Om dykning – et mandagstip

Ingen søde børn der giver absurde tips i dag, men bare et helt seriøst ment tip fra mig selv: prøv noget dykning!
Jeg gav jo Ninjaman et overraskelses-prøvedyk i fejre-bryllupsdags-gave i lørdags, og det var en totalt fed oplevelse at have sammen.
Vi mødtes i en klub på amager kl 9, med tre andre der skulle prøvedykke – en mor med to voksne sønner – og så to flinke instruktører.
Sjoveste her, var da vi gennemgik vores helbredsattests, for at se om vi var sunde nok til at dykke, og den ene af sønnerne beskæmmet indrømmede, at han ind imellem røg hash og engang var besvimet, under særligt heftig sex.
Han måtte stadig gerne dykke – men hans mor sendte ham sære blikke…
Lidt teoriundervisning, og så en heftig kamp med våddragter. Jeg fik først mast mig i en der var så lille, at mine bryster måtte kunne ses stikke ud på ryggen.
Så kæmpede jeg med at få den af i 20 minutters tid, maste en ny på, fandt ud af den var taget på med vrangen ud, brugte 20 minutter på at få den af igen, og så på.
Ninjaman så sej ud i sin våddragt – jeg lignede en stor baby.
Så udvalgte vi termovanter, sko og hætter, og kørte til Amager strandpark, hvor vi blev udstyret med vægtbælter, veste, ilt og svømmefødder, og gik i vandet, med en instruktør. Vi trænede lidt basisøvelser, fx hvad man gør hvis man taber sin dykkermaske, og så steg vi ned under vandet.
Jeg tog et dykkercertifikat i Australien da jeg var 18, men har kun dykket to gange siden, så det skulle lige overvindes, og jeg blev lidt panikken først, over hvordan det er at trække vejret gennem maske – men så vænnede jeg mig til det.
Vores instruktør var sød, og jeg kunne se på hele ninjamans kropssprog at han var overdrevent glad, og det gjorde mig også glad.
Våddragten holdt godt på varmen, så vi var ikke kolde, og der var faktisk masser at se på: tang der lyste rødt i solen, krabber der hidsigt klaprede med kløerne af os, og stimer af bittesmå fisk.
Det var virkeligt fint, og vi dykkede næsten en time, til vores luftflasker var næsten tomme.

Jamen mandagstippet i dag, er bare noget så kedeligt som: prøv det!
Det er spændende, romantisk, hyggeligt, fysisk udfordrende og anderledes.

Vores var gennem det her sted, men der findes mange dykkerklubber der tilbyder prøvedyk, både i pool og i havet.

(jeg havde været så heldig at finde vores dyk på www.bownty.dk rigtigt billigt, men det er vist ikke så tit der tilbydes den slags.)

Da vi var færdige med dykket, stillede Ninjaman foruroligende mange spørgsmål om hvad udstyr kostede, og hvordan man tog kurser…
Så måske er det mig der har brug for et lille tip til, hvordan jeg får slettet den gode oplevelse fra hans mentale harddrive, når nu vi ikke rigtigt har råd til sådan noget her som hobby?

(Visited 38 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Om dykning – et mandagstip

  1. Hørt! (hvis man er til vand). Men kæreste og jeg tog speedbådscertifikat sammen en weekend, så vi kunne realisere drømmen om at sejle i vores sommerferier (vi har nu en gammel motorbåd med to kahytter)./Stine

  2. En af de fede ting ved dykning er, at kommer man først igang, så behøver man aldrig mere tænke over hvad man skal bruge sine penge til – for der er altid dimser man kan købe :-)Den billigste måde at lære at dykke er nok stadig gennem en dykkerklub – hvor man træner og dykker gennem vinteren … mange klubber har en aftale om at man så kan leje udstyret gennem en butik.Men man kan også lære det gennem en af dykkerbutikkerne/dykkerskolerne – eller som de mange jeg har glæde af lige nu, nemlig dem der kommer ned til Sharm el Sheikh hvor jeg bor – og lærer at dykke på deres ferie.Uanset hvor – så er dykning en fed (og jeps dyr) sport.

  3. Stine: det lyder også rigtigt fedt!Rikke:det fede ved fire børn er også at man altid ved hvad man skal bruge penge til(-;Men årh – det lyder så fedt med jeres dykning der i varmen – gad godt besøge dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *