen er i huset, så der vilde ænder og kage" hvilket så senere viste sig faktisk at være "når posen er i huset, så ved du det ender galt"

 56. Kasper Windings, "Næææsten lige men aldrig" bliver hos min mand til "Heste bliver vi aldrig". Men min mand digter som regel selv teksten til alle sange (eller rettere, han tror han synger rigtigt). Det er ret underholdende, og vores store unger synes det er vildt pinligt at han kommer til at synge forkert når de har legekammerater med hjem 🙂 Min yngste datter, da hun var lille, sang "Let me, for hest to bacon" i stedet for "let me entertain you" (Robbie Williams):-)Min mormor bad også aftenbøn for mig. Og jeg troede hun sagde "for synd forsover far". Og jeg undrede mig over den far, at han altid skulle sove. Mange år senere har jeg fundet ud af at min mormor sagde "For synd, for sorg og fare".Og nå ja, min veninde insisterer stadig på at hesten hedder Planke i stedet for Blanke, i "Ride, ride ranke". :-)Herlig læsning 🙂

 57. Haha.. hvor er det en god tråd. Har helt ondt i maven af at grine.LiseCecilie: du kom først 😉 Jeg ville også have skrevet om Coldplays bums…. og seriøst jeg kan overhovedet ikke høre det rigtige i sangen – kun "jeg sked en bums"… hvilket forøvrigt er herreklamt!!Marianne

 58. "Sunday bloody sunday" (som åbenbart handler om en irsk massakredag af en art) har altid i mit hovede været "monday follow sunday". Hvilket jo er rigtigt, så teksten giver for faen da go mening!Tornerose var et vakkert barn har også haft en afart i min familie med "så kom den onde fætter ind" Høhø.C

 59. Min veninde og jeg brugte for nogle år siden en hel sommerhusferie på at undre os over, at Nik og Jay i sangen "Lær mig at elske dig" sang: "Jeg vil gøre alt, lov mig at elske dig – lorte sand – lov mig at elske dig". Vi forestillede os, at de måtte have ligget på en strand imens de skrev sangen, og var blevet så vildt irriterede over sandet, at det hoppede ind i deres sangtekst. I virkeligheden synger de: "lover det' sandt"… Ja ja.

 60. Bomfunk Mc's 'Rock the microphone' hørte jeg inden jeg lærte engelsk, så den lød noget i retningen af 'raka-maka-phooone'Min veninde troede i lang tid at Jutlandia var et 'flyvende hospital', og forstod ikke hvorfor et skib fløj 🙂 /Maja

 61. Men hvorfor er det de ikke sætter "s" på i teksten. Hvis det er dancer og ikke denser – nogen der ved det?Are we human"S" or are we dancer – det giver jo ingen grammatisk mening.Anyway 🙂 Det er heller ikke så vigtigt. Har forøvrigt også i mange år sunget:åh åh – we're in troubleamaskamalong skaba deeba dobble yeah yeah…Ved stadig ikke hva de synger rigtigt

 62. Da Enrique Englesias kom rem i sin tid, troede jeg, at han sang: "all I need is a rythm device"…. Jeg syntes, det var lidt supsekt. Hvad skulle han med det? Det gik senere op for mig, at det var "rythm devine", han var ude efter.Og i Nik og Jays dybe sang om Nik og Jay (!!!) har jeg indtil nu, hvor jeg googlede teksten, troet, at det sang: "Kom og læg de små æg æg æg (med jysk udtale)". Kunne jo godt se, at det ikke rigtig hang sammen. Kan nu se, at de faktisk synger: "Kom nu ladies råb: aye-aye-aye"

 63. Hvor er det en fantastisk overspringshandling at læse kommentarerne. Jeg er selv kommet i tanke om en mere, det er godt nok ikke min egen, men min gymnasievenindes: I Shaggys sang "It wasn't me" synges der på et tidspunkt: "How could I forget that I had given her the extra key"… Min veninde troede der blev sunget: "How could I forget that I had given her the HIV" …

 64. Prøv lige at tænk på hvad vi ikke ved vi synger forkert?Jeg har en sang med Mev, som jeg ikke ved hvad hedder, og jeg aner ikke hvad han synger men her er følgende muligheder:"I really love you, I really love you"eller"I redefine you, I redifine you"eller "How really are you, how really are you"Hvad synger manden? Det er vidst nok i omkvædet.

 65. Den der nye Medina kærlighedssang; hun synger jo nok "når du har slået op", men de første mange gange, jeg hørte den, troede jeg hun sang "når du har slået mig" – og ja, så skal man sgu da også forlade manden! 🙂

 66. Betina: Jeg tror det er "something's come along, and it burst my/our bubble"Tilslutter mig lige "bøssefest" – jeg har lige lyttet efter, og jeg kan stadig ikke høre, at de skulle synge andet.Jeg har altid været lidt bange for Eiffel 65's "I'm blue", fordi jeg troede de sang "I'm blue I will bleed I will die". – altså blue som i trist og så troede jeg at det var en slags selvmords-afskedsbrev.

 67. Dengang det første X-factor i Danmark var slut og Martin udgav sin single "The one" troede jeg at det var en dansk sang blandet med engelsk ligesom Nephew's sange . I første vers lød det som om han sang: Imagine, jeg la' fanden ta' min smøg. (han sang: Engaging your defense ain't smart) Men jeg syntes at det var et virkelig godt billedesprog. PS: prøv at høre sangen. Det er i første vers og VIRKELIG tydeligt:http://www.youtube.com/watch?v=W__hGjRoEPY

 68. Hahaha og hvor burde Bryan Adams dog synge "Sex-dream" og ikke six-string."I got my first real sex-dream/bought it at the five-&-dime/played it 'till my fingers bled/was the summer of '69" – det er sgu da et drengeminde, der vil noget..

 69. Hold nu op, hvor er I sjove! Kan nikke genkendende til mange :DOg til alle jer med Stena Line; jeg ved godt, I ikke vil indrømme at have set Linie 3 (garanteret et jubilæumsshow). Men de har altså lavet en Bee Gees sketch, hvor de netop synger Stena Line 😉

 70. Jeg troede også at Jordin Sparks i "Battlefield" sang:"Better gonna get shawarma, get shawarma.." i stedet for:"Better gonna get your armor, get your armor.."Jeg syntes også hun skiftede lidt emne..

 71. Hahaha, har lige læst alle kommentarene og er helt flad. Jeg afslørede én godt voksen mand i at synge "Hun sikrer sig et gavefår" i stedet for "hun sikkert sig en gave får" til en fødselsdag. Jeg var helt ødelagt. kh. M

 72. Haha, jeg elsker dette indlæg, og Regitze med Can't Bobby love er min søster. Vi synger den stadig sådan.Jeg var selv på et tidspunkt i tvivl om det hed "I'm blue, I believe I can't fly…" Det gjorde det så ikke.Men hørte en kær kollega skråle med på musikken på jobbet i dag: "Walking in a LITTLE wonderland"…Nårh. Jeg tænkte straks på dit blogindlæg og smilede lidt ekstra indvendigt. We all do it!

 73. Jeg kan kun fokuserer på, at Burhan G synger om kusser i "Tag hvad du vil fra mig" – prøv selv at spol frem til 1:21http://www.youtube.com/watch?v=rfJJuVFRnro

 74. Min søde veninde blev sidste år afsløret i at synge 'de billeder af bare bryster' i stedet for 'de billeder – jeg tror, jeg ryster' i Anne Linnets 'Glor på vinduer'. Hun var helt paf, da vi knækkede sammen af grin.

 75. Min ven, der brølede "I'm starting with the man in the river" til Michael Jackson (mirror). Men det er vel også ok at redde alle op af floden, inden vi redder verden 🙂

 76. Jeg har engang mødt en meget glad franskmand, der i stedet for Sexbomb skrålede Stepmom, stepmom you're my stepmom. Det blev en anelse sært da han fortsatte med den rigtige tekst You can give it to me when I need to come along…Og så har jeg selv for ganske nylig fundet ud af at Sebastians Romeo og Julie ikke "går med hinanden hjem" men "Julie går med en anden hjem" 🙁

 77. Jeg var til fødselsdag, og der kom "Der er party i provinsen" ud af højtalerne. Pludselig sagde min veninde, nååårh var det det de sang? Jeg troede, at de sagde "Der' party ud' på wc'et" jeg var flad af grin!

 78. I den der sang med Rihanna, hvor hun synger: so just pull the tricker, sang jeg: so just call the chicken… 🙂

 79. Det her kommentarfelt er det absolut allersjoveste der nogensinde er sket på denne blog! Har læst dem alle flere gange og været totalt ved at kvæles af grin. Tak for det!Bliv endelig ved, det er vanvittigt sjovt!(Og undskyld mangel på blogpost i dag – jeg er faldet for den økonomiske fristelse og har sagt ja tak til at få reklamer på bloggen, så der sidder nogle kloge mennesker et sted og arbejder med at få dem lagt på lige nu, så jeg må ikke blogge før det er klar… Forhåbentligt i morgen.)

 80. Haha, hvor er jeg dog glad for at der er andre, som også troede at Postmand Per havde en Kattemil.Da jeg gik i skole, sang vi bla. "Nu titte til hinanden" til morgensang, og jeg troede længe, at man i sidste linje sang: "Og sneglen med hus, paryk og vanter"(egentlig: og sneglen med hus på ryg vil vandre):D

 81. Jeg kom fra Norge til København for at studere i 1999. På rus-turen skrålede jeg med på sangen "Jeg vil i seng med de fleste", dog med teksten "Kom lad os finde et fristed!…. Med heste, griser, køer og får" Det lød da meget hyggeligt med et sådan fristed/ ødegård-agtig noget med en masse dyr 🙂 Det var en temmelig stor overraskelse da jeg fandt ud af hvad de egentlig sang…

 82. Lige da Backstreet Boys var kommet ud med "I want it that way", skrev jeg en sms til allei min telefonbog med teksten fra omkvædet – troede jeg:Tell me why – eat nothing at the morning – tell me why – eat nothing at the next day… osv. En anden fan måtte pænt fortælle mig, at hun vist mente, den var lidt anderledes…

 83. Og så for at gøre det højtidsaktuelt har min femårige i dag gået og sunget følgende for sig selv:"Han slagtes i et krybberum, kryb-be-rum. Guds enke sang med fryd derom. Hal-le-lu-ja, ha-le-lu-jaaaaa"… jeg ser Peter Jackson gribe idéen og næste jul er der julesplatter i biograferne.

 84. Mew synger "Are you my lady are you"Det var sgu da tæt på mine forslag :"I really love you, I really love you"eller"I redefine you, I redifine you"eller"How really are you, how really are you"

 85. For et par måneder siden gik det op for mig, at jeg var HELT gal på den, mår jeg gik rundt og sang "I got to move my dragon" til den der hitsang, der kører i radioen. Mine veninder gjorde mig opmærksom på, at han altså synger "I got the moves like Jagger". Whatever – syntes ellers at min version var så billedskabende og Harry Potter-agtigt.I øvrigt passer jeg en lille pige, som for et par siden spurgte mig, om jeg ikke kendte den sang, hvor de sang "Tricksy loooove, tricksy loooove…." – det viste sig, at hun mente Alphabeats Crazy in love. Men ja – kærligheden kan sgu være tricksy ;o)

  • “I got to move my jacket” sang min mand. Og min niece nedlagde sin mor totalt af grin ved at efterspørge “den der sang med koen!”

 86. En af mine veninders bror undrede sig helt ind til han blev voksen over, at man altid stod og råbte "Hebbar Hubbar" efter en god koncert. Det viste sig jo så, at de andre råbte "Ekstra nummer"…

 87. har altid troet, at Elvis sang til en bartender:Love me, Tender!Men det har ingen heldigvis kunnet høre, når jeg har sunget den :p

 88. REM synger da også "Calling Jamaica, calling Jamaica!" i The Sidewinder sleeps tonight.Min mand insisterer dog stadig på at de faktisk synger "Call me when you're trying to wake her up, Call me when you're trying to wake her up"men for pokker det giver jo ikke mening med versefødderne vel!

 89. I Last Christmas sang de da i mange mange år: "…this year to save the frontiers""This year to save me from tears" er da meget mere banalt…

 90. En af mine veninder sang ” I come from Orlando Rwanda” istedet for “I come from a land down under”. Samme veninde sang “Så kaldte du mig farvel engang” istedet for “Så kaldte du mig for VEN engang..” i Anne Linnets sang.. Hæhæhæhæ…

  Jeg troede så i MANGE år, at Krumme sang “..Og Karlson Krog, været lillebror” , hvor han i virkeligheden jo synger “har som små, været lillebror”.. Hvilket giver lidt mere mening!

 91. Hahaha hvor er det sjovt! Jeg kan godt nikke genkendende til “Stenaline” og “jeg sked en, åhja jeg sked en bums” – og jeg kan virkelig ikke høre hvad han synger. Overhovedet!

  Min svenske papsøster og jeg skrev breve sammen da vi var små og en dag havde hun sendt et kassettebånd med brevet hvor hun spurgte om jeg ikke ville optage den der sang der hed: “en de boby gyl” over på.
  …det var så Aquas Barbie Girl hun mente 😀

 92. Indtil jeg var omkring de 14 år troede jeg at sangen “Thunderstruck” med AC/DC var ghostbusters sangen. For jeg var overbevist om at de der i starten sang “FANG DEM!” i stedet for “THUNDER!” som de jo rigtigt synger. 🙂

 93. Ikke en misforståelse som sådan, men jeg var lige i skolefest-danse-alderen da Rollo og King kom ud med deres første sang, som blev spillet mange gange i løbet af aftenen..
  “Pludselig var jeg solgt, stod på gaden i bar røv og dolk”

  Forstod godt at manden blev smidt ud og stod nøgen på gaden.. Men hvorfor havde han en kniv med?!

  Tror det tog mig flere år inden jeg fattede hvad en dolk (osse) er 😉

 94. Da jeg var barn, troede jeg omkvædet til “Vamos ala playa” lød

  Farmor drikker bajer åh åh åh åh åh

  Min farmor var knapt så begejstret og var intet mindre end rasende på mine forældre for at lære mig den slags.

 95. Lidt i samme boldgalde: En af mine venner troede i mange år, at det at “have hentehår” var et udtryk for at være liderlig, fordi det bliver sunget i den der “Knalde Kalle har hentehår, han kilder pigernes hvem-hvad-hvor” fra en gammel dansk film. Han vidste ikke, at hentehår i virkeligheden bare er en frisure..

 96. det handler dog ikke om en sang, men det har givet anledning til en del latter i min familie. da jeg var mindre forstod jeg ikke, hvorfor de i tv-avisen altid talte om asylandsøerne. hvad var det der var så interessant ved de der øer? tror i hvert fald jeg var over 12 år, før jeg fandt ud af, at det handlede om asylansøgerne… og så kunne jeg så prøve at finde ud af, hvad de var for nogle.

 97. Herligt indlæg og ikke mindst kommentarspor! Jeg ved godt, at jeg er nogle dage for sent på den, men jeg kan ikke lade være med at kommentere alligevel…

  I Ozzy Osbournes “Dreamer” synger han “Gazing through the window at the world outside”. Jeg hørte det som “Daisy threw the window at the world outside” – hvilket gav et fint billede i hovedet af en meget sur ung dame!

  Lisa Miskovskys “I’m driving one of your cars” blev i min verden til “I’m drowning on a drunk horse”. Igen var den rigtige tekst knap så underholdende…

 98. Har lige grinet mig igennem alle kommentarene og kan nikke genkendende til rigtig mange af dem! Mange af dem er tilsyneladende klassikere indenfor dette felt af sangtekstmisforståelser, da jeg er stødt på langt de fleste i tidligere tråde om emnet på et net-forum.. Jeg har selv et par tilføjelser/alternativer:
  Undrede mig (som teenager!) over hvad det dog var for et underligt dyr Postmand Per havde:
  Her er Per, Postmand Per, med sin bil og sin lille kattenin….
  I Danseorkestrets sang Kom tilbage nu, har jeg altid indtil for få år siden troet at Jørgen Klubien sang: Nu’ jeg helt alene/går som en trold (!!!).. I virkeligheden synger han vistnok: går søvnløs rundt.. Det kan jeg så stadig ikke høre….
  Jeg vil som en anden herinde også mene at Bee Gees Stena Line kommer fra et linje 3 Show. Man kan godt fortrænge den slags….. 😉

 99. Jeg undrede mig længe over, at Thomas Helmig både kunne spille fodbold på landsholdet og være en kendt sanger… (Thomas Helveg!)

 100. Pingback: Om sprødstegte svenskere « Rodeskuffen « Superheltemors bekendelser

 101. KÆFT HVOR ER DET SJOV LÆSNING!! Dette er ikke en egentlig hørefejl men der gik rystende mange år før jeg (GODT og vel inde i voksenalderen) forstod at i julesangen “jeg så julemanden kysse mor” er det naturligvis faderen barnet har set – bare klædt ud som julemanden….

 102. Det er næsten forbryderiskt overspringsagtigt at læse både gamle indlæg og gamle kommentarer, men hvor er det dejligt at sidde og fnise helt alene på specialekontoret. Jeg har en veninde, der er specialist i ufrivilligt at underholde med forkerte tekster/udtryk – min yndlings er nok denne her jingle fra en gammel kellogsreklame, som hun i årtier sang sådan her: “Slik den, lysten stiger, hvis dem hvad du kan – Kellogs frosties smager godt, vækker en tiger i dig – og dig”! (Slip den løs, den tiger…)

 103. I Coldplays ‘Paradise’ hørte jeg omkvædet som : parrot, parrot, parrot dies…. Syntes det var lidt mærkeligt og måtte slå den op på Google og selvom jeg godt ved han synger Paradise, så ser jeg altid papegøjer for mig når jeg hører den sang 🙂

 104. Gnags’ Sensommer på strøget lød i mine små barneører som ” tisser hun på strøget ”
  Den gav ikke så meget mening der i 80’erne 😉

 105. Totalt sjovt! Også selvom det snart er to år siden indlægget blev skrevet. Det er jo altid relevant med sjove misforståelser. Da min lillebror var 3 år, sang han til jul, Løsning er at se derpå (lyst det er at se derpå). Løsning er naboby til Hedensted, som vi boede i! Da min niece var lille sang hun Farfars grise (fare, fare krigsmand), fordi hendes farfar havde grise…

 106. Pingback: Om julepynteri og sange | Superheltemors bekendelser

 107. Jeg faldt over denne ekstremt rammende fortælling fra dit liv og kom til at tænke tilbage til jeg var 14 år og sad sammen med min yngste moster og hører Alanah Miles “Lover of mine”, hvor jeg glad og højt synes med og skråler “Uuuh a bottle of wine”..
  Sjovt, hvor mange der er i samme båd der.
  Tak for god læsning.

 108. Bon Jovi – Living on a prayer
  Troede meget længe at der blev sunget “It doesn’t make a difference if we’re naked or not”, og synes det var lidt underligt, for jo det gør sgu da en forskel…. 😀
  den rigtige tekst er selvfølgelig: “It doesn’t make a difference if we make it or not”

 109. Åh, selvom det er sent, må jeg bare være med. Tak for opmuntring.
  Simon Kvamm synger da om “en wannabe Darth Vader”, gør han ikke? Og jeg arbejder meget med tekster og bøger. Det må være min undskyldning for at stakkels Johhny Cash’s “Ghost riders in the skies” blev til “Ghost writers in disguise”. Den slags feljhøringer af sangtekster hedder forøvrigt mondegreens. Slå selv op og nyd den skøre historie om, hvorfor.

 110. Ok, kom lige til at genlæse det her og kom i tanke om at min mand for ret nyligt opdagede at jeg sang Nik&Jay: “Lad mig se jer’s svedig’ hænder, oh” i stedet for “Lad os se jer smid’ de hænder op”. Jeg har altid tænkt at det gav meget god mening. Der kan jo være varmt til sådan nogle koncerter.

 111. Uh det er sjovt! Jeg troede at ham der Bryan Adams stod på mores Porsche, og syntes faktisk det var rimeligt bad-ass. Synes faktisk stadig det er lidt fesent de bare står på verandaen… Og den der Americanos “lalala” bluebirds and seagulls i ved, den handler åbenbart ikke om fugle! Min veninde var dog enig i min version var bedre, da hun var udenfor kvælningsfare af grin efterfølgende. Bluejeans and chinos ) – pfffft!
  Og så er teksten i øvrigt ‘i’m Blue, if i were green i would die’ – har jeg hørt…!

 112. Jeg er skyldig i denne: “Smooth operater” blev til boo-baboretta. Kan med lidt held også lyde som boob operator… Fandt først ud af miseren i starten af 30´erne.

 113. Selvom denne tråd efterhånden er i skolealderen, er den stadig fantastisk!
  …og bliver nødt til at komme med denne som min kæreste sang som barn når det var jul: “Det’ sørme, det’ sandt, December. Den dejligste måned for nisser med sværd”!

 114. Kort tid efter jeg var begyndt i 1. klasse kom jeg hjem og fortalte at vi havde haft Beatleshistorie i skolen – det viste sig at være bibelshistorie. Min niece fik noget af shu-bi-duas Costa Kalundborg galt i halsen, da hun hørte linjen så er du træt af sydens sne og slud som så er du træt af sydens negerslud, hvilket hun syntes var meget underligt og stødende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *