Om sportslige færdigheder

Ninjaman er vokset op i en lille by, langt ude på landet, men med en god idrætsforening. Da der ikke var så meget andet at foretage sig i byen, har han derfor gået til alle tænkelige sportsgrene: dans, badminton, skydning, karate, klatring, stangtennis, dværgkast og en hel masse mere.
Han er vildt god til alt fysisk, så han blev naturligvis medaljevinder i det meste af det han foretog sig, og han kan træne sig til en sixpack på få uger.

Jeg er modsat. Jeg gik til håndbold to gange – stoppede fordi jeg lukkede øjnene og dukkede mig når nogen smed bolden til mig.
Karate gik jeg til en halv sæson – men lærte intet, for opvarmnigen udmattede mig så meget at jeg intet lærte af resten.
Tai chi en gang – jeg kunne ikke huske alle de der bevægelser og stod bare og gloede tomt.
Det eneste mål jeg har scoret i fodbold var et selvmål, og det eneste jeg har ramt med battet i rundbold, er mit eget lår.
Tre af vores døtre er ligesom mig.
Vil hellere sidde inde og læse eller male, og undgår bolde.

Men frk fantastisk og hendes far er ens. Ved aftensmaden sidder de begge og hopper i stolen, fordi det er så svært for dem at sidde stille.
Hun kan ikke sige noget uden at hoppe imens, hun lærte sig selv at cykle – første gang hun forsøgte – og kan løbe så hurtigt at man tror det er løgn.
I morges tog hun flere armbøjninger end mig – og jeg besluttede mig for at finde en sportsgren, hvor jeg kan få trænet lidt muskler, så jeg ikke bliver slået af en 6 årig.

Skal bare lige have fundet en sportsgren der hverken kræver koordieneringsevner, boldøje, udholdenhed, muskler eller teamwork. Så har jeg en chance for at kunne lære det….

(Visited 28 times, 1 visits today)

19 thoughts on “Om sportslige færdigheder

 1. Spinning. Cykling. Bodybike eller hvad man nu kalder det, der hvor du er. Der kan man fake på belastningen og synge med på musikken. Eneste bagdel er bagdelen. Men smerterne går over efter en tre gange. Hey… bedre end Zumba 🙂

 2. Jeg så en dreng i Ramasjang, der gik til stabling. Altså stabling af en hel masse plastikkrus i forskellige formationer på tid. Han havde en holdkammerat med, der kunne stable klodser næsten lige så hurtigt. Var det måske noget? er sikker på du ville være den see mor til børnefødselsdagene…Nanna:)

 3. Hvad med fitness? så kan du nøjes med at bruge de maskiner der ikke anstrenger dig for meget og få trænet i det tempo som lige passer til dig, i det rigtige udstyr kan du også se mega sej ud, kom lidt vand på panden og på håndklædet så kan du næsten narre dig selv til at tro du har fået masser af motion ;o)

 4. Spinning er også mit bud, det er den eneste sportsgren jeg er blevet gode venner med.Jeg gik engang til tennis, to eller tre sæsoner. Til sidst sagde min træner: "Charlotte, du har en virkelig god teknik, det er bare SYND at du ikke kan ramme bolden!"

 5. Er blevet vild med TRX træning, træner styrke og konfi på kort tid. Det er det nye sort efter zumba, dog uden musik og med sved 🙂

 6. @skyggeside: hey en god ide! Tak!@Nanna: orv det tror jeg at jeg har talent for – er vant til at stable snavsede tallerkner i køkken. Men er det teknisk set en sport?@Kathrine: HaHa!@bedste: tak! Så kan jeg kombinere med skyggesides forslag om noget bike. Tror jeg gør det!

 7. Pilates! Det kan jeg kun anbefale! Det er muligt at gå på hold og så supplere med træning hjemme – fx er der mange videoer på youtube med sessions. Men man skal lige lære teknikken først.

 8. Faldskærm!!! Sæt dig ind i en flyver, hop ud, lad dog svæve ( der skal dog arbejdes ), åbn din faldskærm, flyv ned og land!! Nemt ik? Har selv gjort det i mange år og det er super fedt….

 9. Skak er en sport, det ER det altså!! Og der er også noget som hedder brevduesport, det giver muskler, udholdenhed og kræver mig af orienteringsevnerne – duernes altså, men alligevel….

 10. @Louise: mja… Har prøvet lidt, men glemte hele tiden at spænde musklerne, og så giver det vist intet?@anonym: argh nej! Højdeskræk!@mdo: uh brevduer giver nok streetrespect! Tak!

 11. Ja jeg sværger til crossfit, men det er måske ikke lige i din smag… Det fede er at man træner alle mulige forskellige muskelgrupper, kondi osv. Alle træningsgange er forskellige og altid kun af 55 minutter. Der er altid træner på og alle øvelser kan skaleres til ens eget niveau. Og så giver det ret meget super-woman feeling når man står og løfter en eller anden vægtstang med en masse kilo på.Jeg elsker det i hvert fald 🙂

 12. POLKA!!!!! man kan ikke lave fejl, jeg taler af erfaring, jeg prøvede det for første gang i går. Det er sjovt, man må træde hinanden over tæerne, man griner, man sveder, alle sveder og man må drikke øl i pausen, og som sagt intet er åbenbart forkert i POLKA.

 13. Yoga.. Ikke det i fitnesscentre, det ar intet med rigtig yoga at gøre og de skal man ave balance i forvejen i stedet for at opbygge det langsomt i eget tempo..Eneste sport jeg gider, og det giver gode muskler over hele kroppen.Vist du fjerner bolden fra golf passer det dine krav, så an du gå tur og se smart og rig ud mens folk tror du dyrker sport 😉

 14. Uh! Crossfit er en blanding af forskellige træningsformer. Lidt fra gymnastik, lidt fra vægtløftning, noget pulstræning og andre gode sager. Den eneste maskine man bruger er en ro-maskine, ellers er det kroppen der arbejder, hvilket er ret så effektivt. Og så har de et princip om at det skal være hyggeligt at gå til træning. Ikke noget med store pumpede mænd der flexer deres muskler. Tjek CrossFit Copenhagens hjemmeside. Der er nogle fine videoer 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *