Om millionær-drømmene

En af vores useriøse yndlings-samtaleemner herhjemme (næstefter: “hvor meget skulle du have for at tage en bid af en vandmand/kysse en katterøv/skære din storetå af” kategorien) – er den klassiske: “hvad ville du bruge en million til, hvis du vandt lige nu og her?”
Er du gal, hvor HAR vi haft den samtale mange gange, i de 15 års tid vi har været kærester – og ungerne er lige så glade for legen.
Vi har købt et lod hos klasselotteriet for et års tid siden – så det er nok kun et spørgsmål om tid, før vores fantasier skal realiseres.
Egentlig er vores millionærdrømme ikke særligt interessante – de er rent ud sagt lidt forstadskedelige: noget med at betale noget gæld, reparere lidt hus, købe en del sushi, holde en stor fest, donere lidt til velgørenhed, give noget til venner der har det svært økonomisk, og spare resten op til en lillebitte tilbygning på huset en dag.
Gab, gab… Men vi kan stadig bruge en hel aften på at sidde og remse op hvordan den der million skal gøre ting nemmere.
(Nej – penge er overhovedet ikke alt, men de er sateme sjove at drømme om!)

Børnenes drømme er en hel del sjovere end vores. Vi sad og talte om det ved aftensmaden i dag, og det slog mig igen hvor mystisk børn tænker. Ihvertfald mine børn…

Min 9 årige ville bruge sin million, på at bygge et hus oppe i vores æbletræ, med glastag, så hun kunne se himlen, og en gangbro hen til naboens drengs klatretræ, så de kunne besøge hinandens huler.
Blå sækkestole, minikøleskab med appelsinjuice i, og en masse papir og farver, skulle der også være.
En meget detaljeret fantasi, som det tog hende en halv time og en hel tegning at fortælle.

Min 6 årige startede med at sige, at hun bare skulle have nogle nye rulleskøjter – men endte med at beslutte sig for, at hun hellere ville have en rigtig enhjørning, med vinger. den skulle flyve hende på ferie. Så tabte hun interessen for samtalen, og gik ud for at gynge…

“Oh, flyv mig til Mallorca, ædle ganger!”

Min 4 årige derimod, var ikke til at stoppe igen: ” Jeg vil have sådan noget frysetørret hindbær, som jeg har set inde i Mette Blomsterbergs kagebutik, men som far sagde var for dyrt!” startede hun ud “hvor mange penge har jeg så tilbage?”
Vi forsøgte at forklare at en million var vildt mange penge, så hun endte med at have lagt en plan, hvor hun – udover at investere et par hundrede i frysetørret hindbær –  faktisk ville hyre Mette Blomsterberg selv, til at lære sig at bage kager til sin fødselsdag, og derudover skulle der være en gigantisk hoppeborg, og hun ville købe dukkehuse til alle sine gæster som de måtte få med hjem, og der skulle være candyfloss-maskiner, og bryllupskager, og diskolamper, og Nik og Jay skulle komme og spille.
Respekt for viljen til at brage en million af på en 5 års fødselsdag!

Nå. Hvad ville du bruge en million på?

(Visited 46 times, 1 visits today)

14 thoughts on “Om millionær-drømmene

 1. Jaa! Jeg ELSKER den leg 🙂 Til trods for at jeg aldrig har købt en lotto kupon… Men hvis jeg vandt, ville jeg købe en bil og en dejlig lejlighed eller måske et hus? I hvert fald med en have til (bor i lejlighed uden altan eller have) – og en jordomrejse med kæresten – og en hund – og en kat – og – og – og… (jeg kunne blive ved i en uendelighed)

 2. ÅHhh.. jeg kunne finde på en million ting! Jeg ville i hvert fald bruge en god sjat på en jordomrejse.. og give min mor den tur til sydafrika hun altid har ønsket sig!! 😀 Og en god sjat på noget shopping (og så nok også et støre klædeskab).. Men resten skulle nok i en opsparing, eftersom jeg kun er 17, og derfor nok ville kunne få brug for dem i fremtiden ;)/Kathrine

 3. Den leg leger jeg næsten hver dag herhjemme! Hvis jeg vandt en million (og her taler vi kun om én million), så skulle de bruges på det bryllup som vi pt. planlægger, en dejlig bryllupsrejse og så en opsparing så vi har til udbetalingen på et hus, når vi engang når så langt.. Nå ja, og så måske en liiiiille smule shopping :-)Kh. KathrineR.

 4. Sige mit job op med det samme – det stinker nemlig. Tage hele familien med på en rejse. Købe en masse planter til min have, give store julegaver.

 5. Jeg ville invitere hele familien på en fed rejse, og så ville jeg måske købe en fed bil til min mand. Resten af pengene skal bruges på at gøre vores hverdag lettere og sjovere, dvs. havemand, rengøringshjælp, vinduespudser…you get the picture? 🙂 Indtil videre har jeg kun vundet ca. 500,- på mine Klasselotteri-lod…dog flere gange :-)/Runa fra Århus

 6. Jeg ville seriøst betale alt jeg/vi skylder: Både studilån (ja, så dum var jeg), boliglån og bil – og så nyde at der ikke var en skid faste udgifter hver måned. Rejse og leve og forkæle en hules masse mennesker omkring mig.Jeg ville slæbe hele familien med til Thailand – bo på en strand i mindst en måned, få massage hver dag, spise lækkert mad og glemme alt om hverdagen herhjemme. Kæft kæft kæft jeg gad godt at vinde!

 7. min datter har vist mig din blog og hvor har vi sammen grinet og dine fantastiske sjove fortællinger.Legen om at vinde en million, kender vi alt for godt i vores familie, vi har også lod i Lotteriet og engang ringede min mand hjem til mig og vores yngste datter, han var helt oppe at køre, for vi havde vundet en halv million !!!! Datteren og jeg blev jo selvfølgelig helt vilde, fantaserede om hvad vi skulle bruge pengene til, men …….. fornøjelse varede kort, manden ringede og fortalte han havde set forkert, vi havde kun vundet 500 kr !!! øv hvilken skuffelse. Men håbet er der endnu og så skal vores store børn megaforkæles, en tur til New Zealand, som jeg har drømt om i mange år, en stor fest, hvor vi ikke selv skal lave andet end at lave den fedeste pynt og finde det vildeste danse musik. KH Gitte

 8. Den fødselsdag vil jeg med til!!Ville nok også bare betale noget gæld. Eller.. måske sælge min lejlighed og købe en ny jeg så kunne betale fuldt ud, så der kun var en minimal husleje af betale.

 9. Når vi leger den leg, så er vi så ubeskedne at vi faktisk vinder mindst 10 mio. Vi ville købe et hus med gildesal, en opvaskemaskine (er pt ved at koge vand nok til, det bjerg af opvask der står på vores køkken bord)og en seng der er mindst 210 bred, Hästens er vist de eneste der producerer så bred en seng, så vores penge slipper hurtigt op. Men altså derud over går drømmene på rejser, kunst, computere, cykler, stel, møbler, bordtennisbord og take awaymad.

 10. Først vil jeg lægge alle de penge, der skal til for at opfinde en krympe-maskine og få krympet Nik og Jay, så de kan være i Hulks dukkehus. Dem får hun i gave, når jeg kommer til hendes fabelagtige fødselsdagsfest!

 11. Jeg tror jeg er lige så kedelig som jer, hvad millionen angår. Vi er også ude i noget hus/bil/rejse/bygge en brønd i Afrika, så vi kan sove lidt bedre om natten.Men ihh, det kunne nu være dejligt!

 12. Jeg ville bruge dem på udbetaling på et hus. Og rejse med min mand og børn. Resten skulle spares op.Har faktisk prøvet at vinde en halv million via Superchancen. Der blev pengene brugt på USA rejse, kørekort, ny bil, ny PC og resten sørgede for at jeg ikke skulle tage studielån, da jeg måneden før var begynt at læse og var på SU. Det var surrealistisk at sidde der og have vundet, og først da de ringede fra DR og bekræftede det, turde vi tro på det. Nu er det mange år siden, mere end 17 år siden, så vil da gerne vinde igen he he..

 13. Hvis jeg nu vandt en million, helt for mig selv, så ville jeg faktisk vælge at give den til mine forældre. Ikke fordi vi mangler penge, men jeg synes mine forældre er de dejligste personer i mit liv, så synes da de skulle have mindst 500.000 kr eller hele millionen, så de kunne betale huset færdigt (jeg bor jeg stadigvæk hjemme, så det bliver også en fordel for mig, hvis huset er betalt færdigt, hæhæ) Men så kan mine forældre ligge penge til side, som de kan bruge på hinanden når de bliver gamle, og de kan være de bedste bedsteforældre til de børn som jeg engang skal have 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *