Om at få passet børn

Når man har fire børn, står folk ikke ligefrem i kø for at passe hele flokken, så når der i dameblade og håndbøger ofte nævnes, at det er vigtigt man får passet børn og tager på kro-ophold, for at bevare “gnisten” – tja, så må vi alligevel tænke alternativt og bevare gnist i hverdagen.
Min mor og søster er for nyligt flyttet ret tæt på hinanden, og gav ninjaman i føddelsdagsgave, hele tre x pasning af de tre store børn, med en måneds mellemrum. Fedt for dem at de kan være flere om flokken – der også tæller min søsters to søde piger – og fedt for os at få noget tid med kun superbaby.
Et aftensmåltid herhjemme, er næsten altid ret hyggeligt, men består af en del hælden op-skære ud-hjælpe til-tørre op, som fjerner fokus fra samtaler – og når alle 6 så har fået mad på tallerkenerne, så er der tre piger der gerne vil fortælle om dumme Markus/sandkager/engelsktime/madpakke/marias fødselsdag/sofies nye legetøj/og hvad de ellers har lavet i dag.
Det ER dejligt, men det gør også at vi voksne efterhånden ikke taler meget med hinanden over måltiderne, den slags venter vi med til efter 20…
Men i går var vi så alene med superbaby, store bøffer, rødvin og ovnbagte grøntsager.
Vi ville have gået en lang tur efter at have afleveret de store, men ninjaman fik en fodbolds-fibersprængning i læggen om formiddagen, så det var bare hjem og sidde og flette lidt fingre før maden.
Maden kom på bordet, superbaby blev placeret med en skål små kartofler, men samtalen blev afbrudt af små sure lyde fra hende hele tiden, og da hun lænede hovedet tilbage og jamrede, så vi at grunden nok var den nye tand – på størrelse med et ringbind – der var på vej i hendes overmund…
Godt der findes vandmelon man kan gnubbe ømt tandkød med!
Resten af måltidet forløb med hyggelig snak, akkompagneret af savlende underlægningsmusik fra babyen – meget avantgarde!
Og ekstranumrene gav hun med jævne mellemrum frem til midnat, så vi endte med at ligge i sofaen alle tre, og se “Entourage”, mens superbaby bearbejdede gummer med melon og vi forsøgte at holde hånd bag hendes lille ryg.

(Visited 66 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om at få passet børn

  1. Åh, glæden ved at være forældre… 🙂 Og stakkels Superbaby – ikke sjovt med de tænder. Håber snart den tand er igennem, så hun kan få andet end melon at spise:-)

  2. Hvor sætter det mit eget liv som mor til en i perspektiv at det du beskriver som jeres romantiske aften sammen dig og mand (og så lige baby) er jo vores hverdag, som vi piver over med jævne mellemrum og så får passet barn fra, så vi kan være HELT alene uden monster 2-årig. Stakkels superbaby. Tænder gør nullernaller. Vi er lige blevet færdige med at gro gebis for denne omgang (7-9-13 håber jeg, jeg kan ikke få lov at se de bagerste uden fare for at få bidt fingrene af.

  3. Åh, hvor jeg kender det! At romantikken for to er begrænset til efter puttetid og nogle gange med et barn plantet lige midt imellem:-) Men man må jo nyde hvor man kan! Herhjemme forsøger vi faktisk en aften om ugen at arrangere romantisk middag for to efter ungernes sengetid – og med tv'et slukket.. Og hvor vi kæmper bravt for at holde os vågen bare lidt efter 22!

  4. Her hos os er det næsten også som at have ferie, når vi er "alene" hjemme med babyen. Vi har også fået børnepasning i gave, og måske ovenikøbet billetter til bio el.l. (før baby).Det der med romantik på kommando, duer ikke rigtig her (Endelig bytur uden børn, hyg så får h…!). Det, der virker bedst for os, når vi har børnefri, er faktisk at have noget at skulle. Fx at tage speedbådskort sammen i en weekend, eller indspille musik sammen. Bare det at fordybe sig i noget voksent sammen uden afbrydelser gør, at man kommer tættere på hinanden… og så kommer romantikken helt af sig selv bagefter:-)/Stine

  5. Jeg har lige opdaget din blog! Har siddet i mere end en time og læst og grinet højlydt! Jubii! Jeg er ny fast læser! Er 18 år og ELSKER børn og babyer (bare rolig, overvejer ikke en gang at få nogen selv foreløbig, men nøj hvor jeg glæder mig til det er min tur!) Tak for en skøn blog 🙂 ! Kærligst Klara

  6. Ihhh – kunne I ikke tage en Ninjadat i Århus?? Så smider du alle ungerne, også superbaby af her hod mig. Så spiser vi pizza og maler billeder og spiller just dance på Wii mens I holder i hånd et eller andet sted??- fååårk det ville være en fornøjelse!

  7. @K:hey – pas på hvad du siger – vi er nemlig tæt på århus heeeeele sommeren;-) @Klara: dejligt at høre!@dorthe: det gør vi også indimellem – men siden vi fik babyen er det røget lidt, for hun vil gerne puttes kl 19, og så kan vi næsten ikke nå at fodre de store af og spise alene… men det er en god ide!@tutti:lyder spændende! vi har aldrig børnefri sådan helt, men er glade nok for bare at kunne gå en tur uden at have hele 4 unger med indimellem!@katja og brittschen: tak for sympati – og hurra: tanden er igennem nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *