Om heste

Som nævnt her forleden, er jeg ikke bange for kryb eller noget – men jeg er lidt bange for heste.
Eller – det vil faktisk sige: RET bange for heste.
Jeg forstår faktisk ikke de der tweens der kan sove i rum, overplastret med uhyggelige plakater med grinende, ondskabsfuldt udseende heste på alle væggene.
Det startede egentlig med at min lillesøster og mig begyndte til ridning, da jeg var ca 12, og hun ca 8.
Første gang gik ok. Jeg syntes hesten var lidt høj, og forstod ikke helt hvad der var så fedt ved at man skulle bruge længere på at nusse-pusse-børste-skrabe hesten bagefter, end på faktisk at ride på den.
Men det gik ok, og den hest jeg red på var sådan en gammel, halvblind og rolig sag.
Næste gang vi kom, skulle jeg så bytte hest – og jeg er sikker på at de der rideskoleejere måske havde set at jeg var særligt talentfuld kommende rytterske,som de kunne udnytte til nogle af deres farligere arbejdsopgaver –  for de gav mig ihvertfald en hest, jeg er overbevist om har været helt vild og endnu ikke tilredet. Seriøst – den havde flammer ud af øjnene, var ca 3 meter høj, og brugte en time på at prøve at dræbe mig – bl.a ved at prøve at lægge sig ned og rulle rundt ovenpå mig.
Tapper som jeg er, undlod jeg at tisse i bukserne.
Men da ridetimen var slut, og det nu var tid til at nusse-pusse-kæle-rense-pleje monsterhesten, så sagde jeg altså stop!
Kræet havde altså lige forsøgt at slå mig ihjel, stod nu og så på mig med onde øjne, og bare ventede på at jeg kom tæt på den, så den kunne æde mig – skulle jeg have lyst til at rense dens klamme hove så?
Så jeg stoppede til ridning, og min søster blev ved – og blev sådan en rædselsfuld tween, der havde grimme hesteplakater hængende på alle flader i sit værelse, så jeg måtte tage mig gevaldigt sammen for at løbe igennem det, og ind på mit eget.
jeg har det stadig ikke helt godt med heste, og kommer kun tæt på dem, hvis det er for at vise mine børnat man ikke skal være bange for dyr
Mig(med lidt for høj og skinger stemme):”AI, den er da SØD, ikke være bange Hulk, fin hest! se – jeg tør godt røre den – UH den flytter på sig(panik, panik), ai bare rør, den gør ikke noget(tror jeg)…”

Men de har ikke udvist den store entusiasme for heste – selv om min søster HAR prøvet med lidt ufin propaganda – så det kom som et chok for mig da Hulken for at par måneder siden, erklærede at hun gerne ville prøve at ride på en hest.
Mig:”en hest? tør du det?”
Hulk:”JA da – jeg er ikke bange for heste…. ihvertfald ikke for små føl…uden tænder…. Sådan en tør jeg godt ride på: et lille føl, uden tænder!”
pyha… Godt hun ikke er modigere end det – har lovet hende en tur, hvis vi nogensinde finder et tandløst føl, man må ride på.
Og det er lige før jeg tror at jeg også selv ville turde prøve en tur på den!

(Visited 62 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om heste

  1. Haha – sig endelig til, hvis du finder sådan et føl. Så tror jeg godt, at jeg tør sende Øglen på en tur med det, nemlig.Jeg har faktisk selv været sådan en totalt hestepige. Med plakater over det hele. Og Penny-blade (hed de ikke det?!) Og egen hest, ovenikøbet. Er stadig glad for heste, men har ikke redet i lang tid. Ville jo egentlig gerne give Øglen samem gode heste-oplevelser, som jeg har haft, men de ER jo store, de kræ. Så måske jeg kun tør sætte hende op på en, hvis den er et føl – og hvis det ingen tænder har… 🙂

  2. Det lyder kæmpe traumatisk. crazy hest.Jeg er heller ikke den store fan. Blev engang bidt i benet af en, havde en regnbuefarvet ring på størrelse med er desserttallerken i en mdr og ødelagt væv i næsten et år. De er jo mega uhyggelige de skabninger.

  3. Husker du lugten af hestepigerne på vej hjem fra ridetimerne i bussen?!? Har selv en komplet irrationel frygt for heste – jeg stoler bare ikke på de sataner! De er jo kæmpe store og derfor potentielle dræbermaskiner! Jeg gider ikke lege med nogen eller noget der har så store fortænder!Blev engang droppet af en kæreste, efter at jeg havde taget flugten over et plankeværk og derefter væltede i en mudderpøl – jamen der kom jo 2 heste ridende med mindst 120 km/t og så skal man bare se og komme væk i en fart! Havde ikke lige kalkuleret med mudderet eller min kærestes totalle mangel på forståelse! Møgdyr (også ham!)…

  4. @ øglemor:jeg skal nok sige til, når tandløst føl er fundet, så øglen også kan få en tur!@ jessica:nemlig, hun er lidt slem@ vibeke: det er nemlig det de er!og denne her – det var helhesten selv. utroligt de har den på en rideskole, tsk, tsk…@ anonym slem lillesøster: jo – du er lidt, og det ved du godt – INGEN præmier for at prøve at gøre mine børn til hestepiger med din propaganda, grrr. og jeg er ikke en pussy – seriøst: kan du huske hvor scary den der monsterhest var?@ anonym med god hestehistorie: det er ikke irrationel frygt, det er sund fornuft. må din ekskæreste blive spist af en hest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *