Om logisk stavning

Så denne fine seddel på mine ungers skole i dag: en dreng har mistet sit USB-stik og har skrevet denne efterlysning, og hængt op på hele skolen.
Jeg er vild med hans logiske stavning – "er der nogen", bliver til "ada nong".
Det giver jo mening at stave som han gør. Er det ikke fint?

(Visited 36 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om logisk stavning

  1. Jo, det er fantastisk 🙂 den ville de elske ude på mit studie (Dansk). De taler altid om spændende afvigelser i sproget – det vi andre kalder stavefejl altså. Og "ada nong" er virkelig sej!

  2. Mon ikke han bruger "børnestavning"?Det lærer min søn, og idéen i det er, at der er ikke noget som er forkert!! Hvis du synes det lyder til at blive stavet sådan, jamen så er det sådan det er – for dig! Min søn staver "Kreta" "krt" – for det er de bogstaver han kan høre :o)Det fremmer jo skrivelysten helt vildt, tænk sig at få en stil tilbage, som ikke er fuldstændig rød af lærerens streger!!

  3. Albertsmor: Jaja, en USB – eller YSB – med en fodbold. Det var også sådan jeg læste det. Okay, ikke fodbold, men bold ihvertfald.

  4. Jeg kan ikke rigtigt med det der børnestavning…!Men der er så meget der er anderledes nu hvor den 4. er startet i 1. klasse – ha ha…Han staver f.eks ABE som AP..!Det lyder selvfølgelig også rigtigt hvis man trækker a'et:AAAP – smiler…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *