Om omsorg og frøer

Min 9 årige og naboens dreng, fandt en klynge æg – enten frø-æg eller salamander-æg  – i weekenden, og har brugt al tid lige siden, på at pleje de der æg.
De har bygget swimmingpools, numse-vaske-område, liggestole, legepladser, små stole ud af æbler og separate soverum til deres kommende frøbørn – og brugte 15 kroner på at købe en baby-spilledåse på et vejloppemarked, så de kunne spille beroligende musik for deres små æg.
                    
                          Sådan ser de ud, æggene, som på billede 2. Er der nogen her, der ved hvad det er for nogle?
I går fik superbaby sneget sig ind i haven, og med ivrige grabsefingre fik hun fat på gryden, med æggene og gav den en rystetur, mens de to store nærmest gik i chok:”AAAAAAARGGGGH!”
Jeg fik hende fjernet, og slæbt ind til os selv, og hørte kort efter rytmiske KLONK KLONK KLONK lyde fra naboens have, hvor naboens dreng rytmisk slog to stykker træ sammen.
“Bliv ved! De er stressede!” coachede min datter, og jeg blev så nysgerrig, at jeg måtte spørge hvad de lavede.
Det var så hjerterytmer de imiterede…. Så de små æg kunne føle sig trygge igen, oven på den grimme oplevelse.
Meget nørdet – men fandeme også lidt sødt.
Nu håber jeg bare æggene udklækkes, for der er blevet øst MEGET kærlighed ud over dem!

(Visited 126 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om omsorg og frøer

 1. Ja, det er meget sødt med den omsorg der, men nogle gange er det liiiidt op ad bakke…Min 5 årige datter har fx netop brugt 3 uger på at "genoplive" en (stendød) guldsmed, der var fløjet ind i trampolinnettet. Hun har bygget et yndigt guldsmedebo med ene unikamøbler af pap, perler mm. til den, givet den vand, sukker, myrer, æblestykker og hvad ved jeg. Og hun er overbevist om, at den lever.Men i den videnskabelige verden forbliver den lige som ret død. Jeg har endnu ikke afgjort med mig selv, hvordan hele scenariet må ende. Måske noget med, at den pludselig er fløjet afsted, fordi den blev frisk, … eller noget!?

 2. Du ved godt, at det der betyder, at du snart må ud og købe et par frøer for ikke at skuffe den stolte rugemor?Jeg har hørt, man kan få nogen med mintsmag…?

 3. de skal i hvert fald ikke flyttes rundt og så må de endelig ikke udtørre dvs minus direkte sol og gerne fugtigt – og så er de uanset om det er fra en salamander eller en frø truede så ungerne skal udsættes samme sted som de er fundet – held og lykke med projektet !

 4. Tror altså jeg bringer dårligt nyt…Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor æggene er fundet, men både salamandre og frøer lægger deres æg i vand. Desuden er der som regel en ret tydelig sort plet i frø-æg.Et nyt bud, på hvad der evt kommer ud af æggene er snegle… (forhåbentlig ikke dræber-snegle, men de lægger faktisk også æg 🙁 )

 5. B: årh nej! De hader begge to snegle, håber ikke det er det! De blev fundet i fugtig brændestabel… Så ikke vand.Anne: de bliver holdt fugtige og nusset om(-; tak for råd!

 6. det der er da snegleæg? De lægges under træstykker, graves ned, under sten og andet… Frø-og salamanderæg lægges i vand/sump…

 7. I know, beklager. Snegle er ikke helt så sjove som frøer og salamandere. Slet ikke skov- eller dræbersnegle!Tænkte bare det var bedst at være forberedt på at det muligvis er noget ganske andet der kommer ud af æggene…By the way, så har de virkelig lavet det fint for æggene 🙂

 8. jeg kan kun sige at hvis de ikke er fundet i en sø, så er det snegleæg – og dermed skal de udryddes (koges) for hvis I har dræbersnegle i området så er der en risiko for at det er det de er….

 9. Okay… Googlede "snegleæg", og der er vist ingen tvivl om at det er det de er…"frø-mor" græd i 20 minutter, og nabodrengen blev meget forfærdet.Ville sgu ønske jeg kunne snyde, og skaffe dem et par små frøer til boet!

 10. …ja, held og lykke Supermor, med at fortælle det til de vordende forældre. 'Beklager, bebserne skal lige have et opkog…'

 11. Øv – fandt selv samme slags æg under en pressenning igår og tænkte også at det var noget fint eller nuttet-ish. Nu skal jeg bare hjem og koge dem – lorte snegle. Er glad for at jeg ikke viste dem til ungerne.

 12. Ok så kogte snegleæg smager godt eller? 😉 hmm faktisk burde du få ninjaman til at spise dem fordi i Korea spiser de altså sådan nogle sjove/ulækre delikatesser.Men åh hvor historien bare går lige ind, de bliver da de bedste forældre engang. Om mange hundrede år selvfølgelig.

 13. Så kommer der lige en kommentar fra en læser på sidelinjen…som i øvrigt elsker at læse din blok :-)Tænker bare at det jo ikke er sikkert at det er dræbersnegle-æg…og man bør ikke dræbe snegle der ikke er dræbersnegle da de er en vigtig del af havens økologi…og de små med hus er da også meget søde :-)Du kan se om det er dræbersnegle-æg ved at måle dem. Det er kun dræbersnegleæg hvis de er mellem 3,5 og 6 mm i diameter…Ellers er det en anden art 🙂

 14. Haha – jeg nåede lige at se billedet og tænkte så: Hov, det er da dræbersnegle. Jeg har lige udryddet et bo helt magen til. De var begyndt at klække, og der var allerede en del søde små dræbersnegleunger >:-(Men synd for dine søde børn.Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *