Om sokkebjerget

Vasketøjsfoldning er en sikker nr 1 på listen over kedelige aktiviteter, er vi enige om herhjemme.
Hvis vi også tog os tid til at finde de børnesokker der passede sammen, ville foldningen tage fire gange så lang tid.
Så det droppede vi for nogle år siden, og indførte fælles-sokke-kurven, hvor de stakkels omsorgssvigtede børn hver morgen har skullet finde to de syntes der matchede.
( jaja, det er synd, meld mig bare til børneværnet – det er dit ord mod mit!)
Det har været interessant at se hvordan de griber sokkelotteriet an: krea-Girl bliver ved med at lede til hun finder et par, Hulk tager bare to i ca samme nuance og skider på om det er en knæ og en ankelsok, og frk fantastisk tager de to første sokker hun får fat i, uanset farve eller størrelse.
Men i går blev vi enige om, at det måske var ved at være lidt for forvirrende – og at der efterhånden faktisk ikke var to ens tilbage…
Så hele bunken røg ud, og vi købte 8 par ens grå i str mellempiger og 6 par ens sorte i str ældstepige.
Jeg troede de ville blive glade for at undgå sokkelotteri – men denne morgen sad de og surmulede med deres matcende sokker, og frk fantastisk mumlede:"det er bare ikke særligt sjovt, med kedelighedssokker…"
Så nu er vi dem med kedelighedssokkerne – ved ikke om det er værre end at være dem med pippi-pigerne?

(Visited 85 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Om sokkebjerget

 1. Hos os hedder det Sokkehelvede, og er en vasketøjskurv, der indeholder sokker fra str. 48, til str. 34.Og man må selv tage ansvar for at få et par sokker derfra.Jeg forbarmer mig i ny og næ, og hælder hele kurven ud på stuegulvet og matcher. Her mener jeg i øvrigt at der bør indstiftes en pris til husmødre, for utrætteligt arbejde med at matche sorte sokker.Men altså, Sokkehelvede er faktisk lidt levende, og kommer man for tæt på, bliver man ædt, af stakkels single sokker, der bare savner en ven.Hvilket har resulteret i meget morgentræt søn, der opgivende har snøvlet "Skal jeg selv hente mine sokker? Jamen, så bliver jeg jo spist"

 2. Grå?!….og sorte?!!!!….det havde jeg ikke regnet med fra dig.Ville straks genindføre sokke lotteri. Med de grå og sorte er det kun et spørgsmål om tid før de alle er ansat i et ministerie (f.eks kedeligheds ministeriet)

 3. Jeg synes bestemt du straks skal købe de andre sokker igen, der er da ikke noget bedre ende at have forskellige sokker på. Det kan de jo i realiteten også have, men man ser det bare ikke når det er gråt og gråt.Det er lige før jeg siger at du skal sende mig din adresse så jeg kan købe sokker til pigerne.Egentlig elsker jeg at matche sokker, ja jeg ved det, jeg er underlig! Det er jo lidt som det der spil med find to ens.

 4. køber altid meget farverige og møsntrede sokker til alle i familien (ja også min mand) og derefter er det unggernes opgave at matche dem, mens jeg lægger det andet vasketøj sammen. det virker fint, som i at man altid kan få to ens sokker selvom man har travlt om morgenen. men har endnu ikke udtænkt et smart system til at få sokkerne i de forskellige skuffer, så i stædet har vi nu en lænestol der altid er fyldt med sokker.

 5. Har du ikke set serien på TV 2: Vores virklig store familie, hvor børnene sorterer sokker, som "straf". Jeres børn virker søde, så på den måde bliver der nok ikke sorteret sokker hos jer.Venlig hilsenAnni

 6. Jeg er for længst stoppet med at forstå folk med matchende strømper – og jeg har endda kun 2 børn.(Og hvor sjovt er Det lige at mit sikkerheds kodeord halløj for at skrive her er "witiste")

 7. Jeg ville elske at ordne de sokker dér… jeg har sådan en sortere-trang, som VIRKELIG kunne blive udfordret dér. Herhjemme er der kun hvide og sorte strømper… Nu har jeg spurgt min bedre halvdel om han ikke kunne tænke sig nogle mønstrede sokker!

 8. Årh mand – sikke mange sære mennesker der findes, der elsker sokkeparring? Er i chok nu… Men i er velkomne til at kigge forbi her en gang om ugen og parre sokker, for pippi-pigerne har nedstemt de grå sokkers æra og jeg har lovet dem nye i regnbuefarver – suk…

 9. Løsningen må vel være at finde de sejeste regnbuefarvede sokker – og så købe 20 par? (ens forståes)

 10. Jeg kan godt følge dine stakkels, stakkels piger. Jeg er endnu ikke for gammel til humørstrømper, og har både Hello Kitty, Simpsons og Lynet McQueen. Livet er for kort til kedelige strømper!Her er tricket at hænge strømpe-makkerne ved siden af hinanden på tørrestativet, så er de nemme at parre.

 11. Hurra!!! Vi er ikke de eneste! Og vi har enda kun to stks børn – drenge på 2 og 4 år. Prøver at 'parre' de sokker men opgiver tit og pædagogerne kigger lidt sært på os når vi forklarer at vi har opgivet og det vel sådan set også er ligemeget så længe det er samme materiale nogenlunde. Lurer vi har nogenlunde samme forhold til vasketøj som her – har I så også droppet det med at sortere sort og hvidt? Den kan stadig ryste svage sjæle…hehe..men tænk hvor meget tid der bruges på den sortering…KHChristina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *