Om potter

Nu talte vi jo om folk der undersøgte bleer, ved at stikke finger ned i dem, og jeg delte det sjove toiletregel-skilt med jer, og fik et par toilet/lortebles-historier i bytte fra jer.
Så lad os bare blive i det latrinære, ugen ud – for jer hørte en ret skræmmende lortehistorie forleden.
Min veninde har en anden veninde, der har to små børn, på 2 og 4 år. Veninden har en fobi mod offentlige toiletter, og nægter at lade sine børn gå på sådanne.
Løsningen? Hun medbringer en potte til dem.
Til at starte med tænkte jeg at det vel var ok at medbringe egen potte til at sidde på på klamme toiletter – ikke noget jeg ville gide selv, og småhysterisk – men ok.
Så hørte jeg resten af historien: offentlige toiletter skal hendes børn SLET ikke ind på, så potten bliver stillet op, hvor der nu er behov: i en kupe’ i toget, i et hjørne på en legeplads, i et læskur ved busstoppested, i en port ved strøget, i en gang på biblioteket – så skider barnet, mor samler op i en hundelortepose og spritter potte og hænder af i medbragt sprit.
Hun syntes selv hun havde opfundet alletiders smarte løsning, på mange børnefamiliers problemer med at finde egnede toiletmuligheder i offentligheden.
Årh, jeg har lidt svært ved hvad jeg skal skrive, uden at lyde for fordømmende…

Ville have rundet af med noget let og sjovt, men er lidt blank. Så nu står der bare min forargelse alene og flagrer.
Hvis I vil læse noget sjovere om toiletter, så skrev jeg denne her i december – og den får mig fortsat til at grine, når jeg tænker på den.

———

(Visited 44 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Om potter

  1. OK, "friluftskidning i det offentlige rum" så ramte vi lige min grænse!!! Er faktsik heller ikke sikker på, at det er lovligt, bare sådan for at træde lidt ekstra i det! Kan ikke lade være med at forestille mig, hvordan denne mor ville reagere, hvis jeg trak en potte op af tasken og satte mig til at skide ved siden af hende? Så ville tonen nok få en anden lyd…

  2. Jeg synes ikke jeg er sart – når man arbejder med små børn til daglig, så bliver alt det der snak om "lort og tis" ligeså almindeligt som at debattere vejret – uanset tid og sted. Men det her Advrrrrr!Når hun nu alligevel medbringer sprit, så hvorfor ikke spritte det offentlige toilet af???Og @Maria – nej det tror jeg også kan give bøder…

  3. Jeg har aldrig helt forstået, hvilke sygdomme folk er bange for at få på et offentligt toilet. Selvfølgelig kan der være klamt, men altså…Friluftsskidning lyder for vildt grænseoverskridende. (Selv om det jo er HENDES børn og derfor helt i orden. Eller noget.)

  4. Ejj.. Har seriøst engang siddet i en bus, hvor forældrene gjorde det der. De tog helt seriøst en potte frem til deres lille pige. Lige midt i bussen. På sædet!! Hele bussen lugtede af lort efterfølgende, og jeg var helt paf.

  5. I Spanien for nylig oplevede jeg at et forældrepar lod deres lille datter lægge en lort i en medbragt potte – midt i en sportsbutik!!!

  6. Hmmm ja jeg er vist altid så super tolerant, men jeg kan egentlig ikke se noget problem med det, så længe det er i hjørnet af legeplads, i en port osv hvor folk jo bare kan kigge den anden vej. Når det er så små børn er det ikke specielt klamt, synes jeg, selvom en lort vel er en lort… At hive potten frem i bussen er simpelthen helt ude i skoven og kan kun give nogensomhelst form for mening, hvis det er ude på landet hvor der går 3 busser om dagen. Forstår nu sletikke fobien overfor offentlige toiletter. Hvad adskiller den øvrige befolkning fra ens familiemedlemmer, venner og kolleger? Man kan jo desuden bare ladee være med at sætte sig på brættet. MVhChristina

  7. Ej, hvor er den langt ude – den decembertoilethistorie:-)!!!Det er det med toilethysteriet og medbragt potte også. ALtså, jg kender godt situationen, hvor barnet lige har lært ikke at bruge ble og der ikke er et toilet i nærheden. Til den nødssituation har jeg altid medbragt..en ble, sørme! Potte har jeg medbragt til længere bilture, hvor man kan gøre stop ved en grøftekant el.l.I øvrigt har jeg læst hos Rebecca Persson (med BABY-bogen), at sprit slet ikke fjerner bakterier ligeså godt som varmt vand og sæbe. De bliver så at sige bare kørt lidt rundt…

  8. Oh Dear – det ville jeg som uden-barn-menneske slet ikke kunne holde til. En lort lige dér i toget!Så kræver jeg altså børnefri afdelinger, ellers flytter jeg til udlandet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *